اخذ ایزو
اخذ ایزو
این سازمان به هیچ دولت و یا ارگانی وابستگی ندارد .گسترش استانداردها و فعالیتهای مربوطه در دنیا همانند تبادلات بین المللی کالاها و خدمات بهبود همکاری در محدوده علمی، فنی، اطلاعاتی و فعالیتهای اقتصادی و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده وظیفه اصلی سازمان جهانی ایزو میباشد.
در صورتی که مایل به اخذ ایزو هستید، مشاورین مجرب ما در موسسه شریف آماده کمک به شما در زمینه میباشند تا شما را در رسیدن به بهترین نتیجه همراهی نمایند. برای هماهنگی و مشاوره فقط کافیست با شماره تلفن 02188557402 تماس حاصل فرمایید.
اخذ ایزو موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
ایزو چیست؟
در واقع خود کلمه ایزو(iso) مخفف عبارت (international organization for standardization) میباشد. تمامی استانداردهای گواهینامه ایزو طبق نظر این سازمان تعیین و نیز تعریف میگردد. به سازمان بین المللی استاندارد سازی ایزو گفته میشود که یک سازمان غیر دولتی محسوب میشود. اگر شرکت یا ارگانی بخواهد که استانداردهای تعیین شده توسط این سازمان استاندارد سازی را رعایت کند، ملزم بر درج نماد بر روی بسته بندیهای خود می باشد. بنابراین اگر کاربری در وبسایتهای مختلف محصولاتی را مشاهده کند که استانداردهای جهانی و روی آنها درج شده است، میتواند از کیفیت آنها اطمینان حاصل کند و با خیال راحت به خرید بپردازد.
انواع استانداردها و گواهینامهها برای شرکتهای مختلف متفاوت می باشد. کشورهای مختلفی از جمله ایران در سازمان بین المللی استاندارد سازی عضویت دارد. از جمله اهداف اصلی این سازمان نیز برقرار کردن ارتباط راحت و آسان مابین مشتری و کسب و کار است. رعایت اصول این استانداردها در تولید و عرضه محصولات و خدمات برای شرکت یا ارگانی که قصد دارد گواهینامه ایزو را دریافت کند، الزامی میباشد. این موضوع همچنین هنگامی که موضوع تجارت جهانی مطرح است اهمیت خاصی دارد. تجارت جهانی استانداردها و گواهینامه های معتبررا نیاز دارد تا داد و ستد های بین المللی بتوانند در سایه استانداردهای ایزو به سهولت انجام شود و موجب رونق تجارت شود.
گواهینامه ایزو چیست؟
گواهینامه ایزو از جمله مدارکی میباشد که توسط سازمان استاندارد سازی و برای کسب و کارها صادر میگردد. در طیف گسترده ای از فعالیت های صنعتی، استانداردهای سازمان ایزو تعریف شده میباشند. این گواهینامه ها به صورت کدهایی که برای هر محصول و شرکت متفاوت گوناگون می باشد به شکل اعداد و حروف خاصی مشخص میگردد برای مثال میتوان به ایزو ۹۰۰۱ و یا ایزو ۱۴۰۰۱ اشاره کرد که هر کدام در زمینه و موضوعات خاصی تعریف شده است.
فرض کنید که در پشت یک محصول کد ۹۰۰۱ را مشاهده میکنید که این کد به نشانه مدیریت کیفیت در یک شرکت بر روی محصولات آن درج می گردد و یا ایزو ۱۴۰۰۱ به معنای تعهد شرکت نسبت به مسائل زیست محیطی می باشد.
استانداردهای ایزو گاهی از چند حروف تشکیل شده است و یا مختصر شده یک شرکت می باشد برای مثال کدHaccp نشان دهنده کیفیت مواد غذایی تولید شده توسط یک شرکت و نیز سلامت آنها می باشد. سازمان ایزو برای هر محصولی کد مجزا تعریف کرده است و شرکتی برای اخذ مدرک ایزو ملزم است که اصول مربوط به آن کد را رعایت کند. به طور کلی اگر شرکتی گواهینامه ایزو را دارا باشد بدین معنا میباشد که سیستم مدیریت فرایند تولید خدمات یا روش مستند سازی کلیه الزامات استاندارد سازی توسط سازمان ایزو تایید شده است و همچنین موجب تضمین کیفیت محصول میشود. این تایید نشان دهنده رعایت استاندارد هایی است که سازمان ایزو تدوین کرده است که ایمنی کارایی محصولات خدمات و سیستم ها را تایید میکند. گواهینامه های ایزو به طور گسترده ای در صنایع مختلفی مانند مدیریت انرژی تجهیزات پزشکی و مسئولیت اجتماعی و غیر . تدوین می گردد هر کدام از این صنایع قوانین موجود در استاندارد مذکور را رعایت کند در واقع بیانگر این نکته می باشد که از سازگاری و کیفیت بالای محصولات تولیدی خود اطمینان دارد.
این استانداردها به جهت اطمینان از سازگاری تدوین میگردد. گواهینامه ای شامل معیارها و استانداردهای خاص خود است که عموما طبقه بندی آنها به شکل اعداد و ارقام صورت میگیرد.
اخذ ایزو موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
انواع گواهینامه ایزو در یک بسته بندی
گواهینامه های ایزو شامل انواع مختلف گواهینامه میگردد که هر کدام با توجه به صنف یا موضوع فعالیت خاصی تدوین میشود به طور کلی میتوان این گواهینامه ها را به دو دسته زیر تقسیم نمود:
1. گواهینامههای ایزو غیر اجرایی
این دسته از گواهینامه ها همانند یک تاییدیه کلی میتواند به وسیله همه شرکتها و سازمانها و نیز در چارچوب قوانینی که تعیین شده است دریافت و مورد استفاده واقع شود. اینگونه از گواهینامه ها لازم به ممیزی شدن و ایجاد تغییرات در پوسته اصلی کمپانی ندارد. مدت زمان اعتبار گواهینامه های غیر اجرایی یک سال میباشد.
2. گواهینامه های ایزو اجرایی
جهت دریافت این گواهینامه ها لازم است تا کل کمپانی ممیزی شود و تغییرات لازم در آنها صورت پذیرد. برای دریافت گواهی نامه های اجرایی باید به پرسنل کمپانی آموزش های لازم داده شود و نیز تغییرات مورد نظر انجام شود. مدت زمان اعتبار گواهی نامه های اجرایی سه سال میباشد.
مراحل اخذ ایزو اجرایی و غیر اجرایی به طور خلاصه
برای هر کدام از انواع گواهینامه های ایزو لازم است تا مراحل خاصی طی شود. مراحل اخذ ایزو اجرایی و غیر اجرایی در زیر ذکر شده است:
مراحل اخذ ایزو غیر اجرایی
- در ابتدا باید مدارک شناسایی شرکت یا سازمان و یا مدیر عامل آن به شرکت مشاور تحویل داده شود.
- دریافت گواهینامه به وسیله شرکت یا سازمان متقاضی انجام می گیرد.
مراحل اخذ ایزو اجرایی
- در ابتدا باید قراردادی با شرکت مشاور منعقد گردد
- تنظیم جدول بندی زمانی صورت می پذیرد
- ممیزی کردن شرکت یا سازمان و نیز اعمال تغییرات اصلی در آن انجام می گیرد
- موارد ممیزی شده تایید می شود
- در پایان گواهینامه به وسیله شرکت یا سازمان متقاضی دریافت می گردد
لیست گواهینامههای ایزو در یک تقسیمبندی دیگر
به صورت کلی گواهینامه های ایزو در دو نوع وجود دارد چه شرکت ها و سازمان ها در پی اخذ آنها می باشد:
1. گواهینامه IAF
2. گواهینامه غیر IAF
تفاوت این نوع گواهینامهها همانگونه که از نام های آنها مشخص است در نوع فعالیت و کاربرد مجوز و هزینههای آنها میباشد.
گواهینامههای Iso IAF
از جمله مهمترین و معتبرترین گواهینامه های بین المللی که انواع سازمانهای دولتی و کارخانجات بزرگ به دنبال دریافت آن هستند این دسته از گواهینامه ها می باشد. اعتبار این گواهینامه ها در سطح بین المللی بسیار زیاد است و همین امر از دلایل محبوبیت آنها در کل دنیا میباشد.
فعالیت گواهینامههایIAF به وسیلهCBهای خصوصی که زیرنظر نهادی بالاتر از خودAB است انجام می پذیرد. کلیه این مراجع تحت اعتبار سنجی مرکز بین المللیIAF می باشد. زمان صدور چنین گواهینامه هایی با توجه به انجام خدمات مشاوره و نیز پیاده سازی مستندات ایزو حدوداً ۴۰ روز می باشد و هزینه صدور آنها نیز بیش از ۹۰ دلار است.
گواهینامههای Iso غیرIAF
بیشتر سازمان ها در بازه زمانی کوتاهی متوجه مناقصات میگردند که دارای گواهینامه ایزو نیستند و لازم است آن را دریافت کنند. از آنجا که حساسیت صدور گواهینامه ایزو معتبر بالا می باشد مرکز صدور گواهی به دنبال راه حلی برای این گروه و سازمان ها هستند تا آنها بتوانند در مدت زمان کمتر از یک هفته گواهینامه را دریافت کنند و بتواند در مناقصات پیمانکاری شرکت کند.
در واقع این نوع از گواهینامه ها به گواهینامه ایزو فوری ونیز کم هزینه شهرت دارد. توجه داشته باشید با اخذ گواهینامه غیرIAF فقط می توانید در مناقصات شرکت داشته باشید و یا در نهایت تبلیغاتی برای برند خود انجام دهید.
اخذ ایزو موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
چه شرکتها و سازمانهایی نیاز به اخذ ایزو دارند؟
دارا بودن گواهینامه های ایزو در کشور ایران در واقع به عنوان یک المان تبلیغاتی برای شرکتها و موسسات تلقی می شود. با دریافت گواهینامه توسط متقاضیان آنها می توانند در بازارهای بینالمللی مزیتهای رقابتی برای خود ایجاد کند. در صورتی که شخصی امور مربوط به صادرات یا واردات کالا را انجام میدهد با گرفتن گواهینامه ایزو میتواند برای خود مزیت رقابتی ایجاد کند. علاوه بر اینها با درج نشانه ISO بر روی محصولات مشتریان اعتماد بیشتری به آن محصول خواهند داشت.
اخذ ایزو برای شرکت های پیمانکاری به جهت حضور در مناقصات لازم میباشد. بازه زمانی اخذ گواهینامه ایزو برای شرکتهای پیمانکاری اهمیت ویژهای دارد. پس با توجه به این نکته درخواست اغلب شرکت های پیمانکاری دریافت گواهینامه ایزو در مدت زمان کوتاهی و به جهت حضور در مناقصات میباشد. در واقع شرکتهای پیمانکاری فقط به جهت حضور در وندور لیست شرکت نفت، وزارت صمت و یا اداره برق و یا همچنین دریافت امتیاز کامل مناقصه نسبت به اخذ گواهینامه ایزو اقدام میکنند به همین جهت مدت زمانی که لازم است تا گواهینامه شود و همچنین هزینه دریافت آن برای متقاضیان مهم میباشد.
سازمان ها و موسسات دولتی با هدف اعتبارسنجی سالیانه و کسب حداکثر امتیاز اعتبار سنجی اقدام به دریافت گواهینامه ایزو معتبر می کند.. اعتبار گواهینامه ایزو برای این دسته از متقاضیان بسیار با اهمیت می باشد با توجه به این نکته لازم است که فرایند اخذ ایزو توسط مراجع صورت پذیرد که توسط مرکز ملی تایید صلاحیت ایران(NACI) به عنوان سازمان اعتبار دهنده ایران تایید شده باشد.. همچنین دریافت گواهینامه ایزو به وسیله مدیران و کسب و کارهای کوچک نیز مورد تقاضا واقع می شود. موسسات و کسب و کارهای کوچک با هدف برندینگ و تبلیغات نیاز به اخذ ایزو داردکه از جمله آنها می توان به رستوران ها فست فود ها فروشگاه های زنجیره ای یا اصناف تولیدی کوچک اشاره کرد. به همین جهت شرایط و نیز هزینه های اخذ ایزو برای این دسته از متقاضیان بسیار مهم است.
کدام نوع گواهینامه ایزو را نیاز دارید؟
شرکت هاَ، سازمان ها و کسب و کارهای کوچک میتوانند استانداردهای ایزو مورد نیاز خود را طی گواهینامه ایزو و نیز با توجه به نوع فعالیت خود در حوزه مشخص دریافت نماید. سازمان بین المللی ایزو به جهت اینکه هر کسب و کاری با توجه به نیاز خود بتواند برای اخذ گواهینامه اقدام نماید حدوداً 23719 استاندارد بین المللی را تدوین و در سطح جهان منتشر کرده است.
از جمله محبوب ترین استاندارد ISO، استاندارد ISO ۹۰۰۱ میباشد که جزو خانواده استاندارد ایزو ۹۰۰۰ است. بیشتر شرکت ها و سازمان های بین المللی این نوع گواهینامه ایزو را دارا می باشد. به صورت کلی خانواده استاندارد ایزو ۹۰۰۰ مربوط به سیستم مدیریت کیفیت میباشد بنابراین کلیه شرکت ها می تواند بدون توجه به نوع فعالیت خود گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ را دریافت کنند.
شرکت های پیمانکاری نیز میتوانند گواهینامه هایIMSکه مجموع سه استانداردISO 9001،ISO14001 و نیزISO 45001، می باشد را با توجه به نوع فعالیت خود دریافت کند. همچنین پیمانکارانی که دارای کارگاه فعال میباشند میتوانند گواهینامهHSE-MS را نیز اخذ کنند.
شرکت هایی که فعالیت آنها در زمینه صنایع غذایی می باشد می توانند گواهینامه ISO 22000 و صنایع نفت و گاز می توانند گواهینامه ISO 29001 و همچنین صنایع تجهیزات پزشکی می توانند گواهینامه ISO 13485 را در زمینه فعالیت خود دریافت نمایند.
گواهینامه های مختلف ایزو با توجه به موضوع فعالیت صنف یا شرکت خاصی به آنها اعطا می شود به همین جهت در زیر به بیان انواع گواهینامه متناسب با هر نوع صنفی خواهیم پرداخت:
1. اخذ ایزو برای شرکت های خدماتی
2. اخذ ایزو برای کارخانه ها و تولیدی ها
3. اخذ ایزو برای شرکت هایی که با موضوع پیمانکاری فعالیت می کند
4. اخذ ایزو برای صنایع غذایی
5. اخذ ایزو برای مراکز آموزشی
6. اخذ ایزو برای مراکز درمانی
7. اخذ ایزو برای رستوران ها و کافی شاپ ها
8. اخذ ایزو برای هتل ها
9. اخذ ایزو برای نشریه های گوناگون
10. اخذ ایزو برای صنایع نفت و گاز
11. اخذ ایزو برای آزمایشگاه های گوناگون
12. اخذ ایزو برای صنایع معدنی
13. اخذ ایزو برای شرکت هایی با موضوع تبلیغاتی
14. اخذ ایزو برای شرکت های ساختمانی
15. اخذ ایزو برای صنایع مربوط به کامپیوتر
16. اخذ ایزو برای صنعت خودرو
همانگونه که در مطالب بالا عنوان شد می توان دریافت که برای هرشرکت ثبت شده با هر نام موضوع فعالیتی و یا هر سازمانی یک گواهینامه خاص در سازمان نیز وجود دارد که آن شرکت و یا سازمان می تواند با توجه به نوع فعالیت خود اقدام به دریافت ان نماید.
شرایط اخذ ایزو
جهت اخذ ایزو برقراری اصولی برای مدیریت سازمان و نیز به جهت پیاده سازی مستندات لازم میباشد.
1. اگر لازم باشد باید به دریافت مجوز های حاکمیتی برای دریافت پروانه اقدام گردد
2. سازمان متقاضی باید از لحاظ بار قانونی وجود خارجی داشته باشد و دارای پروانه لازم برای فعالیت خود باشد
3. رفتار او بر اساس قوانین حاکم بر کشور باشد
4. همچنین لازم است تمامی الزامات استاندارد مربوطه را به صورت کاملا واضح در شرکت خود پیاده سازی کرده باشد.
اخذ ایزو موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
چه عواملی در اخذ ایزو موثر است؟
عوامل اثرگذار در اخذ ایزو بسیار زیاد می باشد که برخی از آنها مربوط به داخل سازمان و برخی دیگر نیز مربوط به خارج از سازمان می باشد.
1. عوامل داخلی موثر بر اخذ ایزو:
1. اینکه کارکنان و مدیران مجموعه شما بتوانند به صورت سیستمی کار کند امری مهم است
2. میزان آشنایی تمام اعضای مجموعه با ایزو موثر است.
3. تمامی عملیات و مراحلی که شرکت برای اخذ ویزا انجام داده است اثر گذار میباشد.
4. میزان تولید محصول یا میزان خدمات فاکتور موثر است.
5. اینکه سیستم مدیریت به درستی اجرا گردد موضوعی بسیار با اهمیت است.
6. میزان تحصیلات و نیز آموزش کارمندان در زمینه ایزو اثرگذار است.
2. عوامل خارجی موثر بر اخذ ایزو:
1. توقع مشتریان از مجموعه شما چقدر است؟
2. نوع برند متقاضی و مرکز صادر کننده امری موثر است.
3. کشوری که میخواهد گواهینامه را صادر نماید کدام کشور است؟
4. این که رقبای زمینه کاری شما در چه وضعیتی هستند و گواهینامه دارند یا خیر مهم است
5. توجه داشته باشید که مراکز صدور گواهینامه ایزو دارای قیمت های متفاوتی می باشند.
مدارک لازم برای اخذ ایزو
جهت اخذ ایزو دارا بودن مدارک زیر برای متقاضیان ضروری میباشد:
1. صورتجلسه استراتژی سازمان متقاضی
2. فهرست شامل اهداف سازمان بر اساس استراتژی موجود
3. لیست شامل کارکنان سازمان منطبق با فرم اهداف سازمان
4. چارت سازمانی
5. صورتجلسه مبنی بر ممیزی تمامی واحدهای سازمان
6. صورتجلسه انطباق
7. حاوی تاریخ برطرف کردن انطباع
8. صورتجلسه آموزش کارمندان سازمان که بر اساس استراتژی مطرح شده و رسومات گواهینامه ایزو مورد تقاضا تنظیم گردیده است
9. نظام نامه سازمان متقاضی که مدرک بسیار مهمی برای دریافت گواهینامه ایزو تلقی می شود.
اخذ ایزو موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
ده قدم اخذ ایزو
1. انتخاب درست استاندارد ایزو
در ابتدا سازمان متقاضی باید اطمینان حاصل کند که استاندارد ایزو انتخاب شده متناسب با سازمان است. سیستم مدیریت کیفیت ایزو ۹۰۰۱ دارای اصول مشترکی با سایر سیستم های مدیریتی می باشد به همین جهت در تمامی سازمان ها قابل کاربرد است و در صورتی که مدت زمان کوتاهی اقدام به استقرار سازی استانداردهای ایزو کردهاید، پیشنهاد میشود در ابتدا استاندارد ایزو ۹۰۰۱ را پیاده سازی کنید تا موضوعات سیستم های مدیریتی در سازمان فرهنگ سازی شود و سپس برنامه ریزی را جهت استقرار سایر سیستم های مدیریتی انجام دهید.
2. بررسی استاندارد ایزو
ممکن است که خرید و تهیه یک نسخه از استاندارد ایزو دارای فایده باشد اما الزامی نمیباشد. به جهت دریافت فایل متن استاندارد ایزو ۹۰۰۱ سیستم مدیریت کیفیت بر روی الزامات استاندارد ایزو ۹۰۰۱ کلیک نمایید.
3. ارتباط با اهداف
استقرار یک سیستم مدیریت ایزو نیازمندان می باشد که اهداف سازمان از طریق مدیریت ارشد آن سازمان گسترش یابد و همچنین مدیریت ارشد سازمان در تمامی مراحل اخذ گواهینامه ایزو باید حمایت لازم را داشته باشد.
4. برنامه ریزی و اجرای آموزش ایزو
اگر شما فردی باشید که نسبت به استانداردهای ایزو کاملاً نا آشنا باشید شرکت در یک دوره آموزشی استاندارد ایزو ممکن است برای شما مفید باشد. با شرکت در این دوره آموزشی اطلاعات شما نیز اعتماد به نفس شما افزایش مییابد و شما میتوانید در جهت اثبات مهارتهای خود در پیاده سازی ایزو اقدام نمایید.
اگر شما به جهت پیاده سازی ایزو و اخذ گواهینامه ایزو از خدمات مشاوره ایزو بهره بگیرید در طی مراحل این مشاوره آموزش هایی به شما ارائه می گردد.
با توجه به استاندارد ایزو درخواستی شما عنوان های دوره آموزشی شما می تواند شامل موارد زیر گردد:
1. دوره ایزو ۹۰۰۱
2. دوره ایزو ۱۴۰۰۱
3. دوره ایزو ۱۰۰۰۲- مدیریت رسیدگی به شکایات مشتری
4. دوره های دیگر
5. به کارگیری مشاوره ایزو
مشاور مجرب باید نسبت به افزایش ارزش فرایند شما اقدام نماید. وظیفه مشاوری را کمک به شما در جهت پیاده سازی استراتژی های مربوط به سازمان شما می باشد. مشاور خود نمیتواند سازمانی را ممیزی کند و گواهینامه ایزو صادر کند به همین جهت باید مستقل باشد.
در کشورمان ایران متاسفانه شرکت هایی وجود دارند که به تازگی تاسیس شده اند و ناشناخته می باشند این نوع شرکت ها به جهت کسب درآمد هم مشاور انجام میدهند و هم میزنیم که این امر با قوانین سازمانهای اعتبار دهی شرکت های گواهی دهنده مغایرت بسیاری دارد.
بهره گیری از ممیز از مشاوره ایزو باعث کاهش یا حذف مسئولیت شما در اجرا و پیاده سازی سیستم مدیریت نمیگردد پس در واقع بهتر است تا در طول مراحل پیاده سازی ایزو کارکنان و مدیریت با مشاور ایزو در ارتباط باشند و همچنین مشارکت مدیران در این زمینه امری مهم می باشد.
توجه داشته باشید سیستم های مدیریتی آماده شده به صورت پکیج مدارک بارو کرد Cut-paste-Copy به وسیله برخی از کلاهبرداران ایزو به شما تحمیل نشود.
6. انتخاب شرکت گواهی دهنده ایزو
جهت انتخاب شرکت توجه به نکات زیر ضروری میباشد:
محبوبیت و نیز اعتبار شرکت گواهی دهنده در ایران و یا هر کشوری که قصد ارائه خدمات و یا محصولات را به آنجا دارید بررسی گردد.
تجربه و نیز سابقه ممیزی شرکت گواهی دهنده ایزو و یا تعداد مشتریان آنها در زمینه محصولات و خدمات شما، برای مثال برخی شرکت های گواهی دهنده ایزو تجارب بیشتری در زمینه تولیدات صنایع غذایی دارند و برخی دیگر در زمینه صنایع دریایی تجارب بیشتری دارد.
تنظیم قراردادهای ممیزی استاندارد های مدیریتی ایزو و صدور گواهینامه ایزو توسط شرکت گواهی دهنده ایزو برای یک مدت زمان سه ساله انجام میشود همچنین در این قرارداد ممیزی صدور گواهینامه برای سال اول و میزه مراقبتی برای دورههای آتی در طول سه سال در نظر گرفته میشود.
به صورت کلی شرکت های گواهی دهنده ایزو به صورت سالیانه ممیزی مراقبتی را در نظر میگیرند اما ممکن است در برخی از آنها در بازه زمانی کوتاه ترین مثلاً ۹ ماهه جهت ممیزی مراقبتی، در سازمان شما حضور به هم رسانند. مشخص کردن این دوره زمانی ممیزی مراقبتی با توجه به نوع محصولات و خدمات شما و همچنین قوانین شرکت گواهی دهنده صورت میپذیرد.
در ایران متاسفانه صدور گواهینامه ایزو تقلبی به وسیله افراد سودجو و کلاهبردار از طریق دوکان ایزو صورت میپذیردو به جهت بیاطلاعی سازمانها و مدیران متقاضی گواهینامه ایزو و از آنها سوء استفاده میشود. شما عزیزان می توانید با راهنمایی یک مشاور با تجربه از اعتبار شرکت گواهی دهنده ایزو اطمینان داشته باشید تا در دام این افراد سودجو و کلاهبردار نیفتید.
7. استقرار سیستم مدیریت
کاربرد استاندارد مدیریت ایزو به صورت عمومی می باشد و می تواند برای سازمان ها و صنایع مختلف با اندازه و ابعاد گوناگون مورد استفاده واقع شود. بخش ضروری و ساسی از دستیابی به صدور گواهینامه ایزو از یک سیستم مدیریتی شکل گرفته است که می تواند شامل فرآیندهایی برای فعالیت های مدیریت، تامین منابع، تحقق محصول، اندازه گیری و تجزیه و تحلیل و بهبود، باشد.
8. مرحله اول ممیزی خارجی
این قدم به عنوان یک مرحله از ممیزی خارجی تلقی می شود و اولین مرحله است. در این مرحله ممیز خارجی اقدام به بازنگری مدارک سیستم مدیریتی نموده و یک Gap Analysis از فعالیت های مورد نیاز جهت دستیابی به استقرار الزامات استاندارد و اخذ گواهینامه ایزو را ارائه می نماید. از این گزارش می توان به عنوان یک برنامه اجرایی مفید استفاده کرد.
بنابراین لازم نیست که در این مرحله نگران عدم انتقال انطباق ها شوید. اغلب سازمان ها در این مرحله اقدام به شناسایی مدارک مورد نیاز نموده و همچنین اقدام به تشخیص این مدارک با فرآیندهای سازمان می نمایند.
9. مرحله دوم ممیزی خارجی
پس از اینکه اقدامات مشخص شده در گزارش ممیزی مرحله اول انجام شد، مرحله دوم با عدف اطمینان از اثربخشی سیستم مدیریت سازمان شما مطابق با الزامات ایزو (با توجه به ایزو درخواستی، ایزو9001، ایزو14001 و…) انجام می گیرد. در صورتی که سیستم مدیریتی شما با الزامات استاندارد ایزو مدنظر منطبق باشد سازمان شما به جهت صدور گواهینامه ایزو معرفی می گردد و شما میتوانید گواهینامه ایزو خود را دریافت نمایید.
اما در صورت عدم انطباق در سیستم مدیریت سازمان شما با الزامات استاندارد ایزو مد نظر، اعلام گزارش آن طی مقررات مشخص در شرکت گواهی دهنده و به صورت مکتوب انجام میشود و مطابق با قوانین شرکت گواهی دهنده اقدامات لازم صورت می پذیرد.
10. نگهداری سیستم مدیریت
حفظ و نگهداری سیستم مدیریتی ایزو کاری به مراتب سخت تر از دریافت گواهینامه ایزو است. در این مرحله لازم است هدف افزایش انگیزه در کارکنان و همچنین افزایش آگاهی آنها به صورت منظم و دوره های آموزش های لازم برگزار شود و ارتباط گیری با آنها صورت پذیرد. همچنین انجام ممیزی داخلی، بازنگری مدیریت و اقدامات اصلاحی لازم با هدف اطمینان از رعایت الزامات استاندارد ایزو و بهبود مستمر در فرآیند ها ،لازم است به صورت منظم و دوره ای اجرا شود.
حفظ سیستم مدیریتی شما در طول سال می تواند به شما کمک نماید تا بتوانید تمدید گواهینامه ایزو سازمان خود را در ممیزی های مراقبتی انجام دهید.
هستند سازمان هایی که تمامی تلاش خود را برای استقرار سیستم ایزو و گرفتن گواهینامه ایزو به کار میگیرند اما پس از اینکه گواهینامه را دریافت کردند به دلایل مختلفی از جمله عدم حمایت مدیریت عدم مناسب بودن سیستم مدیریت طراحی شده آموزش ندیدن کارکنان در اجرای سیستم مدیریتی و نیز تغییر کارکنان درگیر در اجرای ایزو و موارد دیگر متاسفانه گواهینامه ایزو خود را از دست میدهند و گواهینامه فاقد اعتبار میگردد.
هزینه اخذ ایزو شرکتها
برای انجام این کار نمی توان هزینه های مشخصی را در نظر گرفت چرا که بررسی کاملی از سازمان متقاضی باید انجام شود و این هزینه با توجه به میزان فرآیندهای سازمان تعداد پرسنل سازمان تعداد واحدهای سازمان و موارد دیگری برای سازمان متقاضی و با توجه به شرایط آن یکسان نمی باشد و متغیر است.
جهت آگاهی از میزان حدودی قیمت میتوانید با شرح جزئیاتی از ویژگیهای سازمان خود و با تکمیل فرم های مربوطه از مرکزی که برای این کار در نظر گرفته اید، به صورت حدودی از میزان هزینه ای که برای انجام این کار لازم است درنظر بگیرید، اطلاع یابید. جهت آگاهی از میزان هزینه ها می توانید با کارشناسان موسسه ثبتی شریف ارتباط داشته باشید تا کارشناسان این موسسه بتوانند راهنماییهای لازم را در این جهت به شما ارائه دهند.
در واقع میتوان موارد زیر را به عنوان هزینه کلی در نظر گرفت:
1. هزینه مشاوره اخذ ایزو
2. هزینه اجرایی کردن الزامات اخذ ایزو
3. هزینه صدور گواهینامه اخذ ایزو
اخذ ایزو موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
پس از اخذ ایزو چه کارهایی لازم است انجام دهیم؟
باید به این نکته توجه داشته باشید که پس از اخذ ایزو نگهداری آن کار ساده ای نمیباشد. لازم است پس از دریافت ویزا جلسات آموزشی متعددی برگزار گردد تا تمامی مجموعه بتوانند آگاهی های لازم را کسب کند و همچنین جلسات بازنگری مدیریت نیز باید انجام شود تا شناسایی و بهبود موارد انجام گردد. مدت زمان اعتبار گواهینامه ایزو نیز سه سال است که در این مدت گواهینامه ممیزی های مراقبتی صورت میپذیرد.
معرفی تعدادی از معروفترین گواهینامه های ایزو
1. گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ (سیستم مدیریت کیفیت)
استاندارد ایزو ۹۰۰۱ به عنوان اولین و پایه ترین استاندارد برای شرکت های خدماتی همانند سایر حوزه ها تلقی میشود. این استاندارد بدون در نظر گرفتن بزرگی و فعالیت سازمان، در تمامی شرکت ها موسسات و سازمان های تجاری و غیرتجاری قابلیت اجرا دارد.
مطلوب است که شرکت های خدماتی انتخاب اولشان برای اخذ گواهینامه مدیریتی گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ باشد، و همزمان با دریافت این گواهینامه ،استاندارد راهنمای ایزو ۱۰۰۰۴ (رضایتمندی مشتری: پایش) و ایزو ۱۰۰۰۲ (رسیدگی به شکایات مشتری) رانیز دریافت کنند.
اجرای استاندارد ایزو ۹۰۰۱ در شرکت های خدماتی منافع زیادی همچون مدیریت کیفیت خدمات و بهبود مستمر حاصل در سازمان را به همراه دارد. مبحث مدیریت ریسک کمک مطلوبی برای شناخت و تحلیل نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدها و فرصت ها ایجاد نموده که رشد و توسعه سازمان ها را به همراه خواهد داشت و در ورژن ۲۰۱۵ این استاندارد مطرح شده است.
2. گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۴ (سیستم مدیریت رضایتمندی مشتریان)
استاندارد ایزو ۹۰۰۱ به عنوان اولین و پایه ترین استاندارد برای شرکت های خدماتی همانند سایر حوزه ها تلقی میشود. این استاندارد بدون در نظر گرفتن بزرگی و فعالیت سازمان، در تمامی شرکت ها موسسات و سازمان های تجاری و غیرتجاری قابلیت اجرا دارد.
مطلوب است که شرکت های خدماتی انتخاب اولشان برای اخذ گواهینامه مدیریتی گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ باشد، و همزمان با دریافت این گواهینامه، استاندارد راهنمای ایزو ۱۰۰۰۴ (رضایتمندی مشتری: پایش) و ایزو ۱۰۰۰۲ (رسیدگی به شکایات مشتری) رانیز دریافت کنند.
اجرای استاندارد ایزو ۹۰۰۱ در شرکت های خدماتی منافع زیادی همچون مدیریت کیفیت خدمات و بهبود مستمر حاصل در سازمان را به همراه دارد. مبحث مدیریت ریسک کمک مطلوبی برای شناخت و تحلیل نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدها و فرصت ها ایجاد نموده که رشد و توسعه سازمان ها را به همراه خواهد داشت و در ورژن ۲۰۱۵ این استاندارد مطرح شده است.
3. گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۲ (سیستم رسیدگی به شکایات مشتری)
یکی از بهترین گواهینامه هایی که شرکتها و سازمانهای خدماتی نظیر هتلها ،بیمارستانها ،شرکت های بیمه، فروشگاه ها، آزمایشگاه ها، رستوران ها و سایر شرکت ها و اصناف خدماتی مایل به دریافت این گواهینامه هستند گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۲ میباشد.
در واقع استاندارد ایزو ۱۰۰۰۲ راهنمایی رضایتمندی مشتریان از طریق مدیریت شکایات را انجام میدهد. از بهترین منابع اطلاعاتی برای بهبود و پیشرفت خدمات سازمان شکایات مشتریان است.
مطلوب است این استاندارد با دو استاندارد ایزو ۹۰۰۱ (مدیریت کیفیت) و استاندارد ۱۰۰۰۴ (رضایتمندی مشتریان: پایش و اندازه گیری)، به صورت همزمان اخذ گردد.
4. گواهینامه ایزو ۱۰۶۶۸ (ارزش گذاری برند)
یکی از مهمترین گواهینامهها برای دارایی معنوی سازمان یا همان برند سازمان این استاندارد میباشد. همانطور که می دانید شرکت های بی شماری در دنیا در زمینه های گوناگون در حال ارائه خدمات هستند اما همه آنها برای ما آشنا نیستند و فقط تعداد کمی از آنها برای ما شناخته شده هستند و این موضوع اهمیت برندسازی میپردازد.
از جمله با ارزش ترین دارایی های یک سازمان دارایی های ناملموس هستند. که یکی از این دارایی ها برند سازمان یا همان نامه تجاری آن میباشد بنابراین ارزش گذاری نام تجاری سازمان باید به نحو قابل اطمینانی انجام شود. استاندارد ایزو ۱۰۶۶۸ می تواند منجر به ایجاد رویکرد قابل اعتمادی برای ارزشیابی پولی نام تجاری شامل جنبه های مالی رفتاری و قانون می شود.
هر شرکتی میخواهد سریعترین رشد را در کسب و کار خود داشته باشد و برای مشتریان بالقوه بسیاری جزو اولویت های اول قرار بگیرد باید نسبت به اجرا و دریافت گواهینامه ایزو ۱۰۶۶۸ ( ارزش گذاری برند) اقدام نماید.
5. گواهینامه ایزو ۲۲۳۰۱ا (سیستم مدیریت تداوم کسب و کار)
حوادث و بلایای گوناگون ممکن است برای تمامی سازمانها و شرکتها رخ دهد حوادثی مانند آتش سوزی و انفجار، افشای اطلاعات، سرقت یا تخریب اطلاعات کلیدی، مرگ مدیران کلیدی و غیره که تمامی این حوادث ممکن است خسارت های فراوانی را به دنبال داشته باشد. اگراین حوادث به موقع مدیریت نشوند و همچنین آمادگی لازم در جهت مقابله با آنها وجود نداشته باشد تبدیل به بحران خواهند شد. در واقع آماده بودن در برابر انواع حوادث و همچنین پیشگیری از بروز آن ها و ارائه واکنش مطلوب در صورت وقوع این حوادث امری ضروری و پر اهمیت میباشد. استاندارد ایزو ۲۲۳۰۱ اروپااقدام به ارائه الزامات سیستم مدیریت تداوم کسب و کار مینماید که از طریق پیاده سازی آن می توان آمادگی های سازمان را در برابر حوادث و تهدیدهای گوناگون ارتقا بخشید و همچنین اثرات حوادث را کاهش داد و زمان بازگشت به حالت عادی و طبیعی را میتوان کوتاه تر نمود.
6. گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ (سیستم مدیریت امنیت اطلاعات)
پرداختن به بحث مدیریت امنیت اطلاعات در سازمان ها توسط گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ انجام میپذیرد. استفاده از استاندارد ایزو ۲۷۰۰۱ تنها محدود به شرکت های فناوری اطلاعات نمی باشد و کلیه سازمان ها با هر زمینه فعالیت که مایلند اطلاعات و دارایی های معنوی خود را حفظ و نگهداری کنند میتوانند از این استاندارد بهره ببرند.
مدیریت امنیت دارایی ها مانند اطلاعات مالی مالکیت معنوی جزئیات کارکنان یا اطلاعاتی را که توسط اشخاص ثالث به شما داده میشود توسط اخذ این استاندارد امکان پذیر میباشد.
به سازمانها پیشنهاد میشود که در جهت حفظ و نگهداری از اطلاعات ارزشمند خود نظیر راز و رمز تجاری یا اطلاعات مالی مهم خود اقدام به اجرا و اخذ گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ نمایند.
7. استانداردHACCP (سیستم ایمنی در تولید مواد غذایی)
در این استاندارد باید شناسایی و ارزیابی هر خطری که به طور منطقی امکان دارد در مواد غذایی وجود داشته باشد مانند خطراتی که میتوانند به نوع فرایند و تجهیزات مورد استفاده مرتبط باشند،انجام بگیرد.
توجه به استاندارد در کشور ایران امری بسیار جدی است تا آنجا که کشتارگاه هایی که مجاز به صادرات محصول هستند الزاماً باید کد IR را دریافت کرده باشند. جهت دریافت کد IR باید الزامات این سیستم اجرایی شود و سپس به وسیله کارشناسان ممیزی و بررسی شود.
8. نشان حلال (نشان حلال برای محصولات غذایی و آشامیدنی)
غذاهایی که در دین اسلام مصرف آن ها مجاز باشد غذاهای حلال هستند. همچنین نشان حلال تحت قالب گواهینامه برای محصولات غذایی که به صورت آماده و تولید میشوند صادر می گردد و این نشان بر روی محصولات درج خواهد شد. همچنین نامی نشان برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام وجود دارد.. محصولات غذایی حلال برای اولین بار در کشور مالزی به وجود آمده است.
چگونه بفهمیم گواهینامه ISO 9001 ارائه شده از سمت تامین کننده معتبر است؟
هنگام ارزیابی یک تامین کننده بالقوه بر اساس گواهینامهISO 9001 ارائه شده توسط آنها اولین اقدامی که باید انجام شود این است که درخواست کنید یک کپی از اصل گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ در اختیار شما قرار بگیردو در این صورت اگر شرکت در حقیقت دارای گواهینامه معتبر ایزو باشد نباید با ارائه کپی از گواهینامه خود به شما مشکلی داشته باشند. در صورت دریافت آن لازم است بررسی های زیر را انجام دهید:
1. توجه کنید که تنها شرکت های صادر کننده معتبر ایزو مجاز به دادن گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ هستند و یک سازمان به تنهایی خود نمی تواند گواهینامه صادر کند بنابراین باید به دنبال نام ثبت کننده به عنوان مثال DNV-BSI-BRSM و غیره باشید.
2. لازم است به دنبال نام نهاد اعتباربخشی بگردید به عنوان مثالUKAS-IAS-NACI
دراین صورت می توانید متوجه شوید که آیا این نهاد اعتباربخشی، عضو انجمن بینالمللی اعتباربخشی(IAF) میباشد یا خیر. در صورتی که از سوی سازمان اعتباربخشی روی گواهی وجود نداشته باشد باید نسبت به اینکه آیا ثبت کننده صلاحیت ممیزی را دارد و یا خیر مشکوک شوید.
گواهینامه ایزو ویژه شرکتها و سازمانهای خدماتی
بیشترین و پر تعدادترین حجم از بازارهای تجاری شامل شرکت ها و سازمان های خدماتی میباشد که از جمله آنها میتوان به شرکت های بیمه هتل ها و رستوران ها مراکز آموزشی و دانشگاه ها مراکز درمانی فروشگاهها شرکتهای باز شرکت های فعال در خطوط هوایی ریلی و زمینی و کلیه اصناف دیگر اشاره نمود.
طبیعتا بیشتر این سازمان ها و مراکز می توانند گواهینامه های تخصصی و ویژه خود را دریافت کنند به عنوان مثال رستوران ها و هتل هایی که در آنها سر و غذا انجام می شود میتوانند گواهینامه های ایزو ۲۲۰۰۰ را دریافت کنند همچنین مراکز درمانی می تواند اقدام به دریافت گواهینامه IAW1 نمایند و آزمایشگاه های پزشکی گواهینامه ۱۵۱۸۹ را دریافت کنند.
در این مقاله گواهینامه هایی که تمام شرکت ها و سازمان های خدماتی صرف نظر از نوع فعالیت خود می توانند آنها را دریافت کنند نام برده شده است. در ادامه مطلب به معرفی و بررسی گواهینامه هایی می پردازیم که ویژه شرکت های خدماتی هستند.
اخذ ایزو موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
گواهینامه ایزو مورد نیاز شرکتهای پیمانکاری
شرکتهای پیمانکاری به جهت کسب حداکثر امتیاز و نیز جهت ورود به مناقصه ها و با توجه به نوع فعالیت خود لازم است که گواهینامه ایزو را اخذ نمایند. این دسته از شرکتها با توجه به نوع فعالیت خود میتوانند اقدام به اخذ استاندارد ایزو نمایند. به این نکته توجه شود که سازمان ایزو اقدام به تدوین یکسری استانداردهای عمومی کرده است که تمامی مشاغل فارغ از نوع فعالیت خود میتوانند برای دریافت این گواهینامه ها اقدام نمایند همچنین شرکتهای پیمانی نیز با توجه به نوع فعالیت خود میتوانند اقدام به اخذ گواهینامه ایزو تخصصی کنند.
گواهینامه ایزو عمومی برای تمامی مشاغل
مرجع شناخته شده تمامی استانداردهای تدوین شده سازمان ایزو بین جوامع بین المللی استانداردISO 9001 می باشد. به همین جهت میتوان عنوان کرد که کلیه مشاغل فارغ از نوع فعالیت خود لازم است اقدام به اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ نماید. این استاندارد جزو خانواده استاندارد ایزو ۹۰۰۰ می باشد که نام آن سیستم مدیریت کیفیت است. استاندارد ایزو90001 آخرین بار به وسیله کمیته فنی سازمان ایزو در سال ۲۰۱۵ میلادی تدوین گردیده است و سپس در آن سال منتشر شده است, به دنبال پاسخی پس برای این سوال که چه گواهینامه ایزو برای تخصص من ضروری است میتوان عنوان کرد که گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ برای تمامی مشاغل پیشنهاد می شود.
گواهینامه ISO عمومی پیمانکاران
پیمانکاران فارغ از اینکه در چه حوزه فعالیت میکنند لازم است یک سری گواهینامه های ایزو عمومی را دریافت کنند که گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ در رابطه با سیستم مدیریت کیفیت به عنوان پیش نیاز تمامی استانداردها تلقی میگردد که باید اقدام به اخذ آن نمایند. همچنین از جمله مهمترین استاندارد های ایزو شرکت های پیمانکاری میتوان به گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ در رابطه با الزامات زیست محیطی و گواهی نامه ایزو ۴۵۰۰۱ مرتبط با ایمنی بهداشت محیط کار و همچنین گواهی نامه HACCPمرتبط با ایمنی بهداشت محیط زیست اشاره نمود.
از جمله گواهینامه های مهم سازمان نیز میتوان به گواهینامه ایزو ۲۹۰۰۱ که در رابطه با الزامات صنایع نفت و گاز به چه روشی می باشد و همچنین ایزو ۲۷۰۰۱ مرتبط با امنیت شبکه اشاره کرد.
گواهینامه ایزو مختص شرکت های بازرگانی
شرکت های بازرگانی به جهت سهولت در در امر خرید و فروش خود لازم به دریافت گواهینامه ایزو میباشند. مهمترین مزیت اخذ گواهینامه ایزو برای شرکت های بازرگانی می تواند اطمینان خاطر مصرف کننده از استانداردسازی محصولات آن سازمان باشد. این سوال که چه گواهینامه ایزو برای تخصص منظری می باشد معمولا توسط شرکت های بازرگانی پرسیده میشود. در پاسخ به این پرسش باید گفت اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ در ابتدا و سپس اخذ گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۲ و همینطور گواهینامه ایزو ۱۰۰۰۴ مهمترین گواهینامه های ایزو شرکت های بازرگانی می باشد که متقاضیان محترم می توانند با توجه به زمینه فعالیت خود گواهینامه های تخصصی مربوط به حوزه فعالیت خود را اخذ نمایند.
صدور ایزو اکردیت و نان-اکردیت
گرفتن ایزو به طور اکردیت شامل استاندارد هایی می باشد که در اسکپ رسمی مرجع صدور درج شده باشد و به وسیله نهاد بالا دستی برای صدور گواهی آن استانداردها تایید شده باشد. همچنین به شکل نان اکردیت شامل صدور گواهینامه هایی که آن استاندارد در اسکپ رسمی مرجع صدور موجود نبود و به صورت مستقل نسبت به صدور آن اقدام نموده است.
زمان اعتبار گواهینامه های اکردیت و نان اکردیت بستگی به اعتبار مرجع صادر کننده دارد و برای هر دوی آنها اعتبار مرجع صدور و الزامات اخذ ایزو ۱۷۰۲۰ و یک تحت ممیزی یک نهاد معتبر بالادستی از زیر مجموعه IAF یاASCB برای مرجع صدور الزامی می باشد.
اعتبارسنجی گواهینامه ایزو
دریافت گواهینامه ایزو به دو صورت ایزو اصل و ایزو غیر اصل توسط پیمانکاران و یا سازمان ها انجام میپذیرد. گواهینامه ایزواصل گواهینامه ای می باشد که توسطCB صادر شود و دارای مهر انجمنIAF باشد و همچنین مهر نهاد تایید کننده مرجع صدور در گواهینامه ایزو موجود باشد. اما گواهینامه های ایزو غیر اصل نیز توسط CB خصوصی صادر می گردد و همچنین به وسیله خود ایرانی ها صادر میشود, با اینکه اکثرا اعلام میکنند گواهینامه ایزو از کشور آلمان کشور انگلستان و یا حتی کشور کانادا صادر می شود اما تمامی گواهینامه های ایزو توسط ایرانی ها و در کشور ایران صادر میشود.
اخذ ایزو موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
چگونه می توانیم از استانداردهای ISO جدید مطلع شویم؟
بهترین راه به جهت یادگیری و اطلاع در مورد استانداردهای ایزو جدید خود سازمان ایزو میباشد. این سازمان به عنوان سازمانی که تعیین کننده استاندارد میباشد ،بهترین منبع است اما از شرکت های مشاوره گواهینامه ایزو نیز می توان جهت تامین اطلاعات استفاده کرد.
تاثیرگواهینامه ایزو برندسازی
دریافت گواهینامه ایزو در صنعت برندی یک گام مهم و اساسی در این حوزه تلقی می شود. سازمان استاندارد سازی در سال ۲۰۰۷ به جهت ارزیابی پولی برند و نام تجاری استاندارد ایزو ۱۰۶۶۸ را تعریف نمود که بر اساس این استاندارد برند هایی که توسط افراد مورد ارزیابی قرار می گیرند قبل از ارزیابی دلیل انجام این کار بیان شود. آشنایی افرادی که گزارش نهایی ارزش گذاری یک برند را مشاهده میکنند با ارزش واقعی آن دلیل انجام این کار می باشد.
ارزش شرکت ها پس از برندسازی افزایش پیدا میکند و اگر برند بتواند در سطح جهانی مطرح شود به پیشرفت و موفقیت چشمگیری دست پیدا خواهد کرد. البته ممکن است ارزش گذاری برای یک کمپانی و شرکت تا حدودی مشکل باشد. برند یک شرکت به عنوان سرمایه اقتصادی آن شرکت بیان می شود که مراقبت و همچنین کنترل از آن موجب پیشبرد هرچه سریعتر اهداف سازمان می شود. ایجاد تمایل از اهداف اصلی ساخته برندها می باشد. اخذ ایزو برای یک برند می تواند شک و تردید مشتریان نسبت به آن را از بین ببرد و همچنین آن برند را قویتر سازد. به عنوان مثال برندهای بزرگی همچون اپل و سونی و سامسونگ و غیره فقط با رعایت اصول استاندارد سازی توانستند کیفیت محصولات خود را اثبات کنند و در بازار نقش موثری را ایفا کنند تا مشتریان بتوانند به سهولت به آنها اطمینان کنند.
مزایای گواهینامه ایزو چیست؟
در ادامه مقاله و بعد از آنکه به تعریف گواهینامه ایزو پرداختیم، یکی از مهمترین مزایای اخذ گواهینامه ایزو را نیز ذکر کردیم. در ادامه به بررسی کامل مزایای دریافت گواهینامه ایزو خواهیم پرداخت:
1. صرفه جویی و کم شدن هزینه های مجموعه
کمک به فرایند بهینه سازی و در نتیجه بهبود خط پایان را میتوان یکی از مهمترین فواید اخذ گواهینامه ایزو و استانداردهای بینالمللی برشمرد که باعث میشوند کلیه محصولات با کیفیت خوب ،یکسان و مطلوبی ارائه شوند.
2. افزایش رضایتمندی مشتری
پس از دریافت گواهینامه ایزو شما قادر خواهید بود که کیفیت محصولات خود را افزایش دهید و در نتیجه این کار رضایت مشتریان خود را جلب نماید که در نهایت منجر به افزایش فروش شما میگردد و این مسئله در جلب اعتماد مشتریان و همچنین در بازاریابی امری بسیار موثرمی باشد.
3. امکان راهیابی به بازارهای جدید و جهانی
پس از اخذ گواهینامه ایزو در واقع شما میتوانید موانع تجاری را کنار بزنید و محصولات خود را به بازارهای جهانی نیز عرضه کنیم که در نتیجه این عمل پهنای بازار کار شما توسعه پیدا میکند و به بازارهای جهانی با محصولات با کیفیت راه مییابدو این مسئله از دیگر مزایای اخذ گواهینامه ایزو میباشد.
4. گرفتن مقدار زیادی از سهم بازار
در تعریف این مزیت می توان اینگونه بیان کرد که هنگامی که شما بهره وری از محصولات خود را افزایش میدهید در واقع در حیطه رقابت با حریفان خود میتوانید از آنها پیشی بگیرید و مقدار زیادی از سهم بازار را متوجه خود کنید و در نتیجه تعداد زیادی از مخاطبان به سمت کالا و خدمات شما روانه میشوند که منجر به افزایش فروش و بازاریابی شما میگردد.
5. وضعیت کمک به محیط زیست
با توجه به اینکه ایزو اثرات بد و منفی محصولات بر روی محیط زیست را به حداقل ممکن میرساند و آنها را به طور کامل از بین میبرد و یا حذف میکند، میتوان با دریافت گواهینامه ایزو به حفظ سلامتی محیط زیست کمک کرد که این کار یکی از مزیت های گرفتن گواهینامه ایزو می باشد.
6. مزیت گواهی ایزو برای جامعه
با توجه به اینکه تمام جوانب و ابعاد زندگی روزمره انسان در استانداردهای سازمان بین المللی استاندارد سازی یا همان سازمان ایزو در نظر گرفته شده است میتوان به جرئت این عنوان را بیان کرد که وقتی محصول یا خدمتی تحت گواهی ایزو ارائه می شود این حس به مصرف کننده القا میگردد که محصول مورد استفاده امن و نیز قابل اعتماد و با کیفیت بهتری نسبت به نسخه بدون گواهی ایزو ارائه شده است.
7. مزیت ایزو برای دولت
با توجه به اینکه استاندارد های ایزو در سطح جهانی و بینالمللی وضع میگردند پس در نتیجه میتواند کمکی به ایجاد تغییرات قوانین داخلی در زمینه تولیدات و خدمات کند. همچنین دولت های ملی میتوانند به بهره گیری از استانداردهای ایزو به صورت یک نیاز نظارتی آن هم به طور داوطلبانه بپردازند. در نتیجه دریافت گواهینامه ایزو در جامعه همچنین به مسئولین و دولت مندان آن کشور کمک کند.
سخن پایانی
هدف از این مقاله آشنایی خواننده آن با فرآیند اخذ ایزو میباشد. همانطور که در متن مقاله مشاهده شد، گواهینامه های ایزو دارای انواع مختلفی می باشدکه اخذ هر کدام از اینگواهینامه ها دارای شرایط خاصی میباشد. شرکت ها و سازمان هایی که مایل به اخذ گواهینامه ایزو هستند باید بدانند که چه نوع گواهینامه ایزو را نیاز دارند و شرایط اخذ آن گواهینامه چیست. به جهت اینکه فرایند اخذ گواهینامه ایزو فرآیند بسیار پیچیدهای میباشد در نتیجه این کار باید توسط متخصصین در این زمینه انجام گردد و نمیتوان آن را به افراد بی تجربه سپرد. شما عزیزان میتوانید جهت اطلاع از انواع گواهینامه های ایزو که میتوانید برای شرکت یا سازمان خود اخذ نمایید و همچنین برای اطلاع از شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهینامه های ایزو با کارشناسان مجرب موسسه ثبتی و حقوقی شریف تماس حاصل فرمایید و از راهنماییهای کارشناسان موسسه شریف بهره ببرید. به جهت ارتباط با کارشناسان می توانید با شماره تلفن 02188557402 تماس حاصل فرمایید.