ثبت برند شخصی که به آن ثبت برند حقیقی نیز گفته میشود، به معنی آن است که شما یک برند و یا لوگو را به صورت شخصی به ثبت برسانید. درثبت برند حقیقی (شخصی) نیازی نیست تا شما یک شرکت را تاسیس کنید. این نکته را نیز بدانید که نام برند باید مطابق قوانین کشور باشد. در این مطلب درباره ثبت برند اطلاعاتی در اختیارتان میگذاریم.
چرا ثبت برند شخصی اهمیت دارد ؟
ثبت برند به صورت شخصی دارای مزیت های بسیاری است که در ادامه به بعضی از آنها اشاره می کنیم:
- وقتی برند خود را به صورتشخصی به ثبت می رسانید، جلوی سو استفاده رقبا و سایر افراد را می گیرید.
- به ثبت رساندن برند باعث می شود تا محصول شما برای افراد آشناباشد.
- با داشتن برند شخصی که به ثبت رسیده است می توانید از مؤسسات و بانک ها تقاضای دریافت وام داشته باشید.
- ثبت برند شخصی این امکان را فراهم می کند تا از اعطای نمایندگی در شهرستان ها و استان های دیگر برخوردار شوید.
- برند شخصی در حقیقت هویت و اعتبار خدمات و تولیدات است و به کسب و کار شما ارزش می بخشد.
- با داشتن یک برند شخصی می توانید از مزایای مارکتینگ برای تبلیغات هم استفاده کنید.
نکات مهم در انتخاب نام برند شخصی
قبل از آنکه به ثبت برند شخصی اقدام کنید، باید یک نام مناسب برای برند خود انتخاب نمایید. برای انتخاب نام برند نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:
- در نام برند علاوه بر اینکه منع استفاده از نام خود را دارید، نام مکانهای جغرافیایی و مشاهیر را هم نمی توانید به کار ببرید.
- نام برند انتخابی نباید مشابه هیچ برند دیگری در همان حوزه فعالیت شما باشد.
- نام برند نباید با هیچ برند مشهور دیگری حتی در زمینه فعالیتهای دیگر تشابه داشته باشد.
- نام برند نباید خلاف قوانین جمهوری اسلامی و قوانین عمومی باشد.
- استفاده کردن از نشانه و علامتهای مربوط به هلال احمر، صلیب سرخ، پرچم ایران و پرچم سایر کشورها در برند و لوگو ممنوع است.
- اسامی که در فرهنگنامه دهخدا معنی نشده باشد را به عنوان نام برند نمی توان انتخاب کرد.
- دقت کنید نام برند انتخابی باید درارتباط با موضوع و حیطه کاری و فعالیت باشد. قراراست با نام یک برند محصولات شما به شهرت برسد و سال ها با آن برند کارکنید. برای همین برندی در شان و منزلت فعالیت خود انتخاب کنید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت برند شخصی
برای ثبت برند شخصی خود داشتن مدارک زیر اجباری است :
- تصویر شناسنامه و کپی کارت ملی فرد متقاضی
- اگر برند یا لوگو با حروف لاتین است، تصویر کارت بازرگانی معتبر
- هرگونه مجوزی مثل جواز کسب، پروانه ساخت، پروانه بهرهبرداری که نشان دهنده فعالیت تجاری است، باید ارائه شود.
- یک عکس از لوگو یا برند
- اگر کارهای مربوط به ثبت برند را وکیل قانونی شما انجام می دهد، ارائه مدارک مربوطه نیز لازم است.
- در صورتی که لوگوی شما سه بعدی است، باید از تمام جهات عکسبرداری شود و ارائه گردد.
آموزش ثبت برند شخصی
تمام شرکت ها و تولیدات موفق دارای یک برند ثبت شده هستند. ثبت برند به شما کمک می کند تا با خیالی راحت فعالیت های تجاری خود را توسعه دهید. با این اقدام، دیگران نمی توانند از نام برند شما سو استفاده کنند. در ادامه مراحل ثبت برند شخصی را برایتان توضیح می دهیم.
- قبل از ورود به سامانه ثبت برند باید کلیه مدارک خود را حاضر نمایید و طبق قوانین ذکر شده یک نام مناسب برای برند خود انتخاب کنید. بهتراست نامی که برای برند انتخاب می کنید خلاقانه و جذاب باشد.
- باید از طریق سامانه استعلام ثبت برند، نسبت به استعلام برند خود اقدام کنید. اگر برند شما مشابهی داشته باشد، باید آن را تغییر دهید.
- از طریق سامانه مالکیت معنوی اظهار نامه درخواست ثبت برند را تکمیل کنید. اطلاعات خواستهشده را درج و بارگذاری کنید. در انتها هزینه لازم برای ثبت اظهار نامه را پرداخت نموده و فرمی دریافت می کنید که حاوی یک کدرهگیری است.
- در مرحله بعد کارشناسان اداره مالکیت معنوی درخواست ثبت برند را بررسی می کنند. اگر مشکل یا نقصی در موارد ذکر شده در پرونده وجود نداشته باشد، از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی میشود تا به اداره مربوطه به صورت حضوری مراجعه کنید.
- در اینجا باید آگهی درخواست ثبت برند شخصی، در روزنامه رسمی کشور به چاپ برسد. هدف از چاپ آگهی این است که اگر فردی نسبت به تقاضای ثبت برند شما اعتراض داشته باشد، اعتراض خود را اعلام نماید.
- در این مرحله لازم است تا به صورت حضوری به اداره مالکیت معنوی مراجعه کنید. در هنگام مراجعه حضوری باید اصل یا کپی برابر اصل تمام مدارکی که در سامانه مالکیت معنوی بارگذاری کرده اید را همراه داشته باشید.
- در صورت عدم اعتراض توسط مردم در این مرحله باید هزینه ثبت برند را پرداخت نمایید. می توان گفت که بعد از این مرحله تقریباً کار زیادی باقی نمیماند و خان های اصلی را پشت سر گذاشته اید.
- برند کسب و کار شما حاضر است. اما برای بار دوم به منظور وجود اعتراض های احتمالی نسبت به برند، در روزنامه های رسمی کشور به چاپ می رسد.
- در آخرین مرحله شما با ارائه مدارک لازم به اداره مالکیت، تصدیق برند خود را که اعتباری ۱۰ساله دارد، دریافت می کنید.
مدت زمان ثبت برند شخصی
یکی از پرتکرارترین سوالات در زمینه ثبت برند شخصی، این است که ثبت برند چقدر زمان می برد ؟
از زمانی که در سامانه مالکیت معنوی تقاضای ثبت برند را پر میکنید، حدود ۳۰تا ۴۰ روزکاری زمان لازم است تا بررسی های لازم انجام شود. سپس تقاضای ثبت برند در روزنامه چاپ می گردد و فرصت یک ماهه به عموم مردم داده می شود تا هرگونه اعتراضی علیه درخواست ثبت برند را اعلام کنند. سپس یک ماه دیگر برای ثبت تصدیق برندوچاپ دوم در روزنامه زمان لازم است. با توجه به موارد فوق ثبت برند شخصی در حدود ۳ماه زمان می برد.
سخن آخر
ثبت برند شخصی به فعالیت و کسب و کار شما هویت و اعتبار میبخشد. با انتخاب یک نام مناسب برای برند و مراحلی که در این مقاله گفتیم، شما میتوانید برند خود را به ثبت برسانید.