اخذ جواز تاسیس در تهران

اخذ جواز تاسیس در تهران
  • ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳
  • دیدگاه: 0
  • وبلاگ

اخذ جواز تاسیس در تهران اولین گام برای راه اندازی هر نوع کسب و کار همچنین در تهران است. در واقع تمام کاربرانی که می خواهند مراحل راه اندازی کسب و کار آن ها به صورت قانونی طی شود باید این جواز را کسب کنند. صدور جواز تاسیس بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است. بنابراین کاربرانی که قصد تاسیس کارخانه یا واحدهای تولیدی دارند قبل از احداث باید به سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت به آدرس اینترنتی stsm.ir مراجعه کنند.

البته باید یادآوری کنیم مرجع صادرکننده جواز تاسیس بر اساس محصول تولیدی و نوع فعالیت اقتصادی متفاوت می باشد. به عنوان مثال صدور مجوز تاسیس حوزه گردشگری و صنایع دستی بر عهده سازمان میراث فرهنگی می باشد. جواز تاسیس جهاد کشاورزی و تولیدات کشاورزی و غذایی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است. در حوزه NGOها و احزاب باید وزارت کشور جواز تاسیس صادر کند. ولی معمولا بخش عظیمی از واحدهای صنعتی باید جواز تاسیس خود را از سازمان صمت یا همان صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند.

در حال حاضر این مجوز به عنوان یکی از مهمترین مجوزهای قانونی برای شروع فعالیت های صنعتی شناخته می شود. دریافت جواز تاسیس برای هر شخص حقیقی و حقوقی امکانپذیر است. اخذ جواز تاسیس مزایای زیادی برای این دسته از افراد دارد. مثلا متقاضی می تواند درخواست زمین در شهرک های صنعتی یا وام های کم بهره بدهد. بنابراین اگر قصد تاسیس کارخانه و واحد صنعتی دارید و می خواهید اطلاعات خود را در مورد جواز تاسیس افزایش دهید می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

چرا که اخذ این جواز نیازمند رعایت شرایط و ارائه مدارک لازم است. همچنین برای ثبت نام جواز تاسیس باید به سامانه مربوط به آن مراجعه کرد و فرم نام نویسی را تکمیل نمود.

 

جواز تاسیس چیست؟

توجه داشته باشید همانطور که از نام جواز تاسیس مشخص است، مجوزی است که به افراد مختلف داده می شود. حال این افراد می توانند شخصیتی حقیقی داشته باشند، یا شخصیت آن ها حقوقی باشد، مهم نیست، برای شروع یک فعالیت اقتصادی یا تولیدی به این جواز نیاز خواهید داشت و بدون آن در ادامه با مشکلاتی رو به رو خواهید شد.

 

مزایای جواز تاسیس

یکی از مهم ترین سوال هایی که برای مخاطب پیش می آید این است که اصلا چرا باید این جواز را داشته باشید، یعنی داشتن جواز تاسیس چه مزیت هایی را برای ما به دنبال دارد؟ به همین دلیل برای آگاهی بیشتر مخاطب سعی بر این داریم که در ادامه این مزیت ها را برای شما شرح دهیم.

یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که تولید کننده ها دارند، پیدا کردن محلی است که با هزینه کمی بتوانند فعالیت های تولیدی خود را شروع کنند. شما با داشتم یک جواز به سادگی می توانید در شهرک های صنعتی محل مناسبی را برای خود داشته باشید.

شاید برای شما جالب باشد که در یک شهرک صنعتی، در ابتدا باید تنها 30% از مبلغ کل را بپردازید و مابقی را به صورت اقساط پرداخت خواهید کرد. اگر سابقه و تجربه کار تولیدی داشته باشید، به خوبی می دانید که این مورد چه مزیت بزرگی به حساب می آید.

از دیگر مزیت های داشتن یک جواز را می توان در این دانست که به سادگی می توانید برای محصولات تولیدی خود یک برند فارسی را به ثبت برسانید. این روزها اگر قصد دارید که در بازار کار و در قسمت فروش حرفی برای زدن داشته باشید، نباید اهمیت و ضرورت ثبت برند را نادیده بگیرید.

توجه: اداره مالیکت جواز تاسیس را به عنوان یکی از مدارک لازم جهت ثبت علامت تجاری از 28 آبان ماه 1400 حذف نموده است.

 

اخذ جواز تاسیس

در سال های اخیر شاهد این بوده ایم که بسیاری از تولیدی ها به فکر شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی هستند و مسلما همه ما می دانیم که این نمایشگاه ها علاوه بر این که سود مالی بسیاری را برای شما به دنبال دارد، تاثیر بسیاری هم در شناخته شدن محصولات شما خواهد داشت و این موضوع اهمیت بالایی دارد.

اما آیا می دانید که برای شرکت در این نمایشگاه ها به جواز تاسیس نیاز دارید؟ به همین دلیل به شما توصیه می کنیم که اگر قصد دارید در چنین نمایشگاه هایی حضور داشته باشید، دریافت جواز تاسیس را در برنامه های خود قرار دهید.

کسانی که تولیدی دارند، به خوبی این موضوع را می دانند که گرفتن وام و تسهیلات تا چه اندازه می تواند به کسب و کار آن ها رونق دهد. شاید برای شما جالب باشد که با داشتن جواز تاسیس به سادگی می توانید وام ها مختلفی را داشته باشید. البته این موضوع به همین جا ختم نمی شود و مزیت های آن ادامه دارد.

وام هایی که با استفاده از جواز خود برای تولیدی دریافت می کنید، دو یا سه سال تنفس دارند، یعنی بعد از این مدت قسط دادن شما شروع خواهد شد و خوب از این بهتری چه چیزی است؟ آن هم برای یک تولید کننده در شرایط فعلی؟

لازم به ذکر است که داشتن این جواز مزیت دیگری هم برای شما دارد. شما به سادگی می توانید طرح توجیهی برای خود تنظیم کرده و با استفاده از آن سرمایه گذاران متعددی را به سمت کسب و کار خود جذب کنید، این موضوع هم اهمیت بسیاری دارد و باید به آن توجهی خاص داشته باشید.

 

انواع جواز

همانطور که اشاره نمودیم هر کسب و کاری بر اساس محصول تولیدی و شرایط فعالیت اقتصادی خود باید مجوز تاسیس مربوط به خود را دریافت کند. این موضوع سبب شد انواع جواز تاسیس صادر شود. جواز تاسیس بر اساس نوع محصول تولیدی و ارگان تولیدکننده به انواع زیر تقسیم می شود:

  • جواز تاسیس وزارت صنعت، معدن و تجارت
  • اخذ جواز تاسیس جهاد کشاورزی
  • جواز تاسیس وزارت بهداشت
  • اخذ جواز تاسیس از میراث فرهنگی
  • دریافت جواز تاسیس از وزارت کار و تعاون
  • اخذ جواز تاسیس از وزارت کشور
  • اخذ جواز تاسیس برای ثبت برند
  • اخذ جواز تاسیس شرکت
  • اخذ جواز تاسیس واحد تولیدی

و …

از طرف دیگر انواع جواز تاسیس بر اساس متقاضی نیز به دو نوع حقیقی و حقوقی تقسیم می شود. به طور کلی جواز تاسیس را به سه دسته زیر تقسیم می کنند:

  1. جواز تاسیس صنعتی: این جواز مربوط به مشاغلی است که قصد دارند در حوزه کالاهای صنعتی محصولی را تولید کنند. معمولا تمام واحدهای صنعتی در این دسته قرار دارند. با این مجوز شخص یا شرکت می تواند یک واحد صنعتی در شهرک صنعتی یا هر مکان دیگری راه اندازی کند.
  2. جواز تاسیس آموزشی: همانطور که از نام این جواز مشخص است هر متقاضی که قصد راه اندازی کسب و کارهای آموزشی نظیر کلاس ‌های کنکور، مدارس غیر انتفاعی، کلاس های آموزشی مختلف، پیش دبستانی و … دارد باید این مجوز تاسیس را دریافت کند. مرجع صادر کننده این جواز تاسیس، وزارت آموزش و پرورش می باشد. مجوز تاسیس آموزشگاه ‌های هنری آزاد و کلاس‌ های سینمایی نیز در این دسته قرار دارند. اما متقاضیان این مجوز را باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کنند.
  3. جواز تاسیس مشاغل خانگی: برخی از مشاغل خانگی که قصد توسعه شغل به محیط بیرون دارند هم باید جواز تاسیس اخذ کنند.

 

مدارک مورد نیاز جهت تمدید جواز تاسیس

البته از آنجایی که میزان اعتبار و تمدید جواز تاسیس محدود است پس از اتمام موعد باید اقدام به تمدید این مجوز نمود. معمولا اعتبار این جواز یک ساله است. پس از اتمام یک سال کارشناسانی به واحد صنعتی مورد نظر فرستاده می شوند تا دریابند این واحد به مانند اول به فعالیت خود ادامه می دهد یا خیر. در صورتی که واحد صنعتی مورد تایید کارشناس بود جواز تاسیس او تمدید می گردد.

 

ولی اگر کارشناس فعالیت واحد صنعتی را تایید نکرد جواز او منسوخ می گردد. البته برای تمدید جواز تاسیس مدارکی هم لازم است که عبارتند از:

  • ارائه گزارشات پیشرفت کار هر ۲ ماه یکبار
  • در صورتی که برای اولین بار قصد تمدید این جواز را دارید باید زمین، ساختمان و سایر امکانات لازم برای تولید را فراهم کنید.
  • تکمیل فرم تمدید
  • ارائه دفترچه قرارداد زمين يا اجاره نامه در صورت استیجاری بودن
  • ورود به سامانه
  • ورود به بخش سرمایه گذاری سامانه و انتخاب گزینه تمدید
  • انتخاب گزینه تمدید جواز
  • تایید جواز مورد نظر
  • تکمیل اطلاعات در سامانه و بارگذاری مدارک مورد نظر
  • ثبت درخواست تمدید جواز

پس از ثبت، کارشناسانی مبنی بر نظارت واحد صنعتی به محل مورد نظر اعزام می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *