طریقه ثبت برند تجاری

طریقه ثبت برند تجاری
  • ۲۴ بهمن, ۱۴۰۲
  • دیدگاه: 0
  • وبلاگ

ثبت برند نحوه ی انجام و مراحل آن یکی از دغدغه های کارآفرینان و افرادی می باشد که محصولی تولید کرده یا شرکتی ثبت کرده اند و می خواهند محصول تولید شده ی خود را با یک نام تجاری معین به همگان معرفی نمایند. برای توضیح مراحل ثبت علامت بهتر است که در ابتدا با تعریف برند آشنا شوید.

برند برای مشاغل زیادی از اصول اولیه کار به حساب می آید چون حقوق کار و تجارت فرد و شرکت زمانی متعلق به او می باشد که نام تجاری خود را ثبت کرده باشد.ثبت برند تجاری خصوصاً در سالهای اخیر و با رشد کسب و کارهای اینترنتی و رشد فزاینده مخاطبان فضای مجازی و تبلیغات برندهای مختلف در شبکه های اجتماعی، بیلبوردها، تلویزیون و رادیو و غیره دارای اهمیت بسیار زیادی شده و روز به روز به متقاضیان ثبت علامت تجاری افزوده میشود از همین رو در این نوشته به این مقوله فوق العاده مهم با زبان ساده پرداخته ایم که پیش روی شماست.

 

طریقه ثبت برند تجاری

بند الف ماده 30 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، به تعریف علامت تجاری پرداخته است. این ماده، مقرر می دارد:« علامت، یعنی هر نشان قابل رویتی که بتواند، کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.» بر اساس این ماده، علائم تجاری، نشانی هستند که معرف یک کالا یا خدمات، در بازار تجارت آن کالا و خدمات، بوده و از همین رو، انتخاب دقیق آن، از اهمیت بسزایی، برخوردار است و باید در انتخاب آن، دقت نظر کافی به خرج داد.

 

مزایای ثبت علائم تجاری

ثبت برند مزایای بسیاری دارد که در اینجا به چند مورد از برترین‌ مزایای ثبت آن اشاره می‌کنیم:

۱-یک برند خوب می‌تواند مانند یک میان بر ذهن انسان را در برخورد با حجم بالای اطلاعات بازاریابی به مقصد برساند. به عنوان آیتمی بسیار ارجح‌تر از دیگر آیتم‌ها، ذهن مشتری‌ها را به سمت برند اصلی حفظ کند. مثلا وقتی نام سامسونگ را می‌شنوید چه چیز در ذهن شما تداعی می‌شود؟

 

۲- برندها باعث بروز رفتاری متمایز از سایر رفتارهایی که یک مصرف کننده دارد می‌شوند. باعث تشویق برای خرید می‌شود و هیجان را به دل جامعه می‌آورد.

۳- به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا محصولاتشان را از یکدیگر متمایز سازند. ابزاری نیز برای بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکت‌ها هستند.

۴- اجازه استفاده از آن‌ها به اشخاص ثالث داده می‌شود و منبع مستقیم درآمد از حق امتیازها می‌باشند. جزء ضروری موافقت نامه‌های اعطاء نمایندگی هستند.

 

مراحل ثبت برند تجاری

مراحل ثبت برند تجاری با ورود به سایت اداره مالکیت معنوی آغاز می شود. با این کار شما اظهارنامه لازم برای نام تجاری خود پر کرده و اسناد را بارگذاری خواهید کرد. بعد از این مرحله نوبت اطلاع رسانی عمومی در روزنامه است. این مرحله به این دلیل وجود دارد که اگر فردی به هر علتی ادعایی حقوقی در باره برند شما داشت، بتواند ادعای خود را به گوش مسئولین برساند و در صورت امکان آن را ثابت کند. بعد از این مرحله، تایید یا عدم تایید برند را با شما در میان خواهند گذاشت.

 

اگر تایید شود، باید اطلاعیه دیگری را به چاپ برسانید و بعد از آن مراحل ثبت کردن نام تجاری را کامل کرده اید. البته این چند گام ساده چندین ماه زمان نیاز دارد و متقاضی باید صبر و حوصله لازم را داشته باشد.

 

شرایط ثبت علائم تجاری

 

  • تقدیم اظهارنامه ثبت علامت، به صورت اینترنتی یا حضوری به اداره ثبت علائم تجاری و پرداخت هزینه آن، توسط متقاضی ثبت علامت.
  • انتشار آگهی ثبت علامت، پس از تایید اداره ثبت علائم تجاری.
  • عدم اعتراض شخص دیگر، نسبت به علامت آگهی شده
  • ثبت علامت، توسط اداره مالکیت صنعتی یا همان اداره ثبت علائم تجاری و صدور گواهینامه، به نام متقاضی ثبت علامت.

 

  • منحصر به فرد بودن علامت تجاری مورد نظر: اینکه بتواند، کالا و خدمات موسسه مورد نظر را از کالا و خدمات سایر موسسات متمایز کند و پیش از این، توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر، ثبت نشده باشد.
  • خلاف موازین شرعی و اخلاقی نبودن علامت تجاری مورد نظر.
  • ممنوع نبودن علامت تجاری مورد نظر: به موجب ماده 32 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، نباید عین یا تقلید نشان نظامی‌، پرچم‌، نام سران مملکتی و سایر موارد مندرج در این ماده بوده، مگر اینکه از مقام صلاحیت دار، کسب اجازه شده باشد.
  • ترجمه یا تقلید نبودن علامت تجاری مورد نظر: علامت تجاری مورد نظر، نباید عین یا ترجمه یا تقلید علامتی باشد که پیش از این، ثبت شده یا در خواست ثبت آن، ارائه شده یا عین یا مشابه آن برای خدمات مشابه یا غیر مشابه، معروف شده است.
  • علامت ثبت شده، به مدت ده سال، از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت علامت، اعتبار خواهد داشت.

 

 

مدارک لازم برای ثبت برند اشخاص حقیقی

  • از کارت ملی و شناسنامه یک کپی گرفته و آن را ارائه دهید.
  • مجوز فعالیت خود را ارئه دهید، این مجوز می تواند جواز کسب شما باشد.
  • از کارت بازرگانی خود یک کپی ارائه دهید در صورتیکه درخواست برند لاتین دارید
  • یک تصویر ۱۰*۱۰ از لوگوی خود ارائه دهید.

 

مدارک لازم برای ثبت برند اشخاص حقوقی

  • کارت ملی شخص مدیر عامل شرکت یک کپی بگیرید.
  • از روزنامه تاسیس شرکت و در صورت وجود هر گونه تغییراتی از روزنامه تغییرات هم یک کپی بگیرید.
  • از مجوزهای شرکت هم باید کپی بگیرید، مجوزهای شرکت می تواند پروانه بهره برداری هم باشد.
  • از کارت بازرگانی شرکت یک کپی ارائه دهید در صورتیکه درخواست برند لاتین دارید
  • تصویر ۱۰*۱۰ از لوگوی شرکت

 

چرا انجام صحیح مراحل ثبت برند از اهمیت زیادی برخوردار است؟

ثبت برند و ثبت علامت تجاری از خدمات پر متقاضی و مهمی است که توسط اداره مالکیت معنوی ارائه می‌شود و از آنجائیکه این اداره فقط در شهر تهران مستقر است، تمامی اظهارنامه‌های ثبت علامت تجاری که در سامانه اینترنتی این اداره ثبت می‌شود، توسط کارشناسان مربوطه بررسی و اعلام نتیجه می‌شود.

به دلیل آنکه هر روزه تعداد زیادی اظهارنامه ثبت علامت تجاری به این اداره ارسال می شود و از طرفی تعداد کارشناسان اداره مالکیت معنوی محدود است، طبیعتاً با صف های طولانی بررسی اظهارنامه‌های ثبت علامت تجاری مواجه هستیم و گاهاً مشاهده می‌شود که بررسی این اظهارنامه‌ها توسط کارشناسان چند ماه به طول می‌انجامد که اگر در هنگام تنظیم و ارسال آنها دقت لازم را معمول نداشته باشید یا موارد قانونی را رعایت نکرده باشید، با اخطار رفع نقص یا بدتر از آن با اخطار رد اظهارنامه مواجه می‌شوید که این امر موجب تلف شدن وقت و هزینه شما می‌شود. به همین جهت رعایت موارد قانونی و انجام صحیح مراحل ثبت برند از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

جمع ‌بندی نهایی

ثبت برند تجاری یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که باید در زمان شروع کار مجموعه خود انجام دهید و می‌تواند میزان موفقیت شما در حوزه کاری‌تان را تعیین کنید. اگر گذراندن تمام مراحل مختلف ثبت برند را کاری طولانی و مشکل می‌بینید، می‌توانید از خدمات موسسه ما استفاده کرده و پروسه ثبت برند خود را به ما بسپارید. در هر صورت فراموش نکنید که داشتن برند یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای ایجاد اعتبار و شهرت است و برای موفقیت بیشتر حتما به یک برند قوی نیاز خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *