انحلال شرکت
انحلال شرکت
شرکتهای بسیاری بوده اند که به انتهای فعالیت حرفه ای خود رسیده اند ولی این پایان کار را به صورت انحلال ثبت نکردهاند و آن را با عموم به اشتراک نگذاشتهاند بنابراین دچار مشکلات زیاد و مختلف و گاها بزرگی در مقابل شرکا ، مدیران ، اداره مالیات و همچنین اشخاص ثالثی که با شرکت معامله داشته اند ، شده اند که برای جلوگیری از بروز چنین مشکلات و مسائلی راهکار قانونی و منطقی ثبت انحلال شرکت میباشد.
قبل از توضیح مراحل و مالیات شرکتهای انحلال یافته ضروری میباشد که بدانیم اصلا انحلال شرکت به چه معنا است. در حقیقت شرکتها شخصیتهای حقوقی هستند که برای ایجاد عرصههای قانونی برای فعالیتهای اقتصادی طراحی شده اند.
هر زمان امکان دارد که این شرکتها همانند اشخاص حقیقی به دلایل متعددی از بین رفته و منحل شوند، این شرکتها با توجه به فرایند تصفیه و فرستادن مدارک مورد نظر به اداره ثبت و موسسههای مختلف کم کم مراحل انحلال را سپری کرده و به حیات خود پایان میدهند.
همچنان که از نام این کلمه انحلال مشخص است ، یعنی عدم فعالیت و ادامه کار آن و در واقع تعطیل شدن آن. زمانی که شرکت منحل میشود ، براساس قانون تجارت ، افرادی که در شرکت مسئول هستند وظیفه دارند این موضوع را به اطلاع اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری برسانند. مراجع مربوطه، انحلال شرکت را به طور رسمی به اطلاع میرسانند و به این پروسه منحل کردن شرکتها گفته میشود.
زمانی که شما و شرکا به ثبت شرکت اقدام میکنید یک شخصیت حقوقی تشکیل داده اید که همان شرکت شما میباشد. در صورتی که بنا به دلایل مختلف چه اختیاری و چه اجباری، به منحل کردن شرکت خود مجبور باشید باید آن را به طور رسمی اعلام کنید.
این کار باید برای تمامی شرکتهای مسئولیت محدود ، سهامی خاص ، تضامنی ، تعاونی و … باید اطلاع رسانی شود.
به شما توصیه میکنیم به صورت رایگان با موسسه ثبت شریف با شمارهگیری: 02188557402 تماس حاصل فرمایید. متصدیان ما با شما عزیزان به تفصیل در خصوص ثبت شرکت گفتگو کرده و اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار خواهند داد.
انحلال شرکت موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
دلایلی که باعث انحلال شرکت میشود
الف) انحلال ارادی
امکان دارد که سهام داران در شرکت سهامی یا شرکا در شرکتهای با مسئولیت محدود شخصا تصمیم بگیرند که حیات شرکت پایان دهند در چنین موقعیتی شخصیت حقوقی شرکت خاتمه میابد.
در ماده ۸۳ و بند ۴ ماده ۱۹۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت ، تنها مرجعی که صلاحیت اتخاذ تصمیم به انحلال شرکت را دارا میباشد مجمع عمومی فوق العاده است.
در راستای اتخاذ تصمیم به انحلال شرکت ضروری است که این مجمع گزارش بازرسان و هیئت مدیره از وضعیت شرکت را مورد بررسی قرار دهد.
از طرف دیگر در موارد دیگر انحلال شرکت نیز مجمع عمومی فوق العاده باید در باره آثار و تشریفات انحلال تصمیم گیری کند. در فرض اخیر اگر مجمع به این دلیل تشکیل نشود هر ذینفع میتواند از دادگاه حکم انحلال شرکت را تقاضا کند.
جلوگیری از سوء استفاده از اختیار به نحوی که موجب خسارت وارد کردن بشود تنها محدودیتی است که در این خصوص میتوان برای مجمع عمومی فوقالعاده قائل شد.
نیز بر اساس بند ب ماده ۱۱۴ قانون تجارت ، شرکت با مسئولیت محدود با تصمیم گیری آن دسته از شرکایی که بیش از نصف سرمایه شرکت را در اختیار دارند منحل میشود.
در شرکت با مسئولیت محدود منحل کردن شرکت فقط با تصمیم یک نفر از شریکهایی که بیش از نصف سرمایه شرکت را دارد امکان پذیر نیست و تعداد کسانی که تصمیم به انحلال گرفته اند باید بیشتر از یک نفر باشد.
ب) انحلال غیرارادی
1- انجام موضوع شرکت / ممتنع شدن انجام موضوع شرکت
شرکتهای تجاری برای انجام هدفی خاص یا اهدافی مرتبط تشکیل میشوند و بر اساس قانون به هنگام تشکیل شرکت باید موضوع فعالیت آن در اساسنامه شرکت با صراحت ذکر شود. بر اساس ماده ۱۹۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت هر زمان که شرکتی برای انجام یک موضوع و هدفس خاص تشکیل شود و ماموریت خود را به سرانجام برساند شرکت منحل میشود. از طرفی دیگر اگر هدف و موضوعی که شرکت به سبب آن تشکیل شده است غیر ممکن شود ادامه حیات آن شرکت امکان پذیر نمیباشد.
غیر ممکن بودن فعالیت شرکت میتواند دلایل متفاوتی داشتته باشد اعم از اموری که از پیش بینی اشخاص متعارف خارج است ، و یا دلایل عملی مربوط به خود شرکت میباشد.
عموما ناممکن شدن موضوع شرکت را باید در حکم قوه قاهره دانست. راهی که در این خصوص برای جلوگیری از انحلال قابل تصور است امکان تغییر موضوع فعالیت شرکت در اساسنامه میباشد که اگرچه به طور واضح در قانون به آن پرداخته نشده است ولی با توجه به این موضوع که در ارتباط با مدت شرکت چنین اختیاری در نظر گرفته شده است و از لحاظ منافع اقتصادی نیز اتخاذ عملکردی که اراده معقول را به رسمیت بشناسد پذیرفتنیتر از حکم به انحلال است بنابراین میتوان با وحدت ملاک تغییر موضوع فعالیت شرکت را امکان پذیر دانست.
۲- انقضا مدت در فرضی که شرکت برای مدت معین تشکیل شده است
یکی از مهمترین عناصر تشکیل شرکت ، مدت آن میباشد به همین علت در تمامی اسناد و مدارک تشکیل شرکت باید مدت فعالیت آن ذکر شود که البته میتوان به هنگام تشکیل شرکت را برای یک مدت زمان نامحدود سامان داد.
اگر بر اساس اساسنامه، شرکت برای یک دوره تشکیل شود و قبل از تمام شدن مهلت آن تمدید نشود شرکت منحل میشود. در این حالت انحلال به صورت خود به خود و قهری اتفاق میفتد و تشکیل مجمع عمومی نیز فقط به علت تعیین و ترتیب دادن تشریفات انحلال و تصفیه میباشد.
بر اساس ماده ۱۹۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت اگر قبل از پایان یافتن مدتی که شرکت در آن تشکیل شده است از سوی اشخاص صلاحیت دار تصمیمی مبنی بر تمدید مهلت فعالیت شرکت اتخاذ نشود نیز شرکت منحل میشود.
۳- ورشکستگی
اشخاص حقوقی از جمله شرکتهای بازرگانی اگر نتوانند دیون خود را پرداخت کنند ورشکسته اعلام میشوند. یکی از دلایل انحلال قهری شرکتهای تجاری ورشکستگی میباشد.
یکی از گستردهترین ، سختگیرانهترین و پیچیدهترین شیوههای انحلال شرکتهای تجاری ، ورشکستگی است که البته تعداد زیادی از قواعدی که در خصوص آن وجود دارد نه تنها درمورد شرکتهای بازرگانی بلکه در مورد تاجران نیز قابل اجرا میباشد.
۴- انحلال به حکم قطعی دادگاه
حکم قطعی دادگاهی که از صلاحیت کافی برای تصمیم انحلال شرکت داشته باشد نیز از جمله موارد خاتمه فعالیت شرکت محسوب میشود.
با تمام این وجود اگر علتی که دادگاه به موجب آن به انحلال شرکت حکم میکند مرتفع شود و چنین امکانی از سوی قانونگذار نیز پیش بینی شده باشد صدور حکم انحلال شرکت منتفی میشود. در موارد بسیاری صدور حکم قطعی به انحلال شرکت از سوی دادگاه به چشم میخورد که عبارتند از :
1. اگر یک سال بعد از تشکیل و ثبت شرکت اقدامی برای موضوع فعالیت آن صورت نگیرد.
2. برای مدت زمان بیش از یک سال فعالیت شکرت متوقف شده باشد
3. تصدی شرکت به کاری که جدای آن موضوعی است که برای آن تشکیل شده است.
4. زمانی که مجمع عمومی سالانه مطابق با زمانی که در اساسنامه برای ان مشخص شده برای رسیدگی به حساب مالی شرکت تشکیل نشود.
5. اگر برای مدت زمان بیشتراز ۶ ماه سمت مدیران بدون تصدی باقی بماند مشروط به این که عضو علی البدل نیز تعیین نشده باشد.
6. اگر نیمی از سرمایه شرکت سهامی به علت زیانهای وارد شده از بین برود و سرمایه شرکت به میزانی که باقی مانده کاهش پیدا نکند و یا اینکه نوع شرکت تغییر نکند.
7. زمانی که در شرکت با مسئولیت محدود نیمی از سرمایه شرکت به علت ضررهای وارد شده از بین رفته باشد و یکی از شرکا درخواست انحلال کرده باشد و محکمه دلایل او را موجه تشخیص داده باشد و باقی شرکا حاضر نباشند سهمی را که در صورت انحلال به او تعلق میگیرد بپردازند و او را از شرکت خارج کنند.
8. فوت یا حجر احد از شرکا در شرکت با مسئولیت محدود ؛ اگر فوت یا حجر شریک به عنوان یکی از اسباب انحلال در اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود پیش بینی شده باشد.
9. زمانی که به سبب عدم رعایت شرایط تشکیل شرکت ، نامشروع بودن موضوع فعالیت شرکت، عدم تأدیه سرمایه مورد نیاز در شرکتها، نامشروع بودن جهت شرکت و … شرکت منتفی میشود . بطلان شرکت از سوی هر ذینفع میتواند تقاضا شود.
آثار انحلال شرکت چیست؟
بر اساس قانون تجارت ، ثبت انحلال شرکت آثار قانونی مهمی در پی دارد که در ادامه به مهمترین آنها میپردازیم
1. حفظ نام و اقامتگاه شرکت
2.کلیه داراییهای شرکت در مالکیت آن باقی میماند
3. اگر ورشکستگی علت انحلال شرکت نباشد ،شرکت میتواند بعد از انحلال و در هنگام تصفیه از دادگاه صالح درخواست کند حکم ورشکستگی صادر کند
4. مدیر تصفیه یا اداره تصفیه امور ورشکستگی میتواند اقدام به عقد قرارداد نموده و معاملات جدیدی که برای پرداخت بدهیهای شرکت لازم است انجام بدهد و چنین معاملاتی کاملا قانونی و نافذ هستند.
5. بعد از انحلال شرکت ، قابلیت تبدیل شدن شرکت از نوعی به یک نوع دیگر از بین میرود زیرا شخصیت حقوقی با همان نوع قبلی از شرکت تنها برای انجام امور تصفیه و پرددخت دیون و وصول مطالبات باقی میماند و امکان اینکه شرکت به نوع دیگری از شرکتها تبدیل شود به طور کامل از بین میرود
انحلال شرکت موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
تصمیم گیرنده برای انحلال شرکت کیست؟
برای بیشتر شرکتهای تجاری ، تصمیم گیرنده برای انحلال شرکت بر عهده مجمع عمومی فوق العاده است. اگر بیشتر افراد شرکت کننده در این مجمع به انحلال رای بدهد این کار انجام خواهد شد.
برای ثبت انحلال شرکت چه مدارکی مورد نیاز است؟
بسته به نوع شرکت ، شما به ارائه مدارک متفاوتی نیار دارید که در ادامه به آنها میپردازیم.
1- مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود
- همه شرکا و مدیر تصفیه باید کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی خود را ارائه دهند.
- روزنامه رسمی که مربوط به مراحل ثبت شرکت و همچنین آخرین تغییرات شرکت است باید ارائه شود.
- داشتن اصل صورتجلسه مجمع عمومی که شرکا و مدیر تصفیه آن را امضاء کرده اند ، ضروری است.
- اگر وکیل کارهای مربوط به انحلال را انجام میدهد ارائه وکالتنامه ضروری است.
- اگر همه شرکا در مجمع عمومی فوق العاده حضور نداشتند و این حلسه با اکثریت شرکا برگزار شده است باید اصل روزنامه کثیرالانتشاری که نشان میدهد تشریفات دعوت از مجمع عمومی فوقع العادا رعایت شده است ارائه گردد.
2- مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود
- روزنامه رسمی که مربوط به ثبت شرکت و ثبت اخرین تغییرات است را باید ارائه دهید
- برای همه سهامداران و بازرسان و مدیر تصفیه ضروری میباشد که کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی را ارائه دهید.
- اصل صورتجلسه مجمع عمومی را باید تمام سهامداران و بازرسین و مدیر تصفیه امضاء نکنند و تحویل داده شود.
- در صورتی که وکیل امور مربوطه را پیگیری میکند ارائه وکالتنامه ضروری میباشد
- اگر که همه سهامداران در مجمع عمومی حضور نداشتند و جلسه با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده است. باید اصل روزنامه کثیر الانتشاری که نشان دهنده رعایت تشریفات دعوت از مجمع میباشد را تحویل دهید.
3- مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال شرکت تضامنی
- برای همه شرکا و مدیر تصفیه لازم است کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی ارائه شود.
- ارائه روزنامه رسمی مربوط به مراحل ثبت شرکت و همچنین آخرین تغییرات لازم است.
- صورتجلسه مجمع عمومی باید به امضای شرکا و مدیر تصفیه برسد و اصل آن ارائه شود.
- در صورتی که وکیل دادگستری امور مربوط را انجام میدهد ارائه وکالتنامه لازم است.
- در صورتی که همه شرکا در مجمع عمومی فوق العاده حضور نداشته و جلسه با حضور اکثریت آنها برگزار شده است باید اصل روزنامه کثیرالانتشاری که تشریفات دعوت را در آن چاپ کرده اید، ارائه شود.
۴- مدارک لازم برای ثبت انحلال موسسه غیر تجاری
- برای همه شرکا و مدیر تصفیه، ارائه کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی لازم است.
- روزنامه رسمی که در آن مرحله ثبت شرکت و آخرین تغییرات آن ذکر شده است باید ارائه شود.
- صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده باید به امضای شرکا و مدیر تصفیه برسد ، پس از آن اصل آن ارائه شود.
- در صورتی که وکیل امور مربوط را پیگیری میکند باید وکالتنامه ارائه دهد.
- اگر تمامی شرکا در مجمع عمومی حضور نداشتند و این جلسه با حضور اکثریت شرکا تشکیل شده باشد باید اصل روزنامه کثیرالانتشاری که نشان دهنده رعایت تشریفات دعوت است را ارائه دهید.
5- مدارک مورد نیاز جهت ثبت انحلال شرکت تعاونی
- کلیه مدارک ثبتی شرکت
- مدارک شناسایی شرکا
- اصل صورتجلسه انحلال که به تایید همه شرکا و مدیر تصفیه رسیده باشد.
- مجوز انحلال در صورت اخذ اعتبار از دستگاههای دولتی یا عمومی
صورتجلسه درخواست انحلال شرکت
به هنگام تنظیم کردن صورتجلسه درخواست انحلال شرکت باید همه اعضا و شرکا صورتجلسه انحلال را امضا نمایند و حتی مخالفت نمودن یک نفر از شرکا یا اعضا میتواند باعث منتفی شدن موضوع انحلال شرکت بشود. در صدرتی که یکی از شرکا حضور نداشته باشد ولی به دیگر اعضا وکالت تام الاختیار داده باشد میشود در نبود او شرکت را منحل کرد. وگرنه خود شخص باید حتما حضور داشته باشد.
اگر همه شرکا اعلام رضایت کنند باید تا سه روز بعد از امضای صورتجلسه و ثبت در سامانه ثبت شرکتها و دریافت کد مدارک مورد نیاز را به ادارا ثبت شرکتها تحویل بدهید. بعد از ارائه دادن مدارک ، مدت زمانی که برای انحلال شرکت لازم است ۱۰ الی ۱۵ روز میباشد و تا هنگامی که آگهی منحل شدن شرکت در روزنامه کثرالانتشاری که آگهیها شرکت در آن چاپ میشوند منتشر نشود ، شرکت هنوز رسما مننل نشده است.
مراحل انحلال شرکت
1) ابتدا برای اولین قدم مجمع عمومی فوق العاده تشکیل میشود و برای انحلال شرکت تصمیم میگیرد.
۲) بعد از اینکه مجمع تصمیم به انحلال شرکت گرفت باید مدیر تصفیه را اعلام کند. زمانی که مدیر تصفیه مشخص و انتخاب میشود اعضا و هیئت مدیره شرکت دیگر وظیفه و اختیاری در شرکت ندارند. مدیر تصفیه به عنوان نماینده شرکت برای انجام کارهای مربوطه انتخاب میشود.
۳) صورتجلسه مجمع عمومی باید اماده شود و به وسیله مدیر تصفیه و شرکا و سهامداران امضا شود. صورتجلسه را به همراه مدارک لازم از طریق پست پیشتاز به اداره ثبت شرکتها ارسال کنید.
۴) کارشناس مربوطه پرونده شما را بررسی کرده و اگر ممانعت قانونی وجود نداشته باشد و مدارک کامل باشد به انحلال اقدام میکند. سامانه اداره ثبت شرکتها به شما اعلام میکند که باید به صورت حضوری به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید.
۵) شما باید هزینههای مورد نیاز را پرداخت کرده و دفترهای مربوطه را امضا کنید. در انتها مدارک به شما تحویل داده میشود. برای اقدام به کارهای گفته شده مدیر تصفیه یا وکیل دادگستری میتواند با مراجعه به اداره ثبت شرکتها امور را پیگیری کند.
۶) در این وهله ، انحلال شرکت باید به اطلاع عموم برسد. برای این کار در روزنامههای کثیرالانتشار و رسمی آگهی درج میشود.
۷) پیگیری امور در این مرحله بر عهده مدیر تصفیه میباشد. تصفیه تمام امور ، پرداخت قرضها و وصول مطالبات شرکت از جمله وظایف مدیر تصفیه میباشد.
مدیری که تعیین شده است در حقیقت نماینده شرکت برای رسیدگی به کلیه امور مربوطه میباشد.
۸) بعد انحلال شرکت در تمامی اوراق ، آگهیها و به طور کلی هرجایی که نامی از شرکت برده میشود باید بعد از نام شرکت عبارت ” در حال تصفیه ” ذکر شود.
انحلال شرکت موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
نکات مهم
1. بعد از تشکیل مجموع عمومی فوق العاده و تنظیم صورتجلسه مربوط به آن در سامانهی ثبت، به ۷ تا ۱۰ روز کاری زمان احتیاج دارید.
۲. اگر بعضی از شرکا حاضر نباشند باید در ابتدا میزان سهام هر یک از سهام داران مشخص شود. نیز در اگر که دیگر شرایط مهیا باشد با درج آگهی در روزنامه کثیرالانتشار ، انحلال بدون حضور بعضی سهامداران انجام خواهد شد.
۳. بعد از منحل شدن شرکت امکان تبدیل آن به شرکت دیگر وجود ندارد.
مدیر تصفیه شرکت
مدیر تصفیه شخص متخصصی است که از جانب هیئت مدیره تایید شده است و مورد اعتماد این هیئت میباشد و وظیفه رسیدگی به بدهیهای شرکت و تصفیه آنها را دارد. بعد از منحل شدن شرکت که دیگر مدیران شرکت هیچ سمت و مقامی ندارند شخصی که به عنوان مدیر تصفیه برگزیده شده است یک سال رمان دارد تا تمامی موارو زیر را انجام داده و به سرانجام برساند.
در انتها مدت زمان ماموریت مدیر تصفیه نباید بیشتر از دو سال طول بکشد اما اگر مدیر تصفیه نتواند در این مدت کار تصفیه شرکت را به سرانجام برساند میتواند از مجمع عمومی تقاضای تمدید مدت زمان ماموریت را داشته باشد. اگر بدون درخواست تمدید مهلت ماموریت کار خود را ادامه بدهد مشمول محکومیت میگردد. پیگیری کارهای ناتمام شرکت و تمامی مطالبات و بدهیهای شرکت ، دعاوی شرکت و تقسیم داراییهای شرکت بین شرکا و سهام داران .
اگر مدیر تصفیه در حین انجام ماموریت خود درخواست استعفا داشته باشد باید به اطلاع مجمع عمومی عادی صاحبان شرکت برای تعیین جانشین برساند. در صورتی که مجمع به هر علتی تشکیل نشود و یا نتواند برای مدیر تصفیه جانشینی انتخاب نماید مدیر تصفیه میتواند تقاضای استعفای خود را به دادگاه بدهد در این صورت تعیین جانشین به عهده دادگاه خواهد بود.
در صورت فوت یا حجر مدیر تصفیه هر ذینفع میتواند از طریق اداره ثبت شرکتها تعیین ندیر جدید را به اطلاع مجمع عمومی عادی برساند و اگر به هر دلیل مجمع عمومی تشکیل نشد ،مدیرت تصفیه جدید توسط دادگاه انتخاب میشود.
نظارت بر کار مدیر تصفیه
قانون تجارت نحوه نظارت بر کار مدیر تصفیه را فقط در مورد اینکه در شرکتهای مختلط (سهامی و غیر سهامی)، شرکای غیر ضامن اقدام به تعیین ناظر کرده باشند پیش بینی کرده است. حتی اگر در همچین شرکتهایی شرکای غیر ضامن یک یا چند نفر ناظر را برای کنترل متصدی تصفیه تعیین کرده باشند، حدود اختیارات و تکالیف این نظار مشخص نیست.
در شرکت تضامنی یا نسبی، تعیین یک یا چند نفر ناظر بر متصدی تصفیه امکان پذیر نیست، مگر اینکه همگی شرکا آن را پذیرفته باشند و یا اساسنامه آن را پیش بینی کرده باشد.
انحلال شرکت بدون تصفیه
امکان منحل شدن شرکت بدون تصفیه زمانی ممکن است که یک شرکت قصد داشته باشد تجزیه شود یا دو یا چند شرکت بخواهند در هم ادغام شوند. در این دو حالت، بدهیها و تعهدات به شرکت جدید منتقل میشود و شخصیت حقوقی جدید باید آن تعهدات را انجام بدهد.در این روش چون تصفیه شرکت انجام نمیشود، انحلال بدون تصفیه گفته میشود. ولی امروزه ، تا زمانی که شرکتها تمام بدهی مالیاتی خود را پرداخت نکرده باشند اجازه تغییرات شرکت از جمله نقل و انتقال سهام و سهم الشرکه را نخواهند داشت.
مدت زمان ثبت انحلال
جواب دادن به این سوال بستگی به نوع شرکت دارد. در مورد شرکت سهامی خاص، محدودیت زمانی وجود دارد. بدین صورت که باید ظرف مدت ۵ روز، این موضوع را به اطلاع مرجع ثبت شرکت برسانید.
روند کار به این صورت است که براساس ماده ۲۰۹ لایحه اصلاح قانون تجارت، شما باید این کار را همراه با اطلاعاتی مانند اسامی مدیران تصفیه شرکت و نشانی آنها، حداکثر در طی ۵ روز به اطلاع مرجع مربوطه برسانید.
برای این که عموم مردم از انحلال اطلاع پیدا کنند، در روزنامه رسمی و پرداخت روزنامه کثیرالانتشار، آگهی میشود. اما برای دیگر شرکتها مانند شرکت مسئولیت محدود، شرکت تعاونی، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط سهامی و نیز غیر سهامی، محدودیتی برای این مورد وجود ندارد.
انحلال شرکت موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
هزینه انحلال شرکت
تا حدود زیادی هزینه انحلال شرکت به نوع شرکتی بستگی دارد که تصمیم به انحلال آن را گرفته اید. بعنوان مثال هزینه انحلال شرکت با مسئولیت محدود و یا هزینه انحلال شرکت سهامی خاص بسیار کمتر از هزینه انحلال شرکت تعاونی است.
همچنین یکی از مسائل تاثیر گذار در میزان هزینهها حضور تمامی سهامداران و شرکا در مجمع عمومی شرکت یا غیبت یک یا چند نفر از آنهاست که همین مسائل در هزینه نهایی کار تاثیر میگذارد.
برای اطلاع دقیق از تمامی جزئیات مربوط به هزینه انحلال شرکت و ثبت آن در مرجع ثبتی و همچنین هزینه انتشار آگهی انحلال در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار با کارشناسان ما تماس بگیرید.
به طور کلی هزینه انحلال شرکت شامل موارد زیر میشود:
1- هزینه آگهی دعوت در صورت برگذاری جلسه به صورت حداکثری
2- هزینه تنظیم و ثبت صورتجلسه از لحاظ تنظیم و ورود سیستمی صورتجلسه
3- پرداخت حق الثبت اداره ثبت شرکتها
4- حق الوکاله و حق التمبر وکیل
5- پرداخت روزنامههای رسمی و کثیرالانتشار آگهی ثبت
5- تنظیم و ثبت اشخاص حقوقی شرکت از جمله معرفی نامه اشخاص حقوقی و استعلامهای مربوطه برای اشخاص حقوقی
نکته: در شهرستانها ثبت صورتجلسه انحلال شرکت با هزینه کمتری انجام میگیرد.
انحلال شرکت سهامی خاص
انحلال شرکتهای سهامی خاص براساس ماده ۱۹۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت شامل موارد ذیل میباشد:
1- وقتی موضوعی که شرکت برای آن تشکیل شده است انجام شده باشد یا انجام آن غیر ممکن شود
2- مدت زمانی که برای شرکت تعیین شده است منقضی شده باشد مگر اینکه قبل از موعد تمدید شده باشد
3- در صورت ورشکستگی شرکت
4- هر زمان که مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام به هر علتی رأی به انحلال شرکت بدهند.
5- در صورت صدور حکم قطعی دادگاه
در مورد بند آخر لازم به توضیح است ، درخواست ذینفع شرکت از دادگاه برای انحلال یکی از مهمترین مواردی که دادگاه حکم به انحلال شرکت میدهد. در همین راستا ماده ۲۰۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت مقرر میکند که هر ذینفع می تواند انحلال شرکت را در یکی از موارد زیر از دادگاه بخواهد:
۱- اگر که تا یک سال بعد از به ثبت رسیدن شرکت هیچ اقدامی برای انجام موضوع آن صورت نگرفته باشد و همچنین در صورتی که فعالیتهای شرکت بیشتر از یک سال باشد که متوقف شده است.
۲- در صورتی که مجمع عمومی سالانه (منظور همان مجمع عمومی عادی میباشد۰) برای رسیدگی به حسابهای هر یک از سالهای مالی تا ده ماه از تاریخی که اساسنامه تعیین کرده است تشکیل نشده باشد.
۳- در صورتی که سمت کل یا بعضی از اعضای هیات مدیره و همچنین سمت مدیر عامل شرکت مدتی بیشتر از شش ماه خالی مانده باشد.
۴- در مورد بندهای یک و دو ماده ۱۹۹ (که عیننا به آن اشاره شده است) در صورتی که مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام برای اعلام منحل شدن شرکت تشکیل نشود و یا رای به انحلال شرکت ندهد.
انحلال شرکت مختلط سهامی
ماده ۱۸۱ قانون تجارت دستور میدهد که شرکت مختلط در موارد زیر منحل میشود:
1- در مورد فقرات ۱، ۲ و ۳ ماده ۹۳؛ ،
2- در اساسنامه این حق برای مجمع مذکور تصریح شده باشد در این صورت برحسب تصمیم مجمع عمومی.
3- برحسب تصمیم مجمع عمومی و رضایت شرکای ضامن.
4- در صورت فوت یا محجوریت یکی از شرکای ضامن مشروط بر این که انحلال شرکت در این موارد در اساسنامه تصریح شده باشد.
انحلال شرکت مختلط غیر سهامی
موارد انحلال شرکت مختلط غیر سهامی با شرکت تضامنی به جز در مورد فوت یا محجوریت شرکا یکی میباشد که در این دو مورد فقط در صورتی شرکت منحل میشود که شریک محجور یا فوت شده از شرکا ضامن باشد. در این صورت قائم مقام متوفی، از زمان فوت او یکماه فرصت دارد نظر خود را مبنی بر قبول شراکت در شرکت یا عدم قبول آن اعلام کند.
ورشکستگی شرکا با مسئولیت محدود برخلاف شرکا ضامن باعث انحلال شرکت نمیشود و این نکته دیگریست که باید در این شرکتها به آن توجه کرد.
انحلال شرکتهای مسئولیت محدود
مطابق با ماده 114 قانون تجارت عواملی که باعث انحلال شرکت مسئولیت محدود میشوند به شرح زیر میباشد:
1- منقضی شدن مهلت تعیین شده در اساسنامه برای مدت فعالیت شرکت و عدم تمدید شدت آن
2- هنگامیکه ماموریت شرکت به پایان رسیده یا انجام آن غیر ممکن باشد.
3- عواملی که باعث ورشکستگی شرکت شده اند.
4- تصمیم شرکای شرکت (اگر شرکایی که مالکیت بیش از نیمی از سرمایه شرکت را دارا هستند تصمیم به انحلال شرکت بگیرند دیگر احتیاجی به رضایت مابقی شرکا نیست)
5- در صورت تقاضای انحلال از جانب یکی از شرکا به علت زیانهای مداوم شرکت ، که باعث شود سرمایه شرکت به نصف یا کمتر از نصف کاهش پیدا کند.
6- در صورت فوت یکی از شرکا (اگر در اساسنامه پیش بینی شده باشد).
انحلال شرکت موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
انحلال شرکتهای تضامنی
شرکتی که تحت اسم مخصوصی برای انجام امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود شرکت تضامنی گفته میشود. انحلال شرکتهای تضامنی شامل موارد ذیل میباشد:
1.منتفی شدن تعداد شرکا
2. انقضای مدت زمان شرکت
3. منتفی شدن موضوع شرکت
4. ورشکستگی شرکت
5. باطل شدن قرارداد شرکت
6. تصمیم تمامی شرکا
7. ورشکستگی یکی از شرکا
8. اگر انحلال شرکت به درخواست یکی از شرکا باشد ، در صورتی که انحلال به قصد ضرر زدن به شرکا یا اشخاص دیگر نباشد و اساسنامه نیز شرکا را از حق فسخ محروم نکرده باشد.
9. محجوریت یکی از شرکا
10. فوت شریک مگر اینکه شرکای باقی مانده و قائم مقام متوفی به بقای شرکت رضایت دهند.
انحلال شرکت تضامنی برابر با بند ج ماده ۲۸۶ قانون تجارت در صورتی امکان پذیر میباشد که یکی از شرکا تحت دلایلی انحلال شرکت را از دادگاه تقاضا کند و دادگاه آن دلایل را موجه بداند و حکم به انحلال بدهد. لازم به توضیح است که اگر دلایل انحلال، فقط به شریک یا شرکای معین مربوط باشد دادگاه میتواند به اخراج آن شریک یا شرکا معین به جای انحلال ، با تقاضای سایر شرکا حکم کند.
انحلال شرکتهای نسبی
شرکتهای نسبی شرکتهایی هستند که برای انجام هر نوع امور تجاری با نام خاصی بین بیشتر از دو نفر شریک تشکیل میشوند و ساختار آنها طوری طراحی شده است که مسئولیت هریک از شرکا برای ثبت انحلال شرکت، به اندازهی سرمایهی که در اختیار شرکت قرار داده میباشد.
موارد انحلال شرکت نسبی :
1. یک شرکت نسبی، با رضایت تمام شرکا میتواند منحل شود.
2. طبق بند هـ مادهای که گفته شد، ورشکستگی یکی از شرکا ممکن است باعث انحلال شرکت نسبی شود.
3. اگر یکی از شرکای شرکت فوت کند، این مسأله میتواند روی موضوع انحلال شرکت نسبی تاثیرگذار باشد مگر این که بقیه شرکا و قائممقام شریک فوت شده بخواهند که علیرغم فوت شریک، شرکت نسبی همچنان پابرجا باقی بماند.
4. اگر یکی از شرکا محجور شود، به معنی اینکه صلاحیتش را برای استفاده از حق از دست بدهد شرکت میتواند منحل شود. یعنی با رضایت سایر شرکا و قائممقام شخص محجور شده، میشود جلوی انحلال شرکت نسبی را گرفت.
5. اگر یکی از شرکاء شرکت نسبی بنا به دلایلی درخواست انحلال شرکت نسبی را بدهد، دادگاه باید این تقاضا را بررسی کند. اگر دلایل این شریک موجه باشد ، دادگاه به انحلال شرکت حکم میدهد.
ثبت انحلال شرکت تعاونی
شرکتهای تعاونی را با توجه به مواردی که در ادامه ذکر میشود میتوان منحل کرد:
1- با تصمیم مجمع عمومی فوقالعاده
2- با کاهش تعداد اعضای شرکت از حداقل اعضا و با توجه به این نکته که با گذشت سه ماه تعداد اعضا همچنان به حد کافی نرسیده باشد
3- مدت تعیین شده در اساسنامه برای حیات شرکت منقضی شود و توسط مجمع عمومی تمدید نشود
4- عملیات و فعالیتهای شرکت بدون توجیه برای مدتی بیشتر از یک سال متوقف شود
5- قوانین مربوطه رعایت نشود و ۳ اخطار کتبی از سوی وزارت تعاون دریافت شود
6- ورشکستگی شرکت
اقدامات بعد از انحلال شرکت
پس از اینکه یک شرکت کاملا منحل شد ، اموال و داراییهای شرکت ابتدا باید بین اشخاص بدهکار و سپس میان سهامداران (شرکا) و افراد ذی النفع تقسیم گردد
توجه: در این مرحله در کنار نام اصلی شرکت، باید کلمه در حال تصفیه آورده شود، این لفظ در کنار نام مدیران و نیز برگههای شرکت هم ذکر میشود.
توجه کنید که برای انحلال شرکت باید یک سری اقدامات و ملزومات را انجام داد ، از آنجایی که انحلال یک شرکت ورشکستگی آن را به دنبال دارد ، لازم است که در ابتدا بدهیهای آن را تصفیه نموده و این کار نیازمند حسابرسی دقیق میباشد . لازم به ذکر است که در هنگام پرداخت این بدهیها و قرضها باید میزان دقیق اموال منقول و غیر منقول شرکت مشخص باشد.
(معمولا اموال نقدی و غیر نقدی شرکت را با اصطلاحات منقول و غیر منقول در قانون و متنهای حقوقی از یکدیگر تفکیک میکنند.)
پس از پرداخت قرضها، نوبت به آن میرسد که اموال باقی مانده میان شرکا و سهامداران تقسیم شود. در شرکتهای سهام خاص، سهام وجود داشته و بین سهامداران تقسیم میشود و در شرکت مسئولیت محدود سهم الشرکه ای است که بین شرکا تقسیم خواهد شد، به این نکات، با اهمیت باید توجه ویژه ای داشته باشید.
نحوه تقسیم اموال شرکت بعد از منحل نمودن شرکت
بر اساس ماده ۲۱۱ قانون تجارت ، قسمتی از دارایی شرکت که در زمان تصفیه نیازی یه ان نمیباشد به صورت موقت میان شرکا تقسیم خواهد شد. اما ماموران تصفیه باید معادل بدهیهایی که هنوز موعد پرداخت آن نشده است و همچنین معادل مبلغی که بین شرکا مورد اختلاف است کنار بگذارد.
به هر صورت تقسیم دارایی شرکت بین شرکا چه در حین تصفیه (م ۲۱۱ ق.ت) و چه پس از پایان تصفیه، وقتی ممکن است که قبلاً سه بار در مجله رسمی قوه قضاییه و یکی از مطبوعات اعلام شود و یک سال از تاریخ انتشار اولین اعلام در مجله گذشته باشد.(م ۲۱۹ ق.ت) تخلف از این ماده ماموران تصفیه را مسئول جبران خسارات طلبکارانی میکند که به طلب خود نرسیده اند.
درمورد تقسیم اموال ذکر دو نکته لازم است :
1- پس از منحل شدن شرکت ،اموالی که باقی مانده است به همه شرکا متعلق است. به هر صورت شریکهایی که به هنگام تشکیل شرکت سهم خود را به صورت اموالی غیر از پول آورده باشند حق ندارند آن را عینا مطالبه کنند بلکه به میزانی که با خود در شرکت آورده اند نسبت به عین این اموال حق مالکیت خواهند داشت. البته شرکا به هنگام تنظیم قرارداد شرکت یا اساسنامه یا حین تقسیم دارایی میتوانند توافق کنند که عین اموال با پرداخت کردن تفاوت قیمت به دیگر شرکا ، به صاحبان قبلی آنها برگردد.
2- اگر دارایی شرکت پس از پرداخت تمامی بدهیها دقیقا به اندازه سرمایه اولیه باشد ،آن شریکی که آورده اش به شرکت فقط کار و تخصص خودش بوده ، هیچ حقی نسبت به دارایی شرکت نخواهد داشت.
البته اگر میزان دارایی باقی مانده ازسرمایه اولیه بیشتر باشد منطقی است که این دارایی اضافه بر سرمایه اولیه ، میان همه شرکا من جمله همین شریک تقسیم شود و به این علت که این مقدار زیادی همان مقدار سود و منفعت میباشد ، باید بین همه شرکا تقسیم شود.
مالیات انحلال شرکت
یکی از تکرار شوندهترین سوالات و از مهمترین نگرانیهای متقاضیان میزان مالیات انحلال شرکت میباشد. در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که در حقیقت انحلال شرکت هیچ مالیاتی ندارد. شما این قانون را در نظر داشته باشید کلیه مالیاتها اعم از هر نوع مالیاتی بر اساس درآمد شخص خواهد بود و از آنجایی که انحلال شرکت و ثبت آن هیچ درآمدی برای شرکت ندارد بنابراین هیچگونه مالیاتی به آن تعلق نمیگیرد.
بعضا ممکن است به انگام ثبت مراحل انحلال شرکت در سامانه مربوطه با این هشدار رو به رو شوید که شرکت مورد نظر بدهی مالیاتی دارد یا بدهی معوقه بانکی دارد و در همچین شرایطی چون سامانه اداره ثبت شرکتها به سامانه سازمان امور مالیاتی کل کشور و سامانه بانک مرکزی وصل میباشد این اخطار سریعا و بدون نیاز به استعلام قبلی به متقاضیان نشان داده میشود اما این موضوع هیچ ربطی به مالیات انحلال شرکت ندارد.
بلکه شما باید ناچارا تمامی مالیاتهای قبلی شرکت که شامل مالیات بر درآمد و غیره میشود و همچنین بدهیها و معوقات بانکی شرکت یا موسسهای که در حال انحلال آن هستید را تعیین تکلیف و مشخص کنید تا بتوانید اقدامات و مراحل ثبت انحلال شرکت خود را پیش ببرید.
همچنین ممکن است شرکتی که در حین تصفیه میباشد در زمان تصفیه معوقات و مطالبات خود از اشخاص ثالث را دریافت کند و این مورد چون جزء درآمدهای شرکت محسوب میشود ، مطابق با قانون به آن مالیات تعلق میگیرد که باز هم همانطور که گفتیم این مالیات نیز ربطی با انحلال شرکت و ثبت آن ندارد و در واقع مالیات بر درآمد شرکت میباشد.
بنابراین به صورت خلاصه باید به خدمت برسانیم که در قوانین ایران و همچنین در رویه مرسوم اداره ثبت شرکتها و سازمان امور مالیاتی کشور، عنوانی تحت عنوان مالیات انحلال شرکت وجود ندارد.
انحلال شرکت موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
انحلال شرکت بهتر است یا عدم فعالیت شرکت؟
امکان دارد برای شما نیز این سوال پیش بیاید که انحلال شرکت گزینه بهتری میباشد یا عدم فعالیت آن؟
در جواب این سوال باید گفت که اگر مدیران قصد نداشته باشند که فعالیت شرکت را در آینده از سر بگیرند ، انحلال شرکت بهترین گزینه است. از مزایای انحلال شرکت میتوان گفت که این کار باعث میشود هیچ مسئولیتی بر گردن این افراد نیفتد. در غیر این صورت اگر این احتمال وجود داشته باشد که فعالیت شرکت مجددا از سر گرفته شود غیر فعال کردن آن گزینه مناسبی است.
در چنین مواقعی اداره دارایی باید حتما از این موضوع اطلاع داشته باشد، تا شرکت مشمول مالیات نشود. اگر شرکتهای غیرفعال مطابق قانون عمل کنند و اظهارنامه عدم فعالیت خود را به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل دهند، دچار هیچ گونه مشکلی نخواهند شد.
مزایای انحلال شرکت
مزایای حاصل از انحلال شرکت متنوع هستند ، با اعلام رسمی انحلال شرکت یکسری مزیتها شامل حال اعضا میشود. یکی از مهمترین فواید آن این است که شرکت مشمول هیچگونه مالیاتی نخواهد شد. به طور کلی فقط فعالیتهای اقتصادی است که شامل مالیات خواهد شد یعنی هر شخص باید قسمتی از درآمد خود را به عنوان مالیات به اداره دارایی پرداخت کند. اگر شرکتی هیچ فعالیت اقتصادی نداشته باشد و در همان حین برای انحلال هیچ اقدامی نکند باید مالیات بپردازد.
اگر شرکتهای غیر فعال در چهار ماه اول سال کارهای مربوطه برای اعلام عدم فعالیت خود را انجام ندهند باید جریمه علی الراس شدن مالیات خود را پرداخت کنند. یکی از سنگینترین مالیاتهای تعییت شده برای شرکتها مالیات علی الراس است که هزینههای گزاف و سنگینی را به مدیران تحمیل میکند بنابراین ضروری است که در کوتاهترین زمان ممکن انحلال شرکت را به ثبت برسانید.
یکی دیگر از مزیتهای انحلال شرکت این است که هزینههایی که مربوط
به حق بیمه کارکنان میباشد که از دوش مدیران شرکت برداشته میشود
تا هنگامی که انحلال شرکت به صورت رسمی ثبت نشده باشد، مطابق قوانین اداره کار ، صاحبان شرکت موظف هستند که حق بیمه کارمندان و کارگران خود را به حساب اداره تامین اجتماعی واریز کنند. بعد از اعلام انحلال دیگر ضرورتی برای پرداخت حق بیمه کارکنان شرکت وجود ندارد.
معایب انحلال شرکت
در کنار تمام مزایایی که انحلال شرکت دارد، این کار معایبی را نیز به دنبال دارد. انحلال شرکت باعث میشود که مدیران آن همه امتیازهایی را که به واسطه ثبت شرکت بدست آورده بودند، از دست بدهند. بعنوان مثال یکی از امتیازات خیلی خوبی که سهامداران شرکتها از آن استفاده میکنند، استفاده از تسهیلات بانکی میباشد. با انحلال شرکت امکان استفاده از وامهای موسسات مالی و بانکها از بین میرود و هیچ گونه تسهیلاتی به اشخاص تعلق نمیگیرد.
سهامداران شرکت قبل از اعلام منحل شدن میتوانستند در مزایدهها و مناقصهها شرکت کنند، اما این امکان دیگر برای آنها فراهم نیست. علاوه بر آن اعضای شرکت دیگر نمیتوانند مانند قبل با صاحبان مشاغل مختلف قراردادهای کاری منعقد کنند و به فعالیتهای خود وجهه قانونی بدهند.
مشاوره انحلال شرکت با کارشناسان موسسه ثبتی شریف
حضور یک مشاور که به قوانین شرکت تسلط داشته باشد، برای ثبت راحت آن، پیشرفت و موفقیت در کارها، و حتی در زمان انحلال شرکت، امری ضروریو واجب است. در حقیقت تمام کمپانیها نمیتوانند، بدون داشتن یک مشاور حقوقی، مدت زمانی طولانی به حیات خود ادامه بدهند. کارشناسان خبره موسسه ثبتی شریف حاضر هستند، تا در زمینه مسائل شرکت مثل پیگیری انحلال شرکت، ارائه دستورالعمل انحلال شرکت، هزینه انحلال شرکت، نحوه فرم انحلال شرکت پر کردن و… به درستی شما را راهنمایی کنند. کیفیت مشاورههای غیر حضوری موسسه ثبتی شریف ، هیچ فرقی با مشاوره حضوری نداشته و خوشبخاته رضایت زیاد مراجعان آنلاین و تلفنی این حقیقت را به اثبات رسانده است.
به انجام رساندن امور ثبتی شرکتها با توجه به مسائلی حقوقی و مالی مختلفی که شرکت و شرکاز شرکت با آن رو به رو هستند از کارهای تخصصی میباشد و تنها اشخاصی (اعم از حقیقی و حقوقی) میتوانند امور حقوقی و ثبتی مختلف شرکتها را به بهترین نحو و با موفقیت به انجام برسانند که علاوه بر داشتن تجربه در این زمینه ، از سواد و اطلاعات حقوقی و ثبتی کافی نیز برخوردار باشند که متاسفانه بیشتر موسسات ثبتی فعال در زمینه ثبت شرکت و تغییرات شرکت از این ۲ اصل بسیار حیاتی ، به خصوص اصل بسیار مهم و کاربردی ، داشتن دانش و تحصیلات حقوقی بی بهره اند و به همین دلیل در امور زیادی کارهای نسنجیده و اشتباهی مرتکب میشوند که به راحتی شرکتها را دچار مشکلات گاها بزرگی میکند.
توجه داشتن به این موضوع در ارتباط با منحل شدن شرکت بسیار حائز اهمیت است، زیرا اگر انجام امور ثبت انحلال شرکت و بعد از آن انجام امور تصفیه یک شرکت به صدرت صحیح و از طریق قانونی انجام نپذیرد میتواند مشکلات بسیاری را به وجود بیاورد و وقت و هزینه زیادی از شما تلف کند.
بنابراین ضروری میباشد که انجام امور حقوقی و ثبتی از جمله ثبت انحلال شرکت خود را به مجموعه ای واگذار کنید که از هر دو فاکتور و اصل مهم تجربه و دانش حقوقی کافی برخوردار باشد و به اطلاع شما میرسانیم که موسسه ثبتی شریف یکی از معدود موسسات فعال در زمینه ثبت شرکتها و علائم تجاری است که سالهای طولانی کلیه امور ثبتی و حقوقی شرکتها را توسط کارشناسان خبره ثبتی انجام میدهد.
انحلال شرکت موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
سخن پایانی
همان طور که امکان دارد شرکت ایجاد یا متولد شود گاهی ممکن است که شرکت منحل شود و حیات خود را از دست بدهد. در این مقاله تلاش کردیم تا همه چیز را در مورد منحل کردن شرکت و جزئیات مربوط به آن را با شما به اشتراک بگذاریم. انحلال شرکت پروسه ای میباشد که مثل ثبت شرکت باید به صورت رسمی و قانونی ثبت شود. در شرکتهای مختلف این امر با هم تفاوتهای مختصر و کوچکی دارند و شما باید با تکیه به نوع شرکت، انحلال آن را انجام بدهید. در صورتی که در این مورد سوالی دارید میتوانید از کارشناسان و مشاوران مجموعه ما استفاده کرده و راهنمایی بگیرید.
بعد از منحل شدن شرکت زمان آغاز کار مدیر تصفیه یا اداره تصفیه میشود. تصفیه به معنای وصول مطالبات و پرداخت بدهی و تعیین طلبکاران است. مدت تصفیه نزدیک دو سال میباشد و امکان دارد زودتر هم انجام شود.
در این مطلب همه قوانین و شرایط ثبت شرکت به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم. همچنین ثبت شرکتهای مختلف و مدارک لازم برای ثبت شرکتهای مختلف نیز در این مطلب به صورت کامل توضیح داده شد. اگر برای ثبت شرکت سوال یا ابهامی دارید میتوانید با موسسه شریف در ارتباط برقرار کنید تا آنها با مشاوره رایگان، شما را راهنمایی کنند، تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. جهت دریافت مشاوره رایگان میتوانید با این شماره 02188557402 تماس حاصل فرمایید.