ثبت برندحقوقی

ثبت برندحقوقی
  • ۱۵ بهمن, ۱۴۰۲
  • دیدگاه: 0
  • وبلاگ

شخص حقیقی یا شخص طبیعی، یکی از افراد جامعه است که در نوع خود دارای شخصیت می باشد.

به عبارت دیگر هر انسانی که در یک جامعه زندگی می کند دارای شخصیت حقیقی است.

  • شخص حقوقی

شخصیت حقوقی جلوه ای تجاری دارد.

ثبت برندحقوقی

هر شرکت، موسسه یا سازمان را می توان به عنوان یک هویت حقوقی مجزا در نظر گرفت که از شخصیت مالک و سهامداران آن مستقل می باشد.

در دنیای پیچیده کسب و کار امروز، در فضایی که بیشتر افراد به دنبال کسب منافع و سود حداکثری خود هستند ، حمایت از حقوق مصرف کننده به منظور گسترش بازار امری ضروری است.

ثبت کردن برند، یکی از محورهای اصلی بازار و رمز ماندگاری شرکت ها است که رضایتمندی مشتریان و حمایت از آن ها را به همراه دارد. چرا که برند در تعیین اصالت و کیفیت کالا اهمیت زیادی دارد و موجب می شود که مصرف کننده از سابقه کیفیت آگاه باشد و در انتخاب خود کمتر دچار اشتباه شود. در نتیجه هزینه هایی که پرداخت می کند، کاهش می یابد.

برند شخصی (Personal Brand) در یک تعریف ساده عبارت است از: چگونگی ظاهر شدن افراد در دنیای بیرونی. یک تصویر عمومی مشخص، متقاعد کننده و قدرتمند از افراد که از طریق صفات مشخص و یا تخصص خاص­­شان در ذهن مردم ایجاد شده است و مردم آنها را از طریق همین صفات و یا تخصص تشخیص می­دهند. به عبارت دیگر برندسازی شخصی فرایندی است که طی آن افراد و تخصص آنها همانند ثبت برند تجاری علامت­گذاری می­شوند.

 

فرایندی که درست همانند یک دارایی به فردی خاص تعلق گرفته و می­تواند زمینه­ های دانش، ظاهر فیزیکی و … را دربر بگیرد. بنابراین در برندسازی شخصی اغلب نام یک فرد برای محصولات مختلف به کار برده می­شود و این ماهیت و ذات این فرد است که تعیین کننده میزان موفقیت او خواهد بود. پس در برند شخصی موفقیت از خود فرد به دست خواهد آمد نه از چیز دیگر

ثبت کردن برند به صاحبان محصولات کمک می‌کند تا خدمات و محصولاتشان را از سایر محصولات متمایز کنند و با تعیین یک علامت و نام تجاری بتوانند خودشان را به مشتریانشان معرفی کنند.

برای مراحل ثبت برند باید از طریق اداره ثبت شرکت‌ها اقدام کرد و یک اظهارنامه ارائه کرد. برای پر کردن اظهارنامه می‌توانید به اداره ثبت علائم تجاری مراجعه کنید و درخواست بدهید. علاوه بر این می‌توانید از طریق سامانه اینترنتی ثبت علائم تجاری برای ثبت برند اقدام کنید.

 

ثبت برند حقیقی یا حقوقی؟

بنابراین وقتی به دنبال ثبت برند هستید باید به این نکته توجه کنید که کدام نوع ثبت را می خواهید انجام دهید، ثبت برند حقیقی یا حقوقی؟

مصرف کنندگان همواره به دنبال جواب این سوال هستند که برند ثبت شده متعلق به کدام شرکت یا شخص می باشد؟

معمولا به برندی که متعلق به یک شخصیت حقوقی است، راحت تر اطمینان می کنند.

پس ثبت برند با پشتوانه ی نام و اعتبار حقوقی بسیار موثرتر از ثبت برند با نام حقیقی است. نکته دیگر این است که شما در هر زمانی می توانید اقدام به ثبت برند حقیقی خود نمایید.اما برای ثبت برند حقوقی نباید بیش از دو سال از آخرین فعالیت شرکت شما گذشته باشد.یکی از تفاوت های جزئی در ثبت برند حقیقی یا حقوقی ، مدارک موردنیاز آن می باشد.

برای ثبت برند، لازم نیست تا حتماَ شرکتی داشته باشید بلکه اشخاص حقیقی نیز می توانند با ارائه مجوز نسبت به ثبت یا خرید برند اقدام نمایند. باید به این نکته توجه داشت که بین مدارک لازم برای ثبت علامت تجاری حقیقی ( شخص ) و حقوقی ( شرکت ) تفاوت وجود دارد.

مدارک لازم برای ثبت کردن برند اشخاص حقوقی عبارت است از :

– کپی کارت ملی

– کپی شناسنامه

– کپی آخرین روزنامه تاسیس

– کارت بازرگانی

– کپی مجوز فعالیت ( مانند پروانه بهره برداری، پروانه ساخت ، جواز کارت بازرگانی یا کسب ، جواز تاسیس )

مجوزها و کلیه مدارک مورد نیاز ثبت برند برای شخص حقوقی، می بایست به نام شخص حقوقی یعنی شرکت باشد. متقاضی همزمان با درخواست ثبت علامت و در اظهارنامه تسلیمی به اداره ثبت علائم باید کالا یا کالاهای مورد نظر و یا خدمات را بر اساس طبقه بندی قابل اجراء یا طبقه بندی بین المللی را طبقه بندی کند.

توجه داشته باشید ، از آن جا که خدمات دامنه وسیعی از فعالیت های شرکت ها و سازمان ها از قبیل خطوط هوایی ، هتل ها ، ارتباطات راه دور ، آموزش ، تفریح و غیره را در برمی گیرد ، علائم خدمات را نیز می توان به ثبت رساند. لذا، علامت خدماتی ، خدمات ارائه شده توسط یک شرکت یا موسسه را از سایر شرکت هایی که خدمات مشابه ارائه می دهند جدا می سازد و در فروش و تبلیغات به کار می رود.

 

مراحل ثبت برند حقیقی یا حقوقی

 

1- ابتدا برند اختصاصی خود را مطابق با قوانین طراحی کنید.

2- دقت نمایید که برند شما نباید تکراری باشد.هم چنین برند خود را به گونه ای انتخاب نمایید که تلفظ آن آسان باشد.توجه بیننده را به خود جلب کند و به راحتی در ذهن ها بماند.

3- به سامانه مالکیت معنوی مراجعه کنید و اقدام به بارگذاری یک نمونه از برند در ابعاد ۶*۶ نمایید.

4- سپس اظهارنامه ای جهت درخواست ثبت برند تنظیم نمایید.

5- پس از دریافت پیامک تایید ثبت برند، به صورت حضوری و با همراه داشتن مدارک ذکر شده به اداره علائم تجاری مراجعه و امورات نهایی ثبت برند را تکمیل نمایید.

6- پس از تایید نهایی سند ثبت برند خود را دریافت نمایید

 

نتیجه گیری

برای ثبت برند واحد تجاری ، ابتدا بایستی تصمیم بگیرید که برند شما از نوع حقوقی باشد یا حقیقی. این تصمیم بر عهده شماست

اما ثبت برند حقوقی می تواند دارای وجهه بهتری در بازار برای شما نسبت به برند حقیقی باشد.این امر دارای روند قانونی خود است.تنها تفاوت ثبت این دو نوع برند، در مدارک موردنیاز شرکت ها و موسسات حقوقی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *