کارت بازرگانی

اخذ کارت بازرگانی

کارت بازرگانی

شروع به‌کار در هر امری نیازمند صدور سند و مجوز قانونی است برای آن‌که بتوان در امور تجاری کالا و خدمات فعالیت داشته باشیم نیاز به سند و اجازه‌نامه است این سند و مجوز کارت بازرگانی نام دارد. کارت بازرگانی مجوزی قانونی برای صادرات کالا و خدمات از ایران به کشور های خارجی و واردات کالا و خدمات از کشور های خارجی به ایران است. به دو صورت برای افراد به راحتی اخذ می‌شود: اول اینکه شخص حقیقی و قانونی از داخل کشور مبدا آن را دریافت کند و دوم اینکه شخص دریافت کننده کارت بازرگانی تابعیت کشوری را دارا باشد که در آن‌جا تقدام به اخذ کارت بازرگانی می‌کند. در ایران اتاق بازرگانی و وزارت صنایع و معادن کشور، اقدام به دادن مجوز قانونی به تقاضاکنندگان سند می‌کند.
موسسه ثبتی شریف به صورت آنلاین و فوری کارت بازرگانی را برای متقاضیان ارسال می‌کند. شرایط گرفتن کارت بازرگانی از جمله: هزینه‌های مربوط به آن و تمامی مراحل انجام امور مربوط به اخذ کارت و مدارک لازم را می‌توان از طریق کارشناسان مربوط به موسسه ثبتی شریف به راحتی انجام داد. در این راستا برای امورات مربوط به کارت بازرگانی مثل: باطل کردن و تمدید کردن شماره کارت و همچنین تشکیل پرونده برای شخص را با کارشناسان موسسه ثبتی شریف سریعا می‌توان انجام داد برای ارتباط با کارشناسان موسسه شریف با شماره 02188557402 تماس حاصل فرمایید.

کارت بازرگانی

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

کارت بازرگانی چیست؟

این گزارش آشنایی مختصری بود برای آشنایی با موضوع کلی و اصل مقاله. اما آنچه اهمیت دارد ورود به موضوع اصلی و آشنایی جامع و کامل با آن است به همین جهت ابتدا تعریف کاملی از سند کارت بازرگانی تعریف می‌کنیم:
کارت بازرگانی یک کارت الکترونیکی است و تمامی تجار و افرادی که به صورت قانونی و حقیقی اقدام به فعالیت‎های تجاری می‌کنند، می‌توانند کارت بازرگانی دریافت کرده و در سطح قوانین و امورات تجاری اقدام به صادرات و واردات کالا و خدمات کنند. بر‌ این اساس در کشورمان هر شخص حقیقی یا افراد و موسساتی که به صورت قانونی اقدام به فعالیت‎های تجاری می‌کنند می‌توانند در سطح بین المللی نیز فعالیت‎های تجاری خود را گسترش دهند و به صادرات و واردات کالا و خدمات کنند. در داخل کشورمان اتاق بازرگانی و وزارت صنایع و معادن موظف به صدور کارت های بازرگانی برای اشخاص وحقیقی و قانونی است. تحویل کارت بارگانی به اشخاص شرایطی دارد که مهم‌ترین موارد آن عبارتند از: اول اینکه نام فرد متقاضی کارت بازرگانی باید برروی کارت درج شود دوم اینکه فرد متقاضی کارت بازرگانی باید توانسته باشد یک شرکت یا یک موسسه ای را به صورت قانونی ثبت کرده باشد و سوم اینکه فرد متقاضی دارای کد اقتصادی باشد. کد اقتصادی، کد و شماره‌ایست که از طریق وکالت اخذ کد اقتصادی برای فرد متقاضی ایجاد و ثبت می‌شود.

کارت بازرگانی چند نوع است؟

کارت بازرگانی انواع مختلفی دارد که در ادامه آن‌هارا نام و شرح می‌دهیم:
1. کارت بازرگانی تجاری: کارت‎های بازرگانی تجاری کارت‎هایی هستند که به افرادی تعلق می‌گیرد که از راه قانونی اقدام به فعالیت‌های تجاری می‌کنند. آن‎ها با این کارت می‌توانند در عرصه‌ی بین‌المللی اقدام به صادرات و واردات، ترخیص کالا و همچنین حق‌العمل کاری کنند.
2. کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی: کارت‌های بارزگانی تولیدی و صنعتی به تجاری تعلق می‌گیرد که به صورت قانونی اقدام به فعالیت تولیدی و صنعتی می‌کنند. شرکت ها و کارخانه‌های تولیدی و صنعتی با استفاده از کارت‌های تولیدی و صنعتی می‌توانند مواد اولیه و مورد نیاز خود را از کشور‌های خارجی تهیه و وارد کشور کنند و به فعالیت بپردازند. همچنین آن‌ها با استفاده از کارت‌های تولیدی و صنعتی می‌توانند کالاهای تولیدی خود را به کشورهای دیگر صادر کنند.
3. کارت بازرگانی_خدماتی: این کارت‎ها مورد استفاده شرکت‌‎ها و موسساتی قرار می‌گیرند که در زمینه خدمات مشغول به فعالیت هستند. شرکت‌های تجاری با استفاده از این کارت‌ می‌توانند محصولات مورد نیازشان را در صورت نبود امکانات از کشورهای دیگر تهیه کنند.
4. کارت بازرگانی موردی: کارت بازرگانی موردی کارتی است که تنها برای یک‎بار به‌صورت موردی توسط شرکت‎ها مورد استفاده قرار می‎گیرد این کارت‎ها برای شرکت‎هایی است که می‌خواهند یکبار کالای خود را ترخیص کنند و در پی آن هستند که فعالیت خودرا هر‎چه سریع‎تر انجام دهند چرا که صدور کارت‎های بازرگانی عملی است بسیار زمان‌بر. باید در این‌جا به این نکته تاکید کرد که کارت‌های بازرگانی موردی فقط یک‏بار قابل استفاده هستند.

کارت بازرگانی چند نوع است

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

شرایط صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی

1. صلاحیت داشتن: داشتن مدرک تحصیلی، دارا بودن ۳ سال سابقه کار فعالیت تجاری به طوریکه به تایید ۲ نفر که خودشان دارای کارت بازرگانی هستند برسد، دارا بودن مجوز یکی از وزارتخانه‌ها
2. سن فرد متقاضی باید بالای ۲۱ سال باشد
3. داشتن کارت پایان خدمت
4. فرد متقاضی باید حساب بانکی داشته باشد
5. فرد متقاضی نباید سابقه کیفری داشته باشد
6. فرد متقاضی نباید مشغول به کار در شرکت‌های دولتی باشد.

شرایط صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی (شرکت‌ها)

1. صاحبان شرکت ها و رئیس هیئت مدیره باید مجوز پروانه کار و اقامت قانونی داشته باشند
2. نداشتن هرگونه سوء ‌پیشینه و سابقه کیفری برای صاحبان شرکت ها و رئیس هیئت مدیره
3. دارا بودن اقامتگاه و مکان قانونی به گونه‎ ای که دارای اصل سند مالکیت یا اصل اجاره نامه معتبر شرکت باشد.)
شرکت نباید دچار ورشکستگی شده باشد.
شرکت باید دفاتر و شرکت‎های قانونی داشته باشد و در زمان خود  هرسال اظهارنامه مالیاتی آن‎هارا به دولت بدهد

مدارک صدور کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

1. اصل مدرک قانونی ثبت‎ نام شرکت در دفاتر بازرگانی که به صورت قانونی ثبت شده باشد.
2. اصل مدرک دفاتر و شرکت‌های پلمپ شده توسط اداره‌ای که شرک‌هارا ثبت می‌کند. (برای اینکه اظهارنامه و مدارک پلمپ را اخذ کرد باید نزدیک‎ترین دفتر پست و اداره ثبت شرکت‎ها را برای اخذ مدارک در نظر داشت.)
3. برای شرکت ‎هایی که فعالیت گسترده و وسیعی ندارند باید یک برگ کپی ازگواهی تقاضای ثبت شرکت ‎های داخلی و شرکت‎نامه رسمی که دارای مهر اداره ثبت شرکت‎ها باشد داشت. همچنین درمورد شرکت‎هایی که دارای سهامی خاص و عام هستند، یک برگ کپی از مدرک قانونی ثبت شرکت ‎های سهامی خاص یا عام و دارای مهر اداره ثبت شرکت‎ها الزامی است.
4. باید یک مدرک اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل ارائه داد.
5. دارا بودن یک لیستی از فرم دال که شامل: (دارا بودن سایت به همراه امضاء رئیس شرکت، داشتن مهر شرکت و سند امضاء در دفتر اسناد رسمی)
6. طبق ماده 186ق.م.م باید اصل گواهی مربوط به آخرین سال فعالیت شرکت به همراه مجوز مورد استفاده بودن صدور کارت بازرگانی موجود باشد.
7. همه تغییرات مربوط به تاریخ و تقویم شرکت تا آخرین لحظه و همچنین تمامی عملکردهای شرکت باید مرتبط با صادرات و واردات کالا و خدمات باشد.
8. دارا بودن اصل کارت ملی رئیس شرکت (اگر تغییراتی در آن رخ داده باید همه این مشخصات به همراه تصویر از شناسنامه از تمامی برگه‎ های آن بارگذاری شود.)
9. داشتن دو قطعه عکس الزامی است: عکس نباید قدیمی باشد، باید تمام رخ باشد، عکس باید رنگی اما زمینه پشت آن سفید باشد و همچنین نمای آن ساده و اداری گرفته شده باشد.)
10. دارا بودن اصل مدرک تحصیلی (از دیپلم به بعد)، مدارک تحصیلی که مربوط به خارج از کشور است ابتدا باید از طریق اداره دانش آموختگان وزارت علوم مورد پذیرش قرار بگیرد.
تبصره: افرادی که دارای مجوز قانونی بهره‎ برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی وخدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) هستند درصورتی که دارای انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه باشند، لازم به دادن مدارک بهره‌برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی_مهندسی وخدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات نیستند.
11. آقایان باید اصل نامه معافیت خدمت و یا دائم داشته باشند.
تبصره: برای اشخاصی که ۵۱ سال را تمام کرده باشند لازم به ارائه کارت پایان خدمت نیست.
12. سن متقاضی حداقل باید ۲۳ سال باشد.
داشتن گواهینامه بانکی برای دو صورت حساب جاری وحسن اعتبار بانکی که به نام فرد متقاضی تایید شده باشد. (این حالت در صورتی پذیرفته می‌شود که برروی فرم الف تایید شده باشد.)، دارای مهر و امضای رئیس شعبه بانک مورد نظر باشد( همچنین اگر شخص متقاضی دارای حساب جاری شتاب در شهرستان باشد اگر در فرم( الف) تایید شده باشد، پذیرفته خواهد شد.)
14. ارائه یکی از مدارک مالکیت ذیل:
1. فرد باید خود سند مالکیت شش دانگ که به نام شرکت به همراه آدرس دفتر مرکزی را دارا باشد.
2. داشتن اصل اجاره‎نامه قانونی که به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی ثبت شده باشد.
3. دارا بودن اجاره نامه بنگاه املاک که دارای کد رهگیری به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.
15. اما در مورد افرادی که ایرانی نیستند و متقاضی کارت بازرگانی هستند علاوه بر دارا بودن مدارک ذکر شده به جز بند های 3و 7و 11 لازم است باید دارای گواهی صلاحیت مدیران خارجی باشند که این گواهی باید از سفارتخانه متبوعشان تایید شده‎باشد و همچنین گواهی پروانه کار و نامه اقامت با مدارک اصلی را ارائه دهند.
16. دارا بودن مدرک قانونی و حقیقی واحد تولیدی اخذ شده از یکی از وزارت‎خانه‌های تولیدی (واحد‎های تولیدی که از قبل قانونی شده و دارای پروانه کسب هستند لازم به ارائه این مدرک نیستند.)
17. ارائه کداقتصادی جدید و یا ارائه گواهی تایید شده پیش ثبت نام در سایتgov.ir و تاکید بر ارائه کداقتصادی جدید پس از صادر شدن آن.
تذکر 1: کارکنانی که در بخش‌های دولتی به صورت تمام وقت مشغول به کار اند، کارت بازرگانی به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.
تذکر 2: لازم است مدیر واحد تولیدی مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم) را دارا باشد.
تذکر 3: رئیس واحد تولیدی و یا فرد قانونی که از طرف وی نمایندگی صنف را عهده‎‌دار شده باید برای اصل کردن مدارک حاضر باشد.
تذکر 4: هر واحد تولیدی تجاری فقط می‌تواند یک کارت بازرگانی دریافت کند.
تذکر 5: لازم است مدیر واحد تولیدی و تجاری بر حسب مدرک تحصیلی خودش در کلاس‎ها و جلسات آموزشی حاضر باشد.
تذکر6: مدارکی که اصل نیستند در اتاق بازرگانی برابر اصل می‌شوند.
تذکر7: اشخاص و صاحبان اصناف تجاری در زمان ثبت‌نام در رشته‌ای که می‌خواهند فعالیت کنند باید با استفاده از اطلاعات سایت اتاق دقت کنند که رشته‎های منتخب شده در جهت نیازهایی باشد که امور وارداتی آنان تعیین می‌کند. چرا که امور و فعالیت‌های وارداتی باید براساس رشته‌های مورد نیاز انجام شود درصورتی که فعالیت‌های صادراتی را می‌توان در هر شرایطی و بدون چنین محدودیت‌هایی پیش برد.

مدارک صدور کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

مدارك مورد نياز جهت صدور كارت عضويت اشخاص حقيقي

1. دارا بودن مدرک اصلی عضويت که توسط رئیس واحد تجاری یا مدیرعامل کل امضاء شده باشد.
2. ارائه كارت ملی رئیس واحد تجاری. (اگر تغییراتی درشناسنامه پیش آمده باشد باید یک کپی از هریک از صفحات شناسنامه فرد مذکور داده شود.)
3. ارسال عكس به‌صورتی که: (تمام‎رخ باشد، اداری و ساده باشد، نمای آن رنگی باشد و زمینه پشت آن سفيد باشد.)
4. آقایان باید مدرک پایان خدمت داشته باشند.
تبصره: ارائه کارت پایان خدمت برای افراد متقاضی بالا 50 سال سن لازم نیست.
5. ارائه مدارکی که افراد متقاضی را به عنوان تجار و فعال در زمینه اقتصادی معرفی می‌کند مثل: مدرک مجوز برای راه‌اندازی فعالیت اقتصادی در یک مکان و شماره پروانه بهره ‎برداری
باید صلاحیت کارت بازرگانی متقاضیان شرکت‎هایی که، راه‌اندازی شرکت‌هایشان کمتر از یکسال است به‌وسیله شاخص‌هایی مشخص نمود.
6. همان‌طور که در بخشنامه 783/90/60 مورخه 16/4/94 وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت آمده لازم است میزان حقوق برای اشخاص حقوقی در حساب جاری حداقل 200.000.000 ریال و برای اشخاص حقیقی 300.000.000 ریال باشد.
7. دارا بودن اسناد و مدارک معتبر و قانونی مثل: (روزنامه رسمی یا حکم ‎کارگزینی و یا لیست تامین ‎اجتماعی ) برمبنای تجربه فعالیت در بنگاه‎ های صادراتی، وارداتی و تولیدی به عنوان عضو هیات مدیره، مدیرعامل، مدیر بازرگانی (داخلی- خارجی) مدیر فروش، کارشناس امور بازرگانی، مدیر امور حقوقی، در شرکت‎های دارای عضویت معتبر در یکی از اتاق ‎های بازرگانی، یک شرط کافی است.
8. گزارش پروانه بهره ‎برداری، کارت شناسایی کارگاه، پروانه فعالیت صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی، خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات از مراجع ذیربط و همچنین بر خورداری از حساب بانکی جاری با گردش مالی حداقل 2 میلیارد ریال به مدت یک‎سال متعلق به یکی از اعضای هیات مدیره یا مدیر عامل، شرطی کافی می‌باشد.
9. داشتن سند مالکیت محل قانونی به نام متقاضی یا اعضای هیئت مدیره شخص حقوقی و نیز شخص حقیقی داوطلب کارت بازرگانی باید حداقل 6 ماه سابقه عضویت در اتاق تهران و نیز شرکت در دوره‎های آموزشی اتاق تهران داشته باشد، به عنوان یکی از شرایط کافی.
10. اثبات عملکرد و فعالیت اقتصادی با ارائه مدارکی نظیر گزارش فصلی فروش یا اوراق تشخیص مالیاتی یا آراء هیات ‎های حل اختلاف مالیاتی یا تامین اجتماعی از سوی اعضای هیئت مدیره یا مدیرعامل شرکت و یا شخص حقیقی داوطلب دریافت کارت‎ بازرگانی، بعد ازاینکه توسط مدیریت امور مالی اتاق تهران، تایید شد، یک شرط کافی است.
11. داشتن سابقه فعالیت و خدمت برای اشخاص حقیقی یا مدیر عاملان اشخاص حقوقی متقاضی دریافت کارت بازرگانی که دارای حداقل 3 سال سابقه کار در ادارات تابعه سازمان امور مالیاتی و گمرک ایران، تحت عنوان کارشناس با تایید عضویت اتاق تهران ونماینده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به‎ عنوان یکی از شرایط کافی.

نحوه دریافت کارت بازرگانی

1. فردی که می‌خواهد کارت بازرگانی دریافت کند برای دریافت اطلاعات آن و ثبت نام، ابتدا باید به سامانه ‎ای که در اینترنت طراحی شده مراجعه کنند، این سامانه زیرمجموعه سامانه اتاق بازرگانی است و آدرس الکترونیکی آن در زیر آمده است:
آدرس آنChambertrust.Ir می باشد.
2. در مرحله دوم بعداز اینکه شخص متقاضی وارد سامانه شد فرد متقاضی چه حقیقی و چه حقوقی ملزم است تا هم اطلاعات و مشخصات خود را به صورت کامل وارد سایت کند و هم اطلاعات مربوط به شرکت را وارد نماید.
3. در مرحله بعدی یا سومین مرحله باید اطلاعات فرد دارنده کارت بازرگانی وارد سامانه شده باشد و همچنین اطلاعات ثبتی برگه اظهارنامه ثبتی هم کاملا در سامانه به درج شود.
4. در چهارمین مرحله باید اطلاعات آدرس و نشانی، شماره تماس در دسترس، همچنین اطلاعات اعضای هیئت مدیره و رئیس شرکت آن شرکت کاملا درج شود.
5. در مرحله پنجم باید اطلاعاتی که درج شده اند جهت تایید فرم‌ها به تایید برسد و بعد از فرم‎ های مورد نیاز برای اخذ کارت بازرگانی تایید شود لازم است تا حداقل یک رشته و حداکثر سه رشته و زمینه برای فعالیت در زمینه صادرات و واردات از سمت فرد درخواست ‎دهنده تعیین گردد.
6. در مرحله ششم از فردی که درخواست کارت بازرگانی صادر کرده می‌خواهند تا مدارک مورد نیاز کاملا اسکن شوند و در سامانه ثبت بشود و بعد از آن هم باید هزینه‎های مربوط به دریافت کارت بازرگانی پرداخت شود و قبض ‎های واریزی آن در سامانه بارگذاری گردد.
7. در هفتمین مرحله یا در مرحله آخر باید همه مراحلی که تا اینجا اقدام شده است بررسی شود تا تمامی فرایند‎های تهیه شده تا اینجا مورد بررسی شود و تا جایی که ممکن است همه‌ی ایرادات آن شناسایی و در جهت رفع و اصلاح آن‌ها اقدام شود و در آخر منتظر ماند تا نتیجه نهایی در سامانه اعلام شود.
نکته1: هوشمند کردن طریقه اخذ کارت بازرگانی (در حال حاضر)، در فرایند دریافت کارت هوشمند بازرگانی، به صورت شبانه روزی در چهار مرحله صورت گرفته که عبارتند از: احراز هویت متقاضی، احراز صلاحیت عمومی، احراز صلاحیت تخصصی و در پایان، عضویت در اتاق بازرگانی. این نحوه دریافت، باعث شده است که بسیاری از دعاوی کارت بازرگانی کم شود.
نکته2: احراز هویت متقاضیان حقیقی، با استفاده از استعلام از ثبت احوال و کد فراگیر اتباع، صورت گرفته و احراز هویت اشخاص حقوقی نیز از طریق استعلام از سازمان ثبت درباره اطلاعات شرکت و مطابقت اطلاعات مدیر و شرکت انجام می شود.
نکته3: احراز صلاحیت عمومی، با استفاده از ۱. استعلام وضعیت نظام وظیفه، ۲. عدم سوء پیشینه و ۳. عدم اشتغال دولتی، از مراجع مربوطه، انجام می‎گیرد.
نکته 4: انجام دادن احراز صلاحیت تخصصی، با استفاده از استعلام ۱. محل کسب، ۲. حساب جاری متقاضی، ۳. عدم بدهی، ۴. مدرک تحصیلی، ۵. وضعیت تولید و ۶. دفاتر قانونی و تجارتی وی، می باشد.
نکته5: این 25 استعلام، کاملا اینترنتی، انجام می‌گیرد و در مدت حداکثر، یک ساعت، نتیجه نهایی به اطلاع متقاضی کارت هوشمند بازرگانی می‌رسد.

نحوه دریافت کارت بازرگانی

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

هزینه دریافت و ثبت نام کارت بازرگانی

صدور کارت بازرگانی هزینه‎ هایی در پی دارد. اطلاع از وضعیت همیشه لازم و ضروری است به همین جهت در این‌جا قیمت و هزینه‌های مربوط به دریافت کارت بازرگانی را ذکر کرده‌ایم:
1. هزینه واریزی در سامانه اتاق بازرگانی برای عضویت سالیانه، به میزان یک میلیون و پانصد هزار تومان
2. هزینه بازدید از محل یا دفتر شرکت، به میزان 430 تا 440 هزار تومان
3. هزینه اخذ دفاتر تجارتی، به مقدار 130 هزار تومان

کارت بازرگانی موقت

اما کارت موقت بازرگانی چیست؟ در ادامه انواع آن را با تعریفی که از هر یک می‌دهیم آشنا می‌شویم: ۱.کارت بازرگانی ویژه تولیدی‌ها، ۲.کارت بازرگانی موقت ویژه صادرات و ۳.کارت بازرگانی موقت ویژه واحد‌های غیرتجاری، سه نوع کارت بازرگانی موقت هستند.
۱. کارت موقت ویژه تولیدی‌ها همان‌طور که از نام آن مشخص است جهت واردات ماشین آلات و مواد اولیه واحد‌های تولید و واردات کالاهایی است که کارت برای آن‌ها صادر نمی‌شود.
2. کارت موقت ویژه صادرات برای متقاضیانی است که می‌خواهند با ارزش بسیار پایینی اقدام به صادرات کالا کنند. لازم است به این نکته توجه شود که برای کارت موقت بازرگانی فقط یک بار مجوز صدور داده می‌شود و دیگر تمدید نمی‌شود.

مقررات مالیاتی حاکم بر کارت بازرگانی

اعمال مربوط به پرداخت مالیات علاوه بر کارت بازرگانی شامل درآمدهایی است که در دایره مالیات تعیین کننده، قابل پرداخت می‌شود.
مالیات برای اشخاص حقیقی بر اساس درآمدی است که شامل مالیات طبق نرخ ماده 131 قانون مالیات‎های مستقیم محاسبه می‌شود و همچنین برای اشخاص حقوقی 25% از درآمد آن‌ها را مورد محاسبه قرار می‌دهند و به‌این ترتیب از آن‌ها مالیات اخذ می‌شود.
ماده ۱۳۰: بدهی‎ های گذشته موضوع مواد (۳) تا (۱۶) و تبصرة (۳) ماده (۵۹), ماده (۱۲۹) قانون مالیات‎ های مستقیم مورد تصویب در تاریخ ۳/۱۲/۱۳۶۶ و اگر بعداز آن‌ها اصلاحیه‌ای تنظیم شود دیگر آن اصلاحیه‎ ها ملزم به پرداخت نیستند.)
تبصره: وزارت اقتصاد و اداره دارایی می تواند بدهی مالیات‎ هایی که در سال، حاصل شده است، درآمد مربوط یا متعلق به آن‎ها را برحسب مورد اگر قبل از سال ۱۳۶۸ باشد را تا سقف یک میلیون ریال برای هر موردی در نقاطی که مقتضی بداند کلا“ یا جزئا“ مورد بخشودگی قرار دهد.
ماده۱۳۱: نرخ مالیات بردرآمد متعلق به اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد، طبق موارد زیر می‌باشد:
1. برای سی میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه با نرخ پانزده درصد ۱۵%
2. تا میزان یکصد میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد سی میلیون ریال با نرخ بیست درصد۲۰%
3. تا میزان دویست و پنجاه میلیون ریال درآمدمشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد یکصد میلیون ریال با نرخ بیست و پنج درصد ۲۵%
4. تا میزان یک میلیارد ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد دویست و پنجاه میلیون ریال با نرخ سی درصد ۳۰%
5. نسبت به مازاد یک میلیارد ریال درآمدمشمول مالیات سالانه با نرخ سی و پنج درصد ۳۵%

مقررات مالیاتی حاکم بر کارت بازرگانی

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

تمدید کارت بازرگانی

اعتبار کارت بازرگانی فقط به مدت یک سال است و بعد از آن برای استفاده دوباره باید تمدید شود. اشخاص حقیقی و حقوقی که می‎خواهند کارت بازرگانی خود را تمدید کنند لازم است مدارکی را برای تمدید کارت ارائه دهند.

مراحل تمدید کارت بازرگانی

شخص متقاضی باید با همان نام کاربری و کلمه عبور سامانه که از قبل داشته وارد سامانه شود و مدارک خود را مجددا بارگذاری نماید، بعد از اینکه مدارک تایید شدند با شروط: (نداشتن سوءپیشنه و سابقه تخلف تجارت یا چک برگشتی حساب جاری و غیره). با تایید کارشناس، بازرس و ناظری به محل فعالیت مراجعه می نماید (هزینه بازرسی تاکنون 420 هزار تومان است). بعد از آنکه مدارک توسط بازرس تایید شد و در سامانه درج شد ، کارت بازرگانی تمدید می‎شود.

مدارک تمدید کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

1. داشتن فرم دال (تکمیلی از وب سایت به همراه مهر و امضاء متقاضی، درصورت تغییر مدیرعامل این فرم نیاز به گواهی امضاء دردفترخانه اسناد رسمی دارد.)
2. ارائه اصل کارت بازرگانی در زمان حضور در اتاق.
3. ارائه اصل کارت ملی ( در صورت داشتن هر گونه تغییرات در مشخصات شناسنامه، اسکن و بارگذاری تصویر از تمامی صفحات شناسنامه الزامی می‎باشد.)
4. اصل گواهی موضوع ماده 181ق.م.م مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن تمدید کارت بازرگانی در سال جاری به آدرس مندرج درکارت بازرگانی.
5. اظهارنامه‎ های مالیات بر ارزش افزوده سال 02، 09،01 و کلیه برگ‎ های قطعی و تشخیص مالیات مربوط به سال‎ هایی که کارت بازرگانی تمدید اما به اتاق ارائه نگردیده است.
6. اصل مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی به آدرس دفتر مرکزی شرکت و یا آدرس کارخانه.
7. دو قطعه عکس (جدید، تمام رخ ، ساده ، رنگی و با پشت زمینه سفید)
8. در صورت استیجاری بودن دفتر کار، ارائه اصل اجاره نامه تمدید شده.
9. روزنامه رسمی تاسیس و تغییرات شرکت تاکنون .
تذکر1: در شرکت های سهامی چنانچه مدت تصدی هیئت مدیره به پایان رسیده باشد ارائه روزنامه رسمی ابقاء مجدد هیئت مدیره الزامی است.
تذکر2: درصورت تغییر نوع شرکت علاوه بر ارائه روزنامه رسمی تغییر، ارائه اظهارنامه مربوط به نوع فعلی شرکت صادره از اداره ثبت شرکت ‎ها الزامی است.
10. در صورت تغییر مدیرعامل علاوه بر سایر مدارک:
1. اصل کارت ملی مدیرعامل.
2. اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل جدید.
3. اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان .
تبصره: متقاضیانی که سن آنان 59سال تمام باشد از ارائه مدرک پایان خدمت معاف می باشند.
11. مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم).
تبصره: دارندگان پروانه بهره ‎برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی وخدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) ازمراجع ذیربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معاف می باشند.
12. داشتن حداقل سن 23سال تمام.
13. در صورت تغییر آدرس ارائه یکی از مدارک مالکیت ذیل الزامی است:
1. سند مالکیت شش دانگ به نام شرکت، به آدرس دفتر مرکزی.
2. اجاره ‎نامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.
3. اجاره‎ نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری و هولوگرام به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.
14. اشخاص غیرایرانی متقاضی کارت بازرگانی علاوه بر ارائه مدارک فوق به استثنای بند 8 ملزم به ارائه تائید صلاحیت مدیران خارجی از سفارتخانه متبوعشان و ارائه کپی پروانه کار و اقامت به همراه اصل مدارک می باشند.
15. ارائه مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه‎ های تولیدی برای واحدهای تولیدی (صنوف تولیدی دارای پروانه کسب مشمول این بند نمی گردند).
16. درصورتیکه از تاریخ انقضای کارت بیش از دوسال گذشته باشد علاوه برسایر مدارک ارائه مدارک ذیل نیز الزامی است :
1. اصل سند مالکیت شش دانگ به نام شرکت، به آدرس دفتر مرکزی.
2. اصل اجاره نامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.
3. اصل اجاره نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری و هولوگرام به نام شرکت، برای محل‎کار و به آدرس دفتر مرکزی
4. اصل کارت ملی مدیرعامل.
5. اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل جدید از زمان صدور آن 1ماه بیشتر نگذشته باشد.
5. مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم).
6. اصل گواهی بانک مبنی بر تایید حساب جاری وحسن اعتبار بانکی به نام متقاضی (فقط روی فرم الف قابل قبول است) با مهر و امضای رئیس شعبه صورت می‎گیرد. (ضمنا حساب ‎های جاری شتاب مربوط به شهرستان‎‎ها در صورتیکه روی فرم ( الف) تایید شده باشد قابل قبول است).
تذکر 1: کارمندان تمام وقت دستگاه‎های دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
تذکر 2: در مراحل برابراصل مدارک و دریافت کارت بازرگانی حضور مدیرعامل و یا نماینده قانونی ایشان الزامی است.
تذکر 3: برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می گردد.
تذکر 4:  کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل می گردد.
تذکر 5: متقاضیان محترم درانتخاب رشته فعالیت ‎های خاص درزمان تکمیل اطلاعات ثبت‎نامی از طریق سایت این اتاق دقت فرمایند که رشته ‎های انتخاب‎ شده در راستای نیازهای وارداتی آنان باشد زیرا تنها واردات در چهارچوب رشته‎ های انتخابی امکان‎پذیر خواهد بود وبرای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.

مدارک تمدید کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

مدارك مورد نياز جهت تمديد كارت بازرگاني اشخاص حقيقي

1. ارائه فرم دال تكميلي از وب سايت به همراه مهر و امضاء متقاضي.
2. ارائه اصل كارت بازرگاني درزمان حضور در اتاق .
3. اصل كارت ملي و در صورت داشتن هر گونه تغييرات در مشخصات سجلي اسكن و بارگذاري تصوير شناسنامه از تمامي صفحات الزامي مي‎باشد.
4. دو قطعه عكس جديد، تمام رخ ، ساده ، رنگي و با پشت زمينه سفيد
5. اصل گواهي موضوع ماده 186ق.م.م مربوط به آخرين سال عملكرد مبني بر بلامانع بودن تمديد كارت بازرگاني در سال جاري به آدرس مندرج دركارت بازرگاني.
6. اظهارنامه هاي ماليات بر ارزش افزوده سال هاي 92، 91،90وكليه برگهاي قطعي و تشخيص ماليات مربوط به سال‎ هايي كه كارت بازرگاني تمديد اما به اتاق ارائه نگرديده است .
7. اصل مفاصا در بيمه تامين اجتماعي براي واحدهاي توليدي و صادركنندگان پوست و روده
8. در صورت استيجاري بودن دفتركار، ارائه اصل اجاره‎نامه باید تمديد شده‎باشد.
9. در صورت تغيير محل علاوه بر ارائه يك برگ اظهار نامه تغيير آدرس از اداره ثبت شركت‎ها، ارائه يكي از مدارك مالكيت ذيل الزامي است:
1. اصل سند مالكيت شش دانگ به نام متقاضي، دارای آدرس محل‎ كار آدرس اظهار نامه.
2. اصل اجاره نامه محضري معتبر به نام متقاضي، با آدرس دفتر كار آدرس اظهار نامه
3. اصل اجاره ‎نامه بنگاه املاك داراي كد رهگيري به نام متقاضي، براي محل كار و به آدرس دفتركار آدرس اظهارنامه .
10. اصل مدرك توليدي معتبر از يكي از وزارتخانه ‎هاي توليدي براي واحدهاي توليدي (صنوف توليدي داراي پروانه كسب مشمول اين بند نمي‎گردند)
11. درصورتيكه از تاريخ انقضاي كارت بيش از دوسال گذشته باشد علاوه بر مدارك فوق ارائه مدارك ذيل نيز لازم می‎باشد:
1. اصل گواهي عدم سوء پيشينه.
2. اصل گواهي بانك مبني بر تاييد حساب جاري وحسن اعتبار بانكي به نام متقاضي فقط روي فرم الف قابل قبول است ( با مهر و امضاي رئيس شعبه. ) ضمنا حساب‎ هاي جاري شتاب مربوط به شهرستان‎ ها در صورتيكه روي فرم الف تاييد شده باشد قابل قبول است.
3. اصل مدرك تحصيلي معتبر حداقل ديپلم متوسطه مدارك خارج از كشور پس از ارزشيابي توسط اداره دانش آموختگان وزارت علوم مورد پذيرش مي باشد.
تبصره: فعالین تجاری که دارای پروانه بهره ‎برداري صنعتي، كشاورزي، معدني، خدمات فني مهندسي و خدمات فناوري اطلاعات و ارتباطات ICT از مراجع ذيربط مشروط به انقضاي دو سال از تاريخ صدور پروانه، از ارائه مدرك فوق معاف مي باشند و ملزم به ارائه اصل مدرك توليد هستند .
تذكر 1: كارمندان تمام‎ وقت دستگاه‎ هاي دولتي نمي‎توانند كارت بازرگاني دريافت کنند.
تذكر 2: در مراحل برابراصل نمودن مدارك و دريافت كارت بازرگاني حضور متقاضي يا نماينده قانوني او الزامي است.
تذكر 3: براي هر واحد ملكي فقط يك كارت بازرگاني صادر مي گردد.
تذكر 4: كليه مدارك در محل اتاق برابر اصل مي‎گردد.
تذكر 5: متقاضيان محترم در انتخاب رشته فعاليت‎ هاي خاص در زمان تكميل اطلاعات ثبت ‎نامي از طريق سايت اين اتاق دقت فرمايند كه رشته‎ هاي انتخاب شده در راستاي نيازهاي وارداتي آنان باشد زيرا تنها واردات در چهارچوب رشته‎هاي انتخابي امكان‎پذير خواهد بود و براي صادرات كالا محدوديتي وجود ندارد .

عضویت اتاق بازرگانی

یکی از شرط‎ های لازم صدور کارت بازرگانی، عضویت در اتاق بازرگانی است. یکی از راه‎کارهای امن برای بهبود کسب و کار عضویت در اتاق های بازرگانی زیر نظر دولت و قوانین کشور است که هر ماه باید هزینه  عضویت را پرداخت کرد.
تاثیر مالی عضویت در اتاق بازرگانی ببرای بهبود کسب و کار طبق آماری که توسط خود اتاق تهیه شده این است که بعد از عضویت در اتاق تقریبا سه برابر می شود.
از سال 1401 باید حق عضویت سالانه را نیز پرداخت شود.

عضویت اتاق بازرگانی

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

کارت عضویت اتاق بازرگانی

دریافت کارت عضویت بازرگانی پیچیدگی‎ های بسیاری دارد. بنابراین بهتراست امورات مربوط به ثبت‎ نام را به کمک افراد ماهر و کسانی که با مراحل ثبت‎ نام آشنا هستند انجام داد.

شیوه عضویت اتاق بازرگانی

همانطور که گفتیم عضویت در اتاق بازرگانی محدودیت خاصی ندارد. تنها کاری که باید انجام داد، این است که مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت عضویت اتاق بازرگانی را به اتاق بازرگانی ارائه داد، اگر مدارک بعد از بررسی هیچ نقصی نداشته باشند، کارت صادر خواهد شد.

راهنمای ثبت نام کارت عضویت اتاق بازرگانی

ابتدا باید چند مورد از اصلی ترین شرایط برای دارندگان کارت بازرگانی را بیان کنیم. لازم به توجه است که در صورت مساعد نبودن این شرایط امکان دریافت کارت عضویت در اتاق بازرگانی هم وجود ندارد:
1. مدرک اتمام خدمت سربازی برای آقایان.
2. سن متقاضی باید بالاتر از 23 سال باشد.
3. داشتن حداقل سه سال سابقه فعالیت تجاری یا تولیدی برای افرادی که می‎خواهند کارت بازرگانی داشته باشد.
4. مشخص بودن محل فعالیت.
5. کسب و کار باید به طور قانونی ثبت شده باشد. به عنوان مثال اگر قرار است که در قالب یک شرکت فعالیت کرد، شرکت باید به طور قانونی ثبت شده باشد، برای اثبات این موضوع ارائه مدارک ثبتی ضروری است
6. داشتن حساب جاری

مدارک مورد نیاز کارت اتاق بازرگانی

برای آشنایی با مدارک مورد نیاز دریافت کارت عضویت اتاق بازرگانی به دو صورت می توان اقدام کرد، اولین روش این است که به عنوان یک شخص حقیقی این‎کار را انجام داد.
دومین روش هم این است که با داشتن یک شرکت به عنوان یک شخص حقوقی برای داشتن کارت اتاق بازرگانی اقدام کرد. مدارک لازم برای این دو کارت با یکدیگر تفاوت هایی دارند. به همین دلیل مدارک مورد نیاز برای هر یک را به طور جداگانه توضیح می‎دهیم.

مدارک کارت اتاق بازرگانی برای اشخاص حقیقی

  1. ارائه کپی از مدارک هویتی مثل شناسنامه و کارت ملی.
  2. ارائه گواهی عدم سوء سابقه کیفری.
  3. ارائه کارت پایان خدمت برای آقایان.
  4. ارائه دو قطعه عکس 3*4 رنگی.
  5. تکمیل تعهد نامه عضویت در اتاق بازگانی و امضا آن.
  6. کپی از آخرین مدرک تحصیلی.
  7. پرداخت هزینه مورد نیاز برای عضویت در اتاق بازرگانی و ارائه فیش آن.

مدارک کارت اتاق بازرگانی برای اشخاص حقوقی

برای دریافت کارت عضویت اتاق حقوقی، باید مدارکی از شرکت مورد تاسیس ارائه داد، این مدارک باید دقیقا بررسی شوند تا صحت عضویت و عملکرد آن برای اتاق بازرگانی مشخص شود.
1. ارائه روزنامه رسمی تاسیس شرکت.
2. ارائه روزنامه آخرین تغییرات شرکت، در صورتی که تغییراتی در شرکت ایجاد شده ‎باشد.
3. ارائه شماره ثبت و شماره ملی شرکت.
4. ارائه مدرک کپی خوانا از مدارک شناسایی، مثل: (شناسنامه و کارت ملی) مدیر عامل.
5. ارائه دو قطعه عکس پرسنلی 3*4 شخص مدیر.
6. پرداخت هزینه برای دریافت کارت اتاق حقوقی، در پایان کار و ارائه فیش آن.

ابطال کارت بازرگانی

1. ابطال اختیاری (انصراف)

اشخاص حقیقی و حقوقی برای انصراف از کارت بازرگانی می‌توانند با ارایه مدارک زیر به اتاق‌های بازرگانی و تعاون، اداره کل مقررات صادرات و واردات یا کل بازرگانی استان‌ها تقاضای باطل‌شدن کارت بازرگانی کنند.

2. ابطال اجباری

اگر بعد از صدور کارت بازرگانی مشخص شود که دارنده کارت فاقد یک یا چند شرط از شرایط دریافت کارت است. یا بعد از صدور فاقد شرایط شد، وزارت بازرگانی می‌تواند نسبت به باطل کردن کارت اقدام کند و موضوع را به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یا اتاق تعاون اطلاع دهد، لکن در صورتی که این امر برای اتاق بازرگانی، صنایع یا اتاق تعاون مشخص گردد باید موضوع را برای باطل کردن کارت به وزارت بازرگانی اطلاع دهد. (طبق بند ۶ ماده ۱۰ مقررات صادرات و واردات)

ابطال کارت بازرگانی

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

ليست مدارک مورد نياز جهت ابطال و يا تعليق کارت عضويت و بازرگانی

مدارک مورد نیاز برای ابطال کارت بازرگانی حقیقی

  1. تقاضاي باطل کردن در یک نسخه.
  2. گواهي مفاصا حساب دارائي آخرين سال مالياتي جهت ابطال
  3. گواهي مفاصا حساب بيمه تامين اجتماعي جهت ابطال
  4. اصل کارت بازرگاني.
  5. اظهارنامه ابطالي ثبت نام در دفاتر بازرگاني در 1 نسخه از اداره ثبت شرکت‎ها واقع در تقاطع مدرس و ميرداماد.

مدارك مورد نياز جهت ابطال کارت بازرگانی حقوقی

  1. تقاضاي شخص در یک نسخه.
  2. گواهي مفاصا حساب دارائي آخرين سال مالياتي برای باطل کردن
  3. گواهي مفاصا حساب بيمه تامين اجتماعي برای باطل کردن.
  4. اظهارنامه باطل شده ثبت نام در دفاتر بازرگاني در یک نسخه از اداره ثبت شرکت‎ها در تقاطع مدرس و ميرداماد.
  5. صورتجلسه مجمع عمومي براي شرکت‎هاي سهامي عام، خاص و صورت‎جلسه هيئت مديره براي ساير شرکت‎ها برای ابطال کارت بازرگاني
  6. اصل کارت بازرگاني

مدارك مورد نياز جهت تعلیق کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی

  1. تقاضانامه فرد در یک نسخه
  2. اصل متن پیام رسانی روزنامه مفقودي در يکي از روزنامه هاي کثيرالانتشار

تفاوت کارت بازرگانی شخصی با شرکتی

کارت بازرگانی شخصی و شرکتی از نظر ارزش علمی و تجاری تفاوتی ندارند و فردی دارنده کارت بازرگانی اعم از اینکه حقیقی یا حقوقی (شرکت) باشد می‎تواند از مزایای کارت بازرگانی بهره مند شود اما از نظر مالیاتی نرخ مالیات بردرآمد اشخاص حقیقی بموجب ماده (۱۳۱) قانون تصاعدی است و از ۱۵% شروع و تا ۳۵% افزایش می یابد (به نسبت افزایش درآمد) ولی طبق ماده (۱۰۵) نرخ مالیات بردرآمد شرکتها ثابت و معادل ۲۵% است.
لذا برای درآمدهای مشمول مالیات (پس از کسر معافیت مقرر در ماده ۱۰۱) کمتر یا معاول ۰۰۰/۰۰۰/۲۵۰ ریال در سال نرخ مالیات بردرآمد اشخاص حقیقی از ۱۵% شروع می شود به ۲۵% می‎رسد (۳ میلیون ریال اول ۱۵% ، ۷۰ میلیون ریال بعدی ۲۰% ، ۱۵۰ میلیون ریال بعدی ۲۵%). ولی درآمد شرکتها هر چقدر که باشد از ابتدا شامل مالیات بر نرخ ۲۵% است.

تفاوت کارت بازرگانی شخصی با شرکتی

کارت بازرگانی موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

سه دسته از افرادی که نیاز به کارت بازرگانی ندارند!

برخی از کسب‌ وکارها برای تجارت و ورود و خروج کالاهای موردنظرشان، نیازی به اخذ کارت ندارند. این کسب ‌وکارها عبارت‌اند از:
1. شرکت تعاونی مرزنشینان
2. ملوانان ایرانی شال در شناورهای در حال تردد بین سواحل ایران
3. پیله وران و کارگران ایرانی شاغل در کشورهای خارجی

دریافت کارت بازرگانی توسط اشخاص حقوقی خارجی

شرایط دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقوقی خارجی بسته به‎ این که تشکیل و ثبت آن ها در ایران بوده یا در خارج از کشور بوده باشد و سپس در ایران به ثبت رسیده باشند، به شرح ذیل است:
1. مدیر عاملان شرکت باید دارای شرایط مقرر برای اشخاص حقیقی یاد شده باشند، ( داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه برای اتباع ایرانی الزامی است )
2. شرکت ها باید واجد شرایط مقرر برای اشخاص حقوقی یادشده در بالا باشند.
قانونگذار برای کلیه اشخاص حقوقی حکمی واحد را در نظر گرفته است؛ چه خارجی چه ایرانی به عبارت دیگر برخلاف رویه معمول بدون هیچ گونه اشاره ای به خارجی یا داخلی بودن شخصیت حقوقی، واجدین شرایط صدور کارت بازرگانی را که شامل  از اشخاص حقوقی است تشکیل و ثبت آن ها در ایران باشد یا آن که تشکیل آن ها در خارج از کشور و ثبت آن ها در ایران باشد. درهرحال کارت بازرگانی برای شرکت هایی صادر می شود که در ایران به ثبت رسیده باشند، صرف نظر از آن که تشکیل آن ها در ایران یا در خارج از کشور باشد. بنابراین نه تنها شرکت های خارجی  که خود را به صورت یکی از شرکت های مندرج در ماده ۲۰ قانون تجارت درآورده اند و در ایران تشکیل می شوند، بدون در نظر گرفتن درصد مشارکت طرف خارجی می توانند به اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایند، بلکه شرکت های خارجی که در خارج از کشور تشکیل شده اند و از طریق ثبت شعبه و نماینده خود در ایران به فعالیت می پردازند نیز می توانند درخواست صدور کارت بازرگانی نمایند، با وجود این تا زمانی که این شرکت ها به ثبت نرسیده اند، اخذ کارت بازرگانی برای آن ها ممکن نیست.

مزایای کارت بازرگانی

  1. اجازه صادرات کالا به کشور‌های خارجی
  2. اجازه واردات کالا از کشور‌های خارجی
  3. عضویت در اتاق بازرگانی و به‌تبع، بهره بردن از مزایای آن
  4. سهولت در اخذ ویزا برای شرکت در رویدادهای تجاری
  5. برقراری ارتباطات گسترده با تاجران داخلی و خارجی
  6. شرکت در نمایشگاه‌های تجاری
  7. وارد کردن کالا از منطقه آزاد
  8. ارتقاء پرستیژ و اعتبار تجاری
  9. امکان ثبت برند لاتین

معایب کارت بازرگانی

استفاده از کارت بازرگانی علاوه بر بهره مند شدن از مزایای آن، معایبی نیز خواهد داشت یکی از معایب آن پرداخت مالیات ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالا می باشد و همچنین اگر افراد از کارت به درستی استفاده نکنند می تواند باعث دردسر شود.

سخن پایانی

همان‌طور که در طی متن گفته شد، کارت بازرگانی مجوزی خواهد بود که به ما اجازه انجام تجارت‌های برون مرزی را می دهد. انواع مختلفی دارد که هر یک مناسب فعالیت خاصی است. برای دریافت، باید به نوع کارت دریافتی دقت شود. زیرا شرایط و مدارکی که برای دریافت هر نوع کارت بازرگانی لازم است، با سایر کارت‌ها ممکن است تفاوت دارد. همچنین این کارت مزایایی دارد که از جمله آن می‌توان به ارتقاء پرستیژ و اعتبار تجاری اشاره کرد.
همچنین کارت بازرگانی در دوره‌های سالانه نیاز به تمدید برای ادامه استفاده دارد. بدین‌جهت باید با ارائه مدارکی به اتاق بازرگانی مراجعه کرد. در کل می‌توان گفت کارت بازرگانی کلیدی است که باعث فعالیت تجاری برون مرزی می‎شود و اجازه صادرات و واردات در میان کشورهای خارجی را می‌دهد.
در این مقاله سعی بر این شده تا با اخذ کارت بازرگانی، تعریفی از کارت بازرگانی، اینکه کارت بازرگانی چند نوع است، شرایط صدور کارت بازرگانی برای افراد حقیقی و حقوقی، نحوه دریافت کارت بازرگانی و هزینه آن، کارت بازرگانی موقت، قوانین مالیاتی کارت بازرگانی، تمدید و قوانین مربوط به آن، اتاق بازرگانی و نحوه عضویت در آن، مدارک مورد نیاز عضویت در اتاق بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی، ابطال کارت بازرگانی و مدارک مورد نیاز آن برای اشخاص حقیقی و حقوقی، تفاوت کارت بازرگانی شرکتی با شخصی، نحوه دریافت کارت بازرگانی برای خارجیان حقیقی و حقوقی و مزایا و معایب کارت بازرگانی آشنا شدیم. اما افرادی که خواستار دریافت کارت بازرگانی جهت فعالیت‎های تجاری و واردات و صادرت کالا هستند جهت راهنمایی بیشتر می‎توانند از مشاوران حرفه ‎ای موسسه ثبتی و حقوقی شریف راهنمایی بگیرند. این موسسه سابقه درخشانی برای کمک به افرادی که می‎خواهند کارت بازرگانی دریافت کنند می‎کند و آنهارا از ابتدا تا انتهای مراحل یاری می‎رسانند، برای ارتباط با مشاواران موسسه ثبتی و حقوقی شریف می‎توانید با شماره ‎تلفن 02188557402 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *