پلمپ دفاتر
پلمپ دفاتر
یکی از مهمترین تکالیف مالیاتی، پلمپ دفاتر تجاری است. اگر صاحب شرکت هستید ویا قصد دارید شرکتی راه اندازی کنید، باید با پلمپ دفاتر و قوانین مربوط به آن، آشنایی کامل داشته باشید.
تجار، شرکت ها و موسسات غیر تجاری و دارندگان کارت های بازرگانی و عضویت، باید برای هرسال مالی، دفاتر مالی را دریافت و آن را تکمیل کنند و برای آنها اجباری است. تمامی صفحات این دفاتر در اداره مالیات و ثبت شرکت، پلمپ می شود و برای ثبت حساب و کتابهای مالی و امور مالیاتی شرکت، کاربرد دارد. تمامی موسسات و شرکت ها، حتی در صورتی که فعالیتی نداشته باشند یا فعالیت آنها محدود باشد، موظف هستند که تا پیش از پایان سال مالی، دفاتر خود را پلمپ کرده و به اداره ی مالیات تحویل دهند؛ در غیر این صورت مشمول جریمه هایی خواهند شد.
در پایان هر سال، دفاتر مالی توسط اداره مالیات بررسی میشود. این دفاتر علاوه بر امور مالی و مالیاتی، برای اخذ کارت بازرگانی هم لازم است. درواقع بدون وجود این دفاتر، شرکت ها قادر نخواهند بود صادرات و واردات و کارهای مربوط به آن را انجام دهند زیرا کارت بازرگانی به آنها تعلق نمیگیرد.
طبق قانون تجارت، تمامی موسسات وشرکت ها و تجار، باید عملکردهای مالی خود را در این دفاتر، به طور دقیق و شفاف ثبت کرده و به همراه مدارک لازم، که در ادامه بیان خواهد شد، برای اداره مالیات پست کنند. در صورتی که دفاتر را ارائه ندهند یا اطلاعات آن کذب و یا ناقص باشد و یا به هر شکل دیگری، مرد قبول اداره مالیات قرار نگیرد، علاوه بر هزینه های مالیاتی، همه معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی، از آن شرکت سلب خواهد شد.
درصورتی که قصد راه اندازی شرکت دارید و از مراحل پلمپ دفاتر اطلاعات کافی ندارید و یا اگر قبلا در این زمینه اقدام کرده اید اما با مشکلات و مسائل مختلفی مواجه شده اید و یا در صورتی که برای دفاتر پلمپ و تنظیم صورت های مالی و امور حسابداری صنعتی، حسابداری خدماتی و پیمانکاری و زمینه های مربوط به مالیات، نیاز به مشاوره دارید، موسسه ثبت شریف، با سال ها تجربه در این زمینه و با حضور بهترین مشاورین مجرب می تواند به شما متقاضیان عزیز یاری برساند. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن 02188557402 تماس حاصل فرمایید.
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
پلمپ دفاتر تجاری
کلیه شرکت ها، موسسات و سازمان هایی که کارکردی در سال مالی داشته اند، باید تمامی امور مربوط به حساب ها و گردش های مالی خود را در دفاتر پلمپ ثبت نمایند. این دفاتر، توسط اداره مالیات و برای نظارت بر فعالیت های مالی شرکتها، ارائه شده است . این شرکت ها باید در هر سال مالی، این دفاتر را از سامانه سازمان امور مالیاتی، تحویل گرفته و آن را تکمیل کنند و در مهلت مقرر، به این سازمان تحویل دهند.
دفاتر تجاری که تحت عنوان دفاتر قانونی هم شناخته می شوند، برای ثبت و ضبط حساب و کتاب های مالی و امور مالیاتی کاربرد دارد و همانگونه که گفتیم موجب نظارت راحتتر بر فهالیتهای شرکتها میشود. این دفاتر متناسب با میزان فعالیتهای شرکت، به صورت 50 ، 100 و 200 برگ ارائه میشود.
اشخاص حقوقی شامل شرکتها و موسسات و همچنین اشخاص حقیقی شامل تجار، موظفند در مهلت قانونی مقرر، اقدام به پلمپ کردن دفاتر مالی خود تا پایان سال مالی کنند و کارکردشان را به این طریق اعلام کنند. در صورتی که از انجام این کار خودداری کنند، هزینه ها و جرایم زیادی به مدیران شرکت تحمیل خواهد شد. به منظور تکمیل این دفاتر، باید درخواست خود را در سامانه مربوط به پلمپ دفاتر، ثبت کنند.
اگر شما در قالب شرکت یا تاجر فعالیت می کنید یا قصد فعالیت دارید اما از فرایند آن اطلاعات کافی ندارید، ثبت شریف با سالها تجربه در این زمینه میتواند پلمپ دفاتر شرکت شما را انجام دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن 02188557402 تماس بگیرید.
پلمپ حتی در صورت عدم فعالیت!
علاوه بر شرکت های فعال و تجار، شرکت هایی که ثبت شده اند اما فعالیتی ندارند هم موظف هستند که این دفاتر را پلمپ کرده و در مهلت مقرر به سازمان امور مالیات تسلیم نمایند. برای مثال اگر در سال 1401 شرکتی هیچ گونه فعالیتی نداشته باشد و یا فعالیت های آن محدود باشد، باید همانند سایر شرکتها، تا پایان سال، این دفاتر را دریافت کرده و تکمیل نماید و آن را نگه دارد.
ضرورت پلمپ دفاتر تجاری چیست؟
ضرورت اخذ پلمپ دفاتر تجاری به دلیل اهمیت مخصوصی است که قانونگذار برای دفاتر تجاری قائل شده و بین تجار، دفاتر تجاری سندیت دارند. اگر دفاتر ثبت تجاری بر اساس قانون تنظیم شده باشند، نقش بسیار مهم و مثبتی در تسهیل کار تجار ایفا می کند، اما در صورتی که در تنظیم آن، وجوه قانونی رعایت نشده باشد، آثار بدی برای تاجر و یا مدیران شرکتها به همراه خواهد داشت. برای جلوگیری از تقلب و وارد کردن بعضی از اقلام به تاریخ های بعد، قانون، تشریفاتی پیش بینی کرده که تجار نتوانند در آینده، در دفاتر خود ارقامی را وارد کنند.
طبق ماده 11 قانون تجارت:
دفاتر روزنامه، کل و دارایی باید پیش از آن که چیزی در آن ثبت شده باشد، توسط نماینده اداره ثبت، امضاء شود. برای دفتر کپیه امضای مزبور لازم نیست ولی باید اوراق آن دارای نمره ترتیبی باشد. در موقع تجدید سالیانه هر دفتر، مقررات این ماده رعایت خواهد شد.
حق امضاء از قرار هر صد صفحه با کسور آن دو ریال و بعلاوه مشمول ماده ۱۳۵ قانون ثبت اسناد است. بنابراین، دفاتر روزنامه، کل و دارایی و همچنین هر دفتری که داشتن آن را وزارت دادگستری لازم بداند، باید قبل از آنکه چیزی در آن نوشته شود، به وسیله نمایندگان اداره کل ثبت، مهر و پلمپ شود.
دفاتر پلمپ چه کاربردی دارد؟
1- دریافت کارت بازرگانی
زمانی که شما قصد تجارت و صادرات و واردات دارید، باید برای اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایید. طبق قانون شرکتهایی که قصد صادرات و واردات دارند، باید نسبت به دریافت دفاتر پلمپ اقدام کنند.
2- ارائه اظهارنامه مالیاتی
اصلی ترین کاربرد پلمپ دفاتر، در امور مالیاتی است؛ درواقع برای ارائه اظهارنامه مالیاتی باید شرکت، پلمپ دفاتر را انجام دهد. شرکت هایی که این کار را انجام ندهند و یا دفاتر پلمپ شده خود را ارائه ندهند، توسط دارایی و اداره امور مالیات، جریمه های سنگینی متحمل خواهند شد.
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
تفاوت دفاتر تجاری و دفاتر قانونی
بعضی افراد فکر میکنند که دفاتر قانونی با دفاتر تجاری فرق دارد؛ درحالی که اینگونه نیست و هردو یک مفهوم واحد دارند. درواقع، پلمپ دفاتر اداری و پلمپ دفاتر قانونی، هردو یک معنی یکسان دارند و تفاوتی میان آنها نیست.
دفاتر قانونی (دفاتر تجاری) چه هستند؟
دفاتر قانونی درواقع دفاتری هستند که شرکتها برای ثبت امور مالی و مالیاتی خود، از آن استفاده میکنند. در خصوص چگونگی نوشتن دفاتر قانونی و فرایندهای پلمپ دفاتر، قطعا نیاز به مشاوره های تخصصی پیدا خواهید کرد. در این خصوص کارشناسان موسسه ثبت شریف، می توانند به شما کمک کنند. جهت کسب مشاوره با شماره 02188557402 تماس حاصل فرمایید.
دفاتر قانونی (تجاری) خود به دو دسته تقسیم می شوند: دفاتر رسمی و دفاتر غیر رسمی.
در ادامه به توضیح این دو خواهیم پرداخت:
دفاتر رسمی چه هستند؟
بر اساس قانون تجارت، دفاتر تجاری رسمی به 4 دسته تقسیم می شوند. شامل:
1- دفاتر رسمی روزنامه
برای پلمپ دفاتر، ما به دفتر رسمی روزانه نیاز زیادی پیدا خواهیم کرد و این دفتر در بین دفاتر رسمی اهمیت فوق العاده ای دارد. دفتر روزنامه، دفتری است که تاجر موظف است کلیه معاملات و مراودات خود و همچنین ریزهزینه ها و اطلاعات سود و زیان خود را به صورت روزانه در آن ثبت کند. این مراودات شامل بدهکاری، بستانکاری، معاملات تجاری، اسناد معاملات، دادوستد اوراق تجاری، خرید و فروش و … است. در دفتر روزنامه، تمامی رویدادهای مالی به ترتیب تاریخ و با جزئیات، به صورت روزانه ثبت می شوند. همچنین تمام هزینه هایی که برای مخارج شخصی برداشته می شود هم در این دفاتر وارد می شود.
دفاتر روزنامه خود به دو دسته تقسیم می شوند، شامل: دفتر روزنامه عمومی و اختصاصی
دفتر روزنامه عمومی : تمامی معاملات بانکی و امور مربوط به آن، به طور دقیق و شفاف، توسط مدیران شرکتها و تجار در این دفاتر به ثبت می رسد.
دفتر روزنامه اختصاصی: در دفاتر روزنامه اختصاصی، معاملات و امور بانکی مربوط به آن، به طور جداگانه و اختصاصی، ثبت می شوند. برای مثال، برای هرکدام از امور خرید، فروش، پرداخت های نقدی، غیر نقدی و … از دفاتر جداگانه و مخصوص به خود، استفاده می کند.
2-دفاتر رسمی کل
یکی دیگر از دفاتری که برای پلمپ دفاتر تجاری از آن استفاده میشود، دفتر رسمی کل است. تجار موظفند حداقل هفته ای یک بار، کلیه ریزهزینه ها و معاملات خود را از دفتر روزنامه استخراج کرده و در دفاتر کل ثبت کنند. اطلاعات این دو دفتر باید با یکدیگر مطابقت داشته باشد. در این دفاتر میتوان براساس نحوه نگارش، صورتهای مالی و مانده حساب را به راحتی مشخص کرد.
در دفاتر رسمی کل، به ازای هر حساب، یک صفحه وجود دارد. هر تاجر موظف است حداقل هفته ای یک بار ریزهزینه ها و معاملات خود را از دفتر روزنامه استخراج کرده، نوع معاملات را مشخص کند و سپس در صفحه مخصوص، در دفتر کل وارد نماید.
3-دفتر رسمی دارایی
دفاتر رسمی دارایی، نسبت به دفاتر روزنامه و کل، اهمیت کمتری دارند و زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرند. این دفاتر به این گونه هستند که تاجر باید، تمامی معاملات، مطالبات، مراودات و بدهکاریهای یک سال خود را به طور شفاف، دقیق و ریز به ریز و به ترتیب، در آن وارد کند. مهلت تکمیل این دفتر، حداکثر تا پانزدهم فروردین سال بعد میباشد.
4-دفتر رسمی کپیه
نوع دیگری از دفاتر قانونی، دفاتر رسمی کپیه میباشند که البته، این دفاتر هم مانند دفاتر دارایی چندان کارایی ندارند و در هنگام اخذ پلمپ دفاتر قانونی، فقط از دفاتر روزنامه و کل استفاده میشود.
این دفاتر به این گونه هستند که تجار، تمامی صورتحسابها، مخابرات، مرسولات و امور مربوط به آن را، براساس تاریخ ورود و به ترتیب، مرتب کرده و در این دفاتر وارد میکنند. نکته ی مهم این است که اطلاعات باید به درستی و به طور دقیق وارد شوند و تاریخ امور بسیار مهم است.
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
دفاتر غیر رسمی شامل چه مواردی هستند؟
در صورتی که بخواهیم حسابهای دفتر کل را جدا کنیم، میتوانیم از دفتر معین استفاده کنیم. این دفتر از جمله دفاتر قانونی غیررسمی میباشند که توسط شرکتها مورد استفاده قرار میگیرند. در صورتی که نتوانیم اطلاعات مشخص حسابها را از دفتر کل پیدا کنیم، میتوانیم این حسابها را در دفاتر معین بنویسیم.
انواع دفاتر معین شامل موارد زیر میباشند:
1- دفتر معین مختص بدهکاران
2- دفتر معین مختص بستانکاران
3- دفتر معین برای اموال
چه کسانی مشمول پلمپ دفتر قانونی میشوند؟
به طور کلی میتوان چهار دسته از افراد را مشمول پلمپ دفاتر قانونی قرار داد. این افراد شامل:
1- تمامی اشخاص حقوقی که شرکت آنها در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده است.
2- تمامی اشخاص حقیقی دارای کسب و کار که تاجر محسوب میشوند. (دسته اول موضوع آیین نامه اجرایی ماده 95)
3- بر اساس برگ قطعی مالیات از سال 91 به بعد، افرادی که مجموع فروش آن ها و یا ده برابر درآمد آن ها، ، بیشتر از 3 میلیارد تومان بوده است و درخصوص اشخاص حقیقی که کسب و کار داشته و خدمات ارائه می دهند مانند وکلا، کارشناسان رسمی دادگستری و پزشکان، بیشتر از 1.5 میلیارد تومان بیشتر باشد.
4- تشکل های قانونی مانند (انجمن ها، احزاب، اتحادیه های صنفی)
بنایراین، هرکس که فعالیت اقتصادی انجام دهد، نیاز به پلمپ دفاتر تجاری ندارد بلکه شرکتها و موسسات و اشخاصی که درامدهای مشخصی دارند و همه ی کسانی که تاجر محسوب میشوند، باید این دفاتر را تکمیل نمایند.
مؤدیان دسته اول آیین نامه اجرایی پلمپ دفاتر
طبق ماده 6 قانون تجارت، تمامی تجار موظف هستند که تمامی امور مالی و مالیاتی خود را در دفاتر روزنامه و کل (دفاتر پلمپ) ثبت نمایند. همچنین طبق ماده 11 قانون تجارت، این دفاتر باید به وسیله اداره ثبت، مهر و امضاء شوند تا تجار مشمول جریمه نشوند. افرادی که در زیر بیان شده اند جزء مؤدیان دسته اول آیین نامه اجرایی ماده 95 به شمار میروند و باید این دفاتر را تکمیل نمایند:
1- کسانی که دارای کارت بازرگانی هوشمند می باشند، مانند واردکنندگان و صادرکنندگان
2- صاحبان کارخانه ها و واحد های تولیدی و بهره برداران معادنی که دارای مجوز تأسیس و پروانه می باشند.
3- کسانی که دارای هتل های سه ستاره و بالاتر می باشند.
4- صاحبان بیمارستان ها، کلینیک های تخصصی و زایشگاه ها
5- صاحبان مشاغل صرافی
6- فروشگاه های زنجیره ای که جواز فعالیت از وزارتخانه ذیربط را دارند.
طبق قانون، وظیفه پیگیری عملیات پلمپ دفاتر اشخاص حقیقی و حقوقی، برعهده حسابداران میباشد.
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
اظهارنامه پلمپ دفاتر چیست؟
درحال حاظر، پلمپ دفاتر تجاری، از طریق سامانه ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری (بخش پلمپ دفاتر تجاری) انجام میشود. درواقع با ورود اطلاعات به سامانه، شخص حقیقی یا حقوقی، اظهارنامه را تکمیل میکند.
در اظهارنامه، مشخصات شخص حقیقی یا حقوقی شامل اطلاعات هویتی، تقویم مالی، تابعیت، شماره همراه، شماره تلفن ثابت، آدرس و کد پستی برای دریافت دفاتر پلمپ ثبت میشود. همچنین، برای پلمپ باید این اظهارنامه را در سامانه تکمیل و نوع دفاتر و میزان برگ آن را نیز تعیین نمایید. با ورود اطلاعات در سامانه، ۳ روز برای ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر و مهر و امضا کردن آن مهلت دارید.
درصورتی که درخواست پلمپ دفاتر را بدهید اما اطلاعات آن را به طور دقیق و کامل وارد نکنید، درخواست شما بعد از سه روز منقضی خواهد شد و باید دوباره درخواست بدهید. همچنین در پایان فرایند، یک کد پیگیری به شما داده میشود که پیگیری هزینه پلمپ، از طریق این کد انجام میشود.
مدارک لازم برای پلمپ دفاتر 1401
کلیه شرکتها میتوانند از ابتدای سال قبل تا پایان همان سال، نسبت به پلمپ دفاتر اقدام کنند. مدارکی که برای پلمپ دفاتر نیاز است برای اشخاص حقیقی به شرح زیر میباشد:
1- اصل اظهارنامه پلمپ ( با مهر و امضا)
2- تصویر کارت ملی متقاضی پلمپ
3- تصویر پروانه کسب
4- مجوز فعالیت کسبی
5- وکالتنامه وکیل شرکت
همچنین مدارک لازم برای اشخاص حقوقی به شرح زیر است:
1- اصل اظهارنامه پلمپ با امضا
2- کپی روزنامه تأسیس
3- کپی آخرین تغییرات ثبتی شرکت در روزنامه رسمی
4- تصویر کارت ملی مدیرعامل
5- اصل یا تصویر وکالتنامه
6- معرفی نامه برای اشخاص دولتی
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
مراحل پلمپ دفاتر قانونی
درخواست پلمپ دفاتر تجاری، به صورت اینترنتی و از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری انجام میشود. وارد سامانه شوید و در بخش پلمپ دفاتر تجاری، در صورتی که شرکت شما در مرجع اداره ثبت شرکتها ثبت شده باشد، از قسمت اطلاعات متقاضی پلمپ (نوع شخص متقاضی) شخص حقوقی را انتخاب کنید و پس از آن اطلاعات مورد نیاز در فرم مربوطه را تکمیل نمایید. این اطلاعات شامل تابعیت، شناسه ملی، شماره تلفن ثابت و کد پستی شخصیت حقوقی است. همچنین بخش شروع سال مالی و ماه مالی را نیز تکمیل کنید.
در مرحله دوم، بخش «اطلاعات آدرس محل دریافت دفاتر پلمب شده» را تکمیل کنید. دفاتر پلمپ شده به آدرس وارد شده در این مرحله (برای شهرستان تهران) ارسال میشود. در صفحه بعدی، تمامی اطلاعات وارد شده، به شما نمایش داده میشود. آنها را به دقت مطالعه کرده و در صورتی که اطلاعات صحیح است، گزینه تأیید شخص حقوقی را انتخاب کرده و شماره پیگیری را دریافت کنید.
در مرحله سوم، باید فرم اطلاعات تکمیل کننده را انتخاب کنید و اطلاعات یکی از اعضای هیئت مدیره را در سامانه وارد کنید. پس از آن اطلاعات دیگر اعضای هیئت مدیره را نیز وارد کرده و وارد مرحله بعد شوید؛ در این قسمت، حدود حق امضا اعضای هیئت مدیره را وارد کرده و فرم «دفتر مورد تقاضای شخص» را پر کنید و دفتر مورد تقاضا (دفتر کل و روزنامه و تعداد برگهای آن) را درخواست نمایید.
پس از انجام تمامی این مراحل، وارد صفحه تأیید صحت اطلاعات میشوید و اظهارنامه پلمپ و مدارک مورد نیاز را انتخاب میکنید. اطلاعات لازم در سامانه را وارد کرده و بر روی «پذیرش نهایی» کلیک نمایید. پس از انجام مراحل اینترنتی، اصل اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری را همراه با مهر و امضا، به همراه سایر مدارک به اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری، ارسال نمایید.
پیگیری پلمپ دفاتر
پس از انجام مراحل بالا، مجدد وارد سامانه شوید و گزینه «پلمپ دفاتر تجاری» را انتخاب نمایید. سامانه شماره پیگیری و تاریخ تحویل مدارک به پست را از شما میخواهد. این اطلاعات را وارد کنید و برروی گزینه «پذیرش نهایی» کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
در این مرحله، کارشناسان حقوقی مربوطه، مدارک ارائه شده را بررسی میکنند. در صورت تأیید اطلاعات، به شما اجازه پلمپ دفاتر داده می شود و مجوز متقاضی صادر میشود. مجددا وارد سامانه شوید و مبلغ تعیین شده را پرداخت نمایید. درنهایت، دفاتر پلمپ به آدرسی که در سامانه وارد کرده اید، فرستاده خواهند شد.
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
مراحل درخواست پلمپ دفاتر تجاری
ریز مراحل درخواست پلمپ دفاتر تجاری (قانونی) به شرح زیر میباشد:
1- برای درخواست پلمپ دفاتر تجاری، در مرحله اول باید به سامانه اداره ثبت شرکتها به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایید و قسمت «پلمپ دفاتر تجاری را انتخاب نمایید. در قسمت اطلاعات متقاضی پلمپ، اطلاعات خواسته شده را به درستی و به طور کامل وارد نمایید. اگر شرکت شما در اداره مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسیده است باید در قسمت «نوع شخص متقاضی» ، شخص حقوقی را انتخاب نمایید.
2- در این قسمت، تابعیت و شناسه ملی و شماره تلفن ثابت و کد پستی شرکت (شخصیت حقوقی) را در قسمتهای مشخص شده وارد نمایید. ( دقت کنید که شماره تلفنی را وارد کنید که میخواهید تمامی پیامها و اطلاع رسانیها به آن شماره ارسال شود. )
3- قسمت شروع سال مالی و شروع ماه مالی را نیز تکمیل کنید. منظور از شروع سال، ماه و روز مالی، انتخاب آن ها بر اساس مراتب مشخص شده در اساسنامه شخصیت حقوقی که ثبت گردیده است، میباشد. تاریخ پایان سال مالی، نیز توسط سامانه محاسبه میگردد. بدیهی است تاریخ ثبت شخصیت حقوقی و درخواست پلمپ مبنای شروع سال، ماه و روز مالی نمیباشد.
4- پس از این مرحله، گزینه «اطلاعات آدرس محل دریافت دفاتر پلمپ شده» را انتخاب نمایید. دقت کنید که دفاتر پلمپ شده به آدرسی که در سامانه ذکر کرده اید، ارسال میشود. بنابراین، در نوشتن آدرس و کد پستی محل شرکت، دقت نمایید. در حال حاظر، این اطلاعات برای شهر تهران امکان پذیر است. درحال حاظر تعداد محدودی از شهرستانها در سامانه وارد شده اند، بنابراین اگر شهر مورد نظر شما در سامانه وجود نداشت، باید به همان شیوه گذشته عمل کنید.
5- در این مرحله، تمامی اطلاعات وارد شده به شما نمایش داده میشود. در صورتی که اطلاعات وارد شده صحیح است، گزینه «تأیید اطلاعات شخص حقوقی» را انتخاب نمایید و اگر برخی اطلاعات نادرست بود، به واحد ثبتی مربوطه، مراجعه نمایید.
6- در مرحله بعد، براساس اطلاعات وارد شده، یک کد پیگیری به شما اختصاص داده میشود. دقت کنید که این کد برای پیگیری مراحل ثبت و پلمپ لازم است، پس سعی کنید که حتما آن را ذخیره کنید تا به مشکل برنخورید.
7- در این قسمت، سمت تکمیل کننده اظهارنامه از فهرست را انتخاب کنید و اطلاعات مربوط به یکی از اعضاء هیات مدیره را در سامانه قید نمایید.
8- سپس، باید نام بقیه اعضاء هیات مدیره را به همراه اطلاعات مربوط به آن ها نظیر نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد و … وارد نمایید و گزینه «گام بعدی» را انتخاب نمایید تا به صفحه بعد بروید.
9- در این مرحله، با مشخص نمودن عضو هیات مدیره، باید سمت اشخاص هیئت مدیره، مدت تصدی محدود یا نامحدود و تاریخ شروع سمت را در سامانه وارد کنید.
10- در مرحله بعد حدود حق امضای اعضای هیئت مدیره را، براساس توافقی که اعضا با یکدیگر داشته اند، وارد نمایید و سمت عضو هیئت مدیره را نیز وارد کنید.
11- سپس، گزینه «دفتر مورد تقاضای شخص را کلیک کنید و نوع دفتر مورد تقاضای خود را که شامل دفتر کل و دفتر روزنامه میباشد، انتخاب کنید. همچنین با توجه به میزان فعالیتهای شرکت، یکی از دفاتر 50 ، 100 یا 200 برگ را انتخاب کنید و اطلاعات وارد شده را ذخیره کنید.
12- گام بعدی، تأیید صحت اطلاعات میباشد. تمامی اطلاعاتی که تا به اینجا وارد کرده اید، به شما نمایش داده میشود. در صورتی که اطلاعات صحیح میباشد، گزینه «تأیید اظهارنامه پلمپ و مدارک مورد نیاز» را انتخاب کنید و روی گزینه «پذیرش نهایی» کلیک کنید. سپس کد پیگیری نمایش داده میشود. دقت کنید که در مراحل بعد به این کد احتیاج خواهید داشت. پس آن را ذخیره نمایید.
13- پس از تکمیل مراحل ذکر شده، سه روز مهلت دارید تا اصل اظهارنامه پلمپ دفاتر مهر و امضا شده توسط هیئت مدیره را به همراه سایر مدارک لازم، به اداره پست تحویل دهید تا به آدرسی که در سامانه قید کرده اید، ارسال شود.
14- پس از اخذ کد پیگیری و ارسال مدارک، بر روی گزینه ی «پلمپ دفاتر» کلیک کنید.
15- شماره پیگیری و تاریخ تحویل مدارک به پست را در سامانه درج نمایید و در انتها بر روی گزینه ی پذیرش نهایی، کلیک کنید و وارد مرحله ی بعد شوید.
16- بعد از ارسال مدارک ، کارشناس حقوقی مربوطه، مدارک را بررسی می کند و پس از بررسی، چنانچه مدارک مورد تایید کارشناس مربوطه قرار بگیرد، اجازه پرداخت وجه دفاتر و پلمپ آن ها صادر می گردد. در این زمان باید با ورود به سامانه، مبلغ تعیین شده را به صورت اینترنتی پرداخت نمایید.
نکته : در صورتی که نیاز به دریافت دفاتر خاص دارید، باید پس از انجام مراحل ذکر شده در سامانه، به اداره پست مرکز استان یا شهرستان خود مراجعه نمایید و نسبت و تحویل دفاتر خود، اقدام نمایید.
چنان چه زمان کافی برای پلمپ دفاتر خود را ندارید یا اگر نگران هستید خطایی در مراحل ثبت دفتر رخ دهد، موسسه ثبتی و حقوقی شریف با سالها تجربه در این زمینه، میتواند به شما کمک کند. پس با خیال راحت پلمپ دفاتر شرکت خود را به ثبت شریف بسپارید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 02188557402 تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما به شما کمک کنند.
اهمیت تنظیم اظهارنامه مالیاتی، عملکرد در پلمپ دفاتر
یکی از مواردی که شرکتها باید در پرداخت مالیات به آن توجه داشته باشند، نحوه تهیه اظهارنامه مالیاتی است. چنانچه شرکت در تهیه و تنظیم این اظهارنامه دچار اشتباه و یا سهل انگاری شود، با جرایم سنگین مالیاتی رو به رو خواهد شد.
در صورتی که این نگرانی را دارید که در تنظیم اظهارنامه مالیاتی دچار اشتباه شده و جرایم مالیاتی به شما تعلق بگیرد، موسسه ثبتی و حقوقی شریف میتواند از خروج منابع مالی مازاد و نابه جای شرکت جلوگیری کند وبه شما در ثبت صحیح اظهارنامه مالیاتی یاری برساند.
اظهارنامه مالیاتی، می بایست در پایان هرفصل از سال، توسط شرکت به سازمان امور مالیات تحویل گردد. ما در ثبت شریف این اطمینان را به شما میدهیم که تمام اسناد و مدارک شرکت را بررسی و کنترل نموده، همچنین اظهارنامه مالیاتی شرکت شما را تهیه و تنظیم کنیم و در این مسیر، راهنمایی های لازم را به شما، عرضه نماییم.
شرکتها موظفند طبق دستورالعملها و آیین نامه تحریر دفاتر قانونی، تمام عملیات مالی خود را گام به گام و با شفافیت کامل، با خط خوانا و بدون خط خوردگی و تراشیده شدن و لاک گیری در دفاتر تجاری بنویسند و در انتهای سال مالی، به همراه دفاتر پلمپ شده، برای استناد به دارایی تحویل دهند. در صورتی که شرکتی این اظهارنامه را تکمیل ننماید یا به موقع ارسال نکند و یا اظهارنامه کامل نباشد و مورد قبول قرار نگیرد، شرکت جرایم سنگینی را متحمل خواهد شد.
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
مهلت پلمپ دفاتر 1401
برای دریافت دفاتر پلمپ شده ی هرسال، از ابتدای سال قبل تا انتهای همان سال فرصت باقی است. برای مثال برای دریافت دفاتر پلمپ شده سال 1401 تا پایان اسفند سال 1401 فرصت باقی است و با شروع سال 1402 ، مهلت دریافت این دفاتر تمام شده و توزیع دفاتر سال 1402 آغاز میشود.
شیوه پر کردن دفاتر پلمپ 1401
برای پر کردن دفاتر تجاری، یک سری قوانینی وجود دارد که بهتر است شرکتها و تجار، پیش از دریافت این دفاتر، با این قوانین آشنا شوند.
1- تمامی معاملات و صادرات و واردات در دفاتر تجاری باید به ترتیب تاریخ در صفحات مخصوص نوشته شود. حک کردن و همچنین سفید گذاشتن بیش از اندازه دفتر، یعنی بیش از حدی که در دفترنویسی مرسوم است، مجاز نیست. در حاشیه و یا بین سطور، نوشتن ممنوع است و تاجر باید تمام آن دفاتر را از پایان هر سال، لااقل تا ده سال نگه دارد. ( قانون تجارت، ماده ۱۳ )
2- وظیفه نگهداری دفاتر تجاری برای تشخیص میزان مالیات به درآمد و تعیین مرور زمان مالیاتی، تا پنج سال است.
3- بهتر است ابتدا مطالب را در چکنویس بنویسید و از صحت اطلاعات اطمینان کامل کسب کنید و سپس آنها را در دفتر اصلی وارد کنید. به این طریق، از خط خوردگی و نا مرتب بودن و لاک گیری، ممانعت میشود.
4- دفاتر باید مطابق با قوانین تجارت نوشته و تنظیم شوند، در این صورت میان تجار سندیت خواهد داشت، در غیر این صورت، دفتر، سندیت و اعتباری بین تجار نخواهد داشت. ( قانون تجات ماده ۱۴ )
هزینه دفاتر پلمپ
بسته به انتخاب نوع دفاتر قانونی، دریافت این دفاتر، هزینه های متغیری برای شما به همراه دارد. دفاتر به سه شکل پنجاه برگ، صد برگ و دویست برگ هستند که هر یک از آنها، هزینه های متفاوتی دارند. همچنین، ثبت درخواست در سامانه و پست مرسولات هم هزینه های جداگانه ای خواهند داشت. هزینه های دفاتر پلمپ را میتوان بصورت اینترنتی و از طریق سامانه ثبت شرکت ها پرداخت نمود .
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
نحوه پرداخت هزینه پلمپ دفاتر قانونی
پس از تکمیل اظهارنامه پلمپ دفاتر، درخواست خود را درسیستم ثبت کنید. سپس کارشناسان مربوطه، موارد ارسالی را بررسی خواهند کرد و در صورت تأیید اظهارنامه، تا سه روز برای پرداخت هزینه های قانونی مهلت دارید و هزینه را باید از طریق سامانه و به شکل اینترنتی پرداخت نمایید. بعد از آن، پلمپ دفاتر از طریق اداره پست ارسال خواهد شد.
موارد رد دفاتر در پلمپ دفاتر شرکتهای تازه تأسیس
طبق ماده 20 آیین نامه، در صورت تخلف از موارد زیر، دفاتر قانونی، رد خواهند شد:
1-در صورتی که دفاتر ارائه شده، از پلمپ خارج شده و یا به هر دلیلی، یک یا چند برگ آن موجود نباشد.
2-عدم ثبت یک یا چندمورد از فعالیتهای مالی در دفاتر به شرط احراز.
3-ثبت هزینه ها و درآمدها و هر نوع اعمال و اقلام مالی غیر واقع در دفاتر به شرط احراز. نکته مهم اینکه ثبت هزینه هایی که وقوع آن محقق بوده اما به دلایل خاص قانونی، از حیث مالیاتی قابل قبول نیست و برگشت داده می شود، به منزله ثبت هزینه های غیر واقعی تلقی نمی شود.
4-ثبت تمام یا قسمتی از یک فعالیت بین سطور.
5-نوشتن دفاتر با وسایلی که به سهولت قابل محو است (مانند مداد) ممنوع میباشد.
6-در صورتی که دچار اشتباه شدیم، با توجه به این که استفاده از لاک غلط گیر و هر گونه وسیله از این قبیل مجاز نیست، تنها کاری که باید انجام دهیم این است که روی کلمه یا عدد اشتباه، با خودکار قرمز یک خط بکشیم و با همان خودکار یا خودنویس اصلی، درست آن را بنویسیم.
7-تأخیر تحلیل دفتر کل زاید بر حد مجاز مندرج در ماده 14 این آیین نامه تا پانزدهم ماه بعد.
8-عدم ثبت عملیات شعبه یا شعب در دفاتر مرکزی طبق مقررات ماده 15 آیین نامه
9-در اجرای مقررات تبصره 3 ماده 13 این آیین نامه، در مواردی که دفاتر مزبور به ادعای مودی از دسترس وی خارج شده باشد و غیر اختیاری بودن موضوع مورد تایید اداره امور مالیاتی ذیربط قرار نگیرد. (مثلاَ مودی ادعا کند دفاتر به سرقت رفته اما دادگاه رأی خلاف آن را بدهد)
10-عدم ارائه دستورالعملهای نحوه کار با نرم افزارهای مالی مورد استفاده و همچنین عدم تسلیم خلاصه عملیات موضوع ماده 17 این آیین نامه در مهلت مقرر در مورد اشخاصی که از سیستم های الکترونیکی استفاده مینمایند.
11-عدم تطبیق مندرجات دفاتر قانونی یا دفتر مشاغل حسب مورد که به شرح ماده 17 این آیین نامه تهیه و تنظیم گردیده با اطلاعات موجود در سیستم های الکترونیکی، در مورد اشخاصی که از سیستم های الکترونیکی استفاده مینماید.
12-جای سفید گذاشتن بیش از حد معمول در دفتر روزنامه و دفتر مشاغل به منظور سوء استفاده؛ چه دو خط و چه یک صفحه. نکته مهم این که حتما توجه داشته باشید، در این میان باید در مورد صفحاتی که به هم چسبیده اند خیلی دقت کرد. از طرف دیگر هر بار که هنگام نوشتن دفاتر، به منظور انجام کاری فرایند نوشتن قطع می شود، قبل از نوشتن مجدد، بهتر است ابتدا صفحه قبل را مشاهده کنیم تا از صحت پر و خالی بودن آن مطمئن شویم؛ به طوری که منجر به ایجاد اشتباهات جبران ناپذیر نگردد. البته سفید ماندن پایین حساب های کل و پایان دفتر روزنامه یا پایان اسناد، در صورتی که بخش سفید مانده با یک خط بسته شود، به اعتبار دفاتر خللی وارد نمی کند.
13-عدم ارائه یک یا چند جلد از دفاتر امضا شده و پلمپ شده؛ یعنی دفاتری که پلمپ و ثبت شده باشند، نمیتوانند در سالهای آینده مورد استفاده قرار گیرند و باید تا 10 سال آنها را به همان شکل محافظت کرد.
14-استفاده از دفاتر ثبت و پلمپ شده سال های قبل برخلاف ماده 3 این آیین نامه برای پلمپ دفاتر شرکتهای تازه تأسیس
15- بستانکار شدن حساب های نقدی و بانکی، مگر این که حساب های بانکی با صورتحساب بانک مطابقت ننمایند و یا بستانکار شدن حساب های بانکی یا نقدی ناشی از تقدم و تأخر ثبت حساب ها باشد که در این صورت موجب رد دفتر نیست.
16-برای پلمپ دفاتر یک شرکت تازه تاسیس، در صورتی که ثابت شود اسناد ثبت شده در ماشین های الکترونیکی، ظرف مهلت های مقرر در مواد 14 ،13 و 17 آیین نامه (با در نظر گرفتن مقررات تبصره های ماده 13) قطعی نشده باشد؛ یعنی بایستی در خصوص صدور ثبت با استفاده از ماشین های الکترونیکی مهلت مقرر، برای صدور سند قطعی غیر قابل تغییر رعایت شود، به عبارت دیگر اسناد موقت مربوطه، باید به اسناد دائم تبدیل شوند. هر گونه اصلاحات مربوط به عملیات و رویدادهای مالی مربوط به قبل از قطعیت اسناد، باید در همان سال از طریق ثبت های حسابداری اصلاح گردد.
17-تهیه و تنظیم صورت های مالی بدون رعایت مقررات ماده 18 این آیین نامه برای اشخاص حقوقی و مشمولین بند الف ماده 96 قانون مالیات های مستقیم مصوب 27/11/1380
18-اشتباه حساب حاصل از ثبت عملیات موسسه در صورتی که نسبت به اصلاح آن طبق مقررات تبصره ماده 11 این آیین نامه اقدام نشده باشد؛ یعنی اصلاح حساب در همان سال با استفاده از استانداردهای حسابداری و متکی بر ارائه مستندات کافی.
19- برای پلمپ دفاتر شرکت تازه تاسیس در صورتی که مودیان مالیاتی حسب مورد از اوراق مخصوص ماده 169 قانون مالیات های مستقیم استفاده ننمایند. طبق ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم وزارت امور اقتصادی و دارایی میتواند در صورتی که به منظور تسهیل در تشخیص درآمد مودیان مالیاتی کاربرد وسایل، روش ها، صورتحساب ها و فرم هایی را جهت نگاهداری حساب برای هر گروه از آنان ضروری تشخیص دهد، مراتب را تا آخر دی ماه هر سال در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار آگهی کند و مودیان از اول فروردین سال بعد مکلف به رعایت آنها می باشند، عدم رعایت موارد مذکور در مورد مودیانی که مکلف به نگهداری دفاتر قانونی هستند، موجب بی اعتباری دفاتر خواهد بود و در مورد سایر مودیان موجب تعلق جریمه ای معادل 20 درصد مالیات منبع میباشد.
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
آیا مفقود شدن دفاتر باعث رد شدن آنها میشود؟
شرکتها، موسسات و تجار موظف هستند دفاتر پلمپ خود را در موقع مشخص تکمیل کرده و در نگهداری آن کوشا باشند. اما در صورتی که بنا به هر دلیلی، این دفاتر مفقود شوند، نسبت به درخواست دفاتر قانونی آن سال، اقدام نمایند. این افراد موظف هستند که در سامانه پلمپ، درخواست دفتر جدید را ثبت نمایند و دفاتر جدید را تحویل بگیرند و تا پایان سال جاری آن را تکمیل کنند. اما چنانچه این دفاتر نیز در اثر کوتاهی صاحب دفتر در محافظت از آن، مفقود شود، دفاتر رد خواهند شد.
تبعات عدم پلمپ دفاتر قانونی
با توجه به ماده 193 قانون مالیاتهای مستقیم، مودیانی که به وسیله این قانون موظف به نگهداری از دفاتر قانونی هستند، درصورتی که دفتر خود را تسلیم ننمایند و یا ترازنامه و حساب سود و زیان خود را اعلام نکنند، معادل 20% مالیات، جریمه خواهند شد و چنانچه دفتر آنها رد شود، این جریمه معادل 10% خواهد بود. بنابراین بهتر است در نگهداری از این دفاتر کوشا باشید. و اطلاعات را به درستی وارد کنید.
ثبت و اخذ پلمپ بیانگر شفافیت مالی است. اداره دارایی، مالیاتها را براساس درآمد افراد تعیین میکند و مبنای مشخص شدن درآمدها، پلمپ دفاتر است. در صورتی که دفاتر پلمپ نشوند، امکان تسلیم اظهارنامه مالیاتی و همچنین دریافت کارت بازرگانی هم برای شرکتها و تجار، فراهم نمیشود.
بنابراین، اگر این کار به درستی و با دقت انجام نشود، علاوه بر نداشتن پلمپ دفتر در پایان سال مالی، جریمههای مالیاتی نیز برای شرکت در نظر گرفته میشود. همچنین پس از ثبت اظهارنامه پلمپ دو دفتر و تحریر آن، میتوان از معافیتهای مالیاتی نیز برخوردار شد.
در صورتی که به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی مشغول به فعالیت هستید، لازم است پلمپ دفاتر روزنامه و کل را پیش از آغاز سال مالی در سامانه اداره ثبت شرکت به انجام برسانید. پس از اینکه این دفاتر به دست شما رسید، آنها را مطابق با اسناد مالی خود کامل کنید و در محلی مطمئن نگهداری کنید. هرگونه پارگی، خط خوردگی یا آب خوردگی در این دفاتر میتواند منجر به ردشدن آنها شود.
مدت نگهداری دفاتر تجاری
مطابق با قانون تجارت، تجار باید تمام دفاتر خود را تا 10 سال در جایی مطمئن نگه دارند. همچنین اگر شرکت منحل شد، باید از زمان اتمام تسویه و با نظر و اجازه مدیر ثبت اسناد، به مدت ده سال حفظ شود.
مزایای پلمپ دفاتر شرکتها
پلمپ شرکت از مهمترین اقدامات یک شرکت به شمار میرود و مزایای بسیار زیادی را برای شرکتها، به همراه خواهد داشت. چند مورد از این مزایا به شرح زیر است:
1- فعالیت تجار از آسایش و امنیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
2- شرکتها میتوانند در سایه قانون، به راحتی به فعالیتهای خود ادامه دهند.
3- از تقلب و تغییر اقلام در آینده، جلوگیری به عمل خواهد آمد.
4- عملکرد مالی شرکت در ممیزی مالیاتی، راحتتر خواهد بود.
5- همچنین تجار در زمینه تجارت، مقبولیت لازم را کسب خواهند کرد.
پلمپ دفاتر موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402
سخن پایانی
کلیه شرکتها و موسسات و همچنین افراد حقیقی که تاجر محسوب میشوند، و حتی شرکتهایی که فعالیتی ندارند یا فعالیتهای آنها محدود است، بر طبق قانون، موظف هستند که پلمپ دفاتر قانونی خود را انجام دهند. پلمپ دفاتر قانونی، به این معناست که شرکتها باید تمام درامدها و هزینه های روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه خود را در این دفاتر به ثبت برسانند و در دفاتر رسمی ثبت کنند. درنهایت این دفاتر، پس از بررسیهای گزارشهای مکتوب، به اداره مالیات تحویل داده میشوند. پلمپ این دفاتر، کاربردها و مزیتهای زیادی را برای شرکتها به ارمغان می آورد و در صورتی که از انجام آن سر باززنند، مشمول جریمه های مالیاتی خواهند شد.
موسسه ثبتی و حقوقی شریف، یکی از معتبرترین موسسات در زمینه پلمپ دفاتر تجاری است. این موسسه با بکارگیری مجربترین کارشناسان کشور در این زمینه، تا انتهای مسیر پلمپ دفاتر، همراه شما خواهد بود و میتواند در تمام مراحل شما را یاری کند. پس با خیالی آسوده، پلمپ دفاتر خود را به ما بسپارید. شماره تماس: 02188557402