اخذ جواز تاسیس

اخذ جواز تاسیس
جواز تاسیس همانطور که از نام آن بر می‌آید، مجوز یا پروانه‌ای است که برای افراد گوناگون یک جامعه صادر می‌گردد. مهم نیست که این افراد شخصیت حقیقی داشته باشند یا شخصیت حقوقی؛ شما جهت آغاز یک فعالیت اقتصادی یا تولیدی به این جواز احتیاج خواهید داشت و بدون درخواست و کسب آن قطعا با مشکلاتی رو به رو خواهید شد.

اخذ جواز تاسیس


ما در این مطلب قصد داریم که ابتدا به چیستی جواز تاسیس پرداخته و بعد از آن مراحل اخذ و مدارک لازم برای دریافت آن را بررسی کنیم. سعی داریم تا در این بخش تمامی الزامات و مطالب در این خصوص را بطور صریح به شما کاربران گرامی ارائه کنیم. همچنین، شما مخاطبان گرامی در صورت رویارویی با هرگونه ابهام، پرسش یا احتیاج به مشاوره در این زمینه می‌توانید با کادر خبره و آگاه موسسه ثبتی شریف  با شماره تلفن 02188557402 تماس حاصل نموده و از خدمات حقوقی و مشاوره‌ای ما در اسرع وقت بهره‌مند شوید.

 
 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

جواز تاسیس چیست؟

جواز تاسیس نوعی تصدیق یا گواهی است که علاوه بر آنکه تمامی اشخاص حقیقی یا حقوقی (شرکت ها) می‌توانند از آن بهره‌مند شوند، به موجب آن می‌توانند در فعالیت های تولیدی، خدماتی یا همچنین اقتصادی در شهرک های صنعتی یا سرمایه گذاری‌ها شرکت کنند. با توجه به نوع محصول می‌توان جواز تاسیس را از وزارتخانه های مربوطه چون امور اقتصاد و دارایی، صنعت معدن و تجارت، بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا جهاد کشاورزی درخواست و اخذ کرد.
این جواز به مدت یک سال معتبر بوده که می‌توان با نظر کارشناسان، آن را برای مدتی دیگر تمدید کرد. در صورت عدم اقدام برای تمدید جواز تاسیس، این گواهی در تاریخ سررسید خود لغو خواهد شد و دیگر فاقد اعتبار خواهد بود. باید اشاره کرد که حتی برای ثبت برند فارسی خود به داشتن جواز تاسیس مرتبط با نوع کسب و کار نیاز ملزم خواهید داشت.
نکته ای که باید مدنظر داشت این است که جهت اخذ یک جواز تاسیس، می‌بایست کالاهایی را که با هم سنخیت دارند در آن درج و ثبت کرد. بعنوان مثال، دو کالای متفاوت همچون مواد غذایی و لوازم الکترونیکی در یک جواز قرار نمی‌گیرند و این عمل به هیچ عنوان امکان‌پذیر نخواهد بود. از آنجایی که جواز تاسیس می‌تواند به دیگری انتقال یابد، در صورتیکه فرد متقاضی خواهان تولید دو کالای متفاوت در یک جواز باشد، می‌بایست افراد دیگری این مجوز را همزمان خریداری نمایند.
پس از آنکه جواز تاسیس اخذ شد، آنگاه می‌توان برای کسب پروانه بهره برداری و خرید ملک (زمین) در شهرک‌های صنعتی (با توجه به آنچه که بعنوان متراژ درج شده) در جواز اقدام کرد. در واقع باید گفت این گواهی، یک پیش نیاز اساسی، هم برای خرید زمین و هم اخذ پروانه بهره برداری قلمداد می‌شود.

ضرورت اخذ جواز تاسیس

هنگامی که افراد در هر حیطه‌ای اقدام به راه اندازی کسب و کار خود می‌نمایند، حتما می‌بایست نسبت به دریافت جواز تاسیس اقدام کنند. اساسا جواز تاسیس مجوزی است که به منظور انجام فعالیت، آنهم به صورت قانونی صادر می‌گردد و افراد برای آنکه به فعالیت خود اعتبار بخشیده و از امتیازات قانونی و حقوقی و تسهیلات دولتی آن بهره مند شوند نیاز به آن دارند که قبلا جواز تاسیس خود را دریافت کرده باشند.
از سوی دیگر، اخذ جواز تاسیس نیازمند طی مراحلی است که متناسب با نوع فعالیت یا نوع کالای تولیدی به فرآیند صدور وارد می‌شود و نه تنها رد کردن هر یک از این فازها به رفع اشکالات موجود می‌انجامد بلکه زمینه را جهت بهبود بخشیدن به کیفیت فعالیت مربوطه فراهم می‌کند.

 

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

چه شرایطی برای اخذ جواز نیاز است؟

  1. تمامی افراد متقاظی در زمان ثبت درخواست و اخذ جواز تاسیس می‌بایست تبعه جمهوری اسلامی ایران بوده و حداقل سن قانونی (18 سال) را داشته باشند.
  2. نداشتن اعتیاد و هرگونه سوء پیشینه کیفری برای افراد دارای شخصیت حقیقی و مدیران که دارای اشخاص حقوقی هستند از شرایط عمده و مهم این اخذ محسوب می‌شوند.
  3. جواز تاسیس صرفا به کسانی تعلق خواهد گرفت که یا خدمت سربازی را به اتمام رسانده و یا مشمول معافیت باشند.
  4. کد آیسیک (در سامانه بهین یاب) به کلیه کالاها تعلق خواهد گرفت. دقت داشته باشید که صرفا کالاهای دارای کد آیسیک هم گروه در یک جواز تاسیس قرار خواهند گرفت. این دستور معمولا برای رعایت سنخیت هرچه بیشتر کالاها صادر و رعایت می‌شود.

شرایط جواز تاسیس برای افراد حقوقی

افراد حقوقی که می‌خواهند نسبت به اخذ جواز تاسیس برای خود اقدام کنند می‌بایست شرایط زیر را داشته باشند:
1- شرکت های آنان می‌بایست در قالب های مورد تایید قانون تجارت وجود داشته باشد،
2- کلیه مدارک لازم جهت تاسیس شرکت اعم از آگهی درج شده در روزنامه‌های رسمی کشور، اساسنامه توافقی و کتبی، یک عدد تقاضا نامه (یا شرکت نامه و …..)،
3- احراز شرایط لازم برای سرمایه گذاری،
4- تدوین یک طرح توجیهی به همراه یک طرح امکان سنجی مستدل برای فعالیت خود،
5- در برخی موارد داشتن کارت پایان خدمت (برای مدیرعامل مربوطه)

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

ضوابط مربوط به اخذ جواز تاسیس

  1. کارخانجات صنعتی از دسته فعالیت های بسیار خطرآفرین برای محیط زیست و شهروندان به حساب می‌آیند. از همین رو، به جهت رعایت قوانین، جواز تاسیس اینگونه مجموعه های فعالیتی صرفا به واحدهایی که در شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهرهای بزرگ مانند تهران واقع شده‌‌اند تعلق خواهد گرفت.
  2. این گواهی فقط به مدت یک سال اعتبار دارد. ضمنا اعطای این اعتبار یک ساله صرفا با هدف فراهم نمودن تجهیزات و زیرساخت لازم جهت راه اندازی خط تولید و کسب پروانه بهره برداری انجام می‌پذیرد. با این حال اعتبار این مجوز برای متقاضیانی که به زمان بیشتری نیاز داشته باشند اعتبار تمدید می‌شود.
  3. مطابق قوانین، جواز تاسیس قابلیت انتقال به دیگری را داراست اما پیشنهاد ما این است که هر فرد شخصا مراحل ثبت درخواست و اخذ جواز تاسیس را خودش از ابتدا طی کند.
  4. با این حال چنانچه یک واحد تولیدی خاص قبل از اخذ جواز تاسیس، مراحل نخستین راه اندازی خط تولید و همچنین جذب نیروی انسانی را انجام داده باشد،‌می‌تواند برای دریافت پروانه بهره برداری اقدام کند.

اطلاعات پروانه تاسیس

بلاشک دارنده جواز یا پروانه تاسیس قادر است نسبت به راه اندازی یک واحد تولیدی یا صنعتی در پهنه‌های توصیه شده و قانونی (شهرک های صنعتی) اقدام کند. واحد تولیدی می‌بایست در جواز خود دقیقا قید کند که قرار است چه کالا یا کالاهایی در این واحد تولید گردند. مجددا باید ذکر کرد که محصولات تولید شده می‌بایست در ارتباط با یکدیگر و از یک دسته و طبقه باشند.
اما طبق دستورالعمل‌های اداره صنعت، معدن و تجارت می‌بایست مشخصات زیر در این موافقت نامه اصولی ثبت و لحاظ گردند:
1- نام و شناسه (صرفا مربوط به شخص حقیقی یا حقوقی که خواهان فعالیت است)
2- تهیه لیست محصولات تولیدی (که هم گروه هستند)
3- فرم برآورد میزان سرمایه گذاری لازم برای تاسیس فعالیت
4- برشمردن و شرح ظرفیت های کنونی جهت تولید
5- ذکر دقیق ارزش تجهیزات لازم برای بهره وری
6- مدت زمانی که طرح نیاز به اجرا دارد
7- در نهایت، دریافت جواز تاسیس

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

مراجع صادر کننده جواز تاسیس

معمولا بخش های همچون کمیته‌های صنایع روستایی وزارت جهاد کشاورزی بعنوان مرجع صادر کننده مجوزات حوزه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و در سایر موارد سازمان‌ صنعت، معدن و تجارت هر استان (وابسته به وزارت صمت) مسئولیت صدور جواز تاسیس را بر عهده دارند. صدور جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری معمولا متناسب با نوع محصول یا محصولات به هماهنگی با ارگان‌های زیر بستگی دارد:
اخذ جواز تاسیس برای کالاهای استراتژیکی همچون خودرو نیازمند موافقت مستقیم وزارت صنعت است. اما در بقیه موارد مثل محصولات حوزه غذا و دارو یا شوینده‌ها می‌بایست برای دریافت این گواهی به هماهنگی لازم با معاونت مربوطه (معاونت غذا و دارو علوم پزشکی استان‌ها) که این کار به منظور رعایت مقررات زمان اجرای طرح انجام می‌پذیرد، پرداخت. کالاهایی که در ردیف محصولات با استاندارد اجباری قرار می‌گیرند، الزامی است که هماهنگی‌ و دستورات اولیه و نهایی با ادارات استاندارد و تحقیقات صنعتی برای آن‌ها صورت پذیرد.
اگر نیاز به رعایت ضوابط خاصی از سوی آنان در حوزه  زیست محیطی چون الزامات فاضلاب‌های صنعتی یا شرایط استقرار باشد، می‌بایست مکاتبات الزاما با سازمان‌های محیط زیست برقرار شود. همچنین آزمایشات استاندارد خاک و معدن در بخش کانی‌های غیر فلزی بعنوان مثال تولید آجر و ماسه به همراه کسب اجازه از دفاتر فنی استاندارد در تعیین حدود برداشت ماسه از رودخانه‌ اجبار تلقی می‌شود. اما حامی و هماهنگ کننده موضوعات مرتبط با تامین نیروی انسانی یا تامین تسهیلات، به ادارات کل تعاون، رفاه و امور اجتماعی و همچنین استانداری‌ها می‌تواند محدود شود. پس صاحب جواز تاسیس و متقاضی اجرای طرح صنعتی مورد نظر خود می‌بایست به طریق اخذ مشاوره با ضوابط اجرای پروژه خود از قبل به آشنایی کامل برسد. برای دریافت خدمات اخذ جواز می‌توانید به کارشناسان و اعضای متخصص موسسه ثبتی شریف اعتماد کنید.

مدارکی که برای اخذ جواز تاسیس صنایع به آن احتیاج خواهید داشت

همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، صدور جواز تاسیس برای هر دو شخص حقیقی یا حقوقی بلامانع است اما بدیهی است که این دو از نظر تهیه مدارک لازم برای اخذ جواز تاسیس تفاوت هایی نیز با هم دارند؛ در زیر، مدارک مورد نیاز برای اخذ جواز تاسیس برای اشخاص فوق به ترتیب آورده شده است:
مدارک لازم برای اخذ جواز تاسیس مناسب اشخاص حقیقی:
1- کپی از صفحات شناسنامه و کارت ملی شخص حقیقی به تعداد لازم
2- یک عدد کپی پشت و رو از کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت از خدمت شخص حقیقی
3- درج شماره تلفن همراه و ثابت شخص حقیقی به همراه آدرس پستی منزل
4- تهیه لیست از فهرست کامل محصولات و کالاهای مورد نظر که در برنامه تولید و فروش شرکت قرار دارند
مدارک لازم برای اخذ جواز تاسیس مناسب اشخاص حقوقی:
1- کپی از صفحات شناسنامه و کارت ملی کلیه کارکنان، مدیران و همچنین سهامداران شرکت
2- یک عدد کپی پشت و رو از کارت پایان خدمت یا کارت معافیت از خدمت کلیه کارکنان، مدیران و همچنین سهامداران شرکت
3- تهیه تصویر از آگهی چاپ شده در روزنامه های رسمی در مورد تاسیس کسب و کار و تغییرات شرکت
4- تهیه یک لیست از شماره تلفن همراه و ثابت کلیه کارکنان، مدیران و سهامداران شرکت به همراه آدرس پستی منزل آن‌ها
5- تهیه لیست از فهرست کامل محصولات و کالاهای مورد نظر که در برنامه تولید و فروش شرکت قرار دارند
6- به همراه داشتن فرم درخواست جواز تاسیس به همراه فرم اظهارنامه شرکت و یک عدد کپی از فهرست نام و موقعیت شهرک های صنعتی،
7- واژه (تولید) می‌بایست در فرم اظهارنامه شرکت درج شده باشد
8- انجام مراحل لازم برای ثبت مهر شرکت (قبل از رجوع)

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

معرفی سامانه صدور جواز تاسيس

نخستین و مهم ترین گام جهت راه اندازی یک کارخانه یا تاسیس یک واحد تولیدی، اخذ جواز تاسیس از وزارت صنعت، معدن و تجارت است. لازم است برای اخذ این مجوز به سامانه صدور جواز تاسیس به نشانی اینترنتی www.stsm.ir مراجعه نموده و عملیات لازم را برای طی مراحل اخذ جواز تاسیس انجام داد.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که چنانچه شخصی بر اساس دستور العمل وزارت صنعت، معدن و تجارت، تا مدت یکسال پس از اخذ جواز تاسیس خود گزارش پیشرفتی ارائه نداده و یا اقدام و فعالیتی در سامانه صدور جواز تاسيس این وزارتخانه ثبت نکرده باشد، جواز تاسیس بطور خودکار باطل خواهد شد که در این صورت، مجوز صادره فاقد اعتبار است.
اخذ جواز تاسیس ضمن آنکه شرایطی را برای تاسیس واحد تولیدی یا تاسیس کارخانه به منظور کمک به اقتصاد کشور و تولید کار و اشتغال فراهم می‌کند، می‌تواند دریافت زمین در شهرک های صنعتی با وام بدون بهره با باز پرداخت 3 ماه یکبار و مهلت 36 ماهه را در زمره تسهیلات خاص برای دارندگان این نوع از پروانه ها قرار دهد. بعلاوه آنکه این تولیدکنندگان اجازه و امکان نمایش محصولات تولیدی شرکت خود را در نمایشگاه های تولیدی و صنعتی داخلی و خارجی (فستیوال ها) خواهند داشت؛ همچنین کاملا مجاز به ثبت برند و علامت تجاری مخصوص خود هستند.
ضمن ثبت درخواست برای صدور جواز تاسيس و پیگیری آن، مشاهده راهنما، رویت پرسش های متداول، اطلاعیه ها و بازگشت به میز خدمت از امکانات سامانه صدور جواز تاسیس stsm.ir می‌باشد. شما می‌توانید در میز خدمت وارد بخش راهنما شده و اطلاعات مورد نظر طرح خود را مشاهده نمائید. همچنین این نکته را نباید از یاد برد که مهلت اعتبار جواز مذکور 12 ماهه بوده و برای دریافت آن می‌بایست یک هزینه 110 هزار تومانی را پرداخت کرد.

مراحل اخذ جواز تاسیس را بدانید

اخذ جواز تاسیس همچون سایر مجوزها از مراحل خاصی پیروی می‌کند. به جهت آنکه این مراحل هرچه بهتر و سریع تر پیش بروند لازم است پیش از اقدام قطعی در این خصوص حتما نسبت به مراحل اخذ جواز تاسیس آگاهی لازم را کسب نمایید. در این بخش مراحل اخذ جواز تاسیس را بررسی خواهیم کرد:

گام اول) به منظور اخذ جواز تاسیس وارد سامانه بهین یاب شوید

اگر به دنبال جواز تاسیس خود هستید باید ابتدا به سامانه بهین یاب مراجعه کنید. بدیهی است اولین مرحله برای ورود به سامانه بهین باب وارد کردن نام کاربری و رمز عبور شخصی است.
اگر برای ورود به این سامانه فاقد نام کاربری و رمز عبور هستید ابتدا لازم است که اطلاعات شخصی خود را ثبت نموده و سپس برای دریافت موارد نامبرده دست بکار شوید. به جهت ایجاد حساب کاربری خود می‌توانید بطور موقت صرفا با وارد کردن مشخصات فرد یا افراد متقاضی جواز به این سامانه وارد شده و هرگونه عملیات مورد نظر خود را ترتیب اثر دهید.
معمولا ورود به سامانه بهین یاب مراحل دیگری را نظیر ورود اطلاعات خواسته شده مربوط به نام تجاری شرکت، مشخصات کامل مدیر یا مدیران عامل و غیره را طی کنید. این نوع حساب کاربری به افراد با انگیزه برقراری فعالیت های بالاتری تعلق می‌گیرد که آن‌ها می‌توانند خیلی سریع برای دریافت جواز تاسیس خود اقدام نمایند.

گام دوم) درخواست جواز تاسیس خود را ثبت کنید

برای آنکه نسبت به ثبت درخواست اخذ جواز تاسیس اقدام کنید می‌بایست پس از آنکه به سامانه بهین باب وارد شدید، اطلاعات خواسته شده زمینه فعالیتی خود را درون سامانه را تکمیل کرده و سپس به ارائه توضیحاتی در این خصوص بسنده کنید و در آخر، کلیه مدارک لازم و خواسته شده را آپلود نمایید. بدین وسیله شما توانستید با چند کلیک درخواست اخذ جواز تاسیس خود را به صورت قانونی به سرانجام برسانید.

گام سوم) موضوعاتی را بر اساس اولویت (به منظور اخذ جواز تاسیس) مشخص نمایید

در مرحله سوم اخذ جواز تاسیس شرکت می‌بایست آن موضوعاتی را که بر اساس اولویت در دسته اساسی ترین اقدامات قرار می‌گیرند تعیین کنید. برای انجام این کار ابتدا می‌بایست در مورد دسته بندی های موجود به جهت اولویت بندی موضوعات خود آگاهی کسب کنید. اگر نیاز به کمک بیشتر دارید، مشاوران آگاه ثبتی و حقوقی شریف این کار را در اسرع وقت برای شما صورت خواهند داد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت ارگان جامعی است که طبقه بندی موضوعات فوق را قبلا ترتیب داده و بر حسب اولویت، این موضوع ها را در دو گروه اولویت دار و فاقد اولویت دسته بندی کرده.
موضوعات اولویت دار می‌تواند برای شما در جمله بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری قرار بگیرد حتی ارگان های دولتی بطور قوی از این دسته حمایت می‌کنند و تسهیلات زیادی را به آن اختصاص می‌دهند.
طبقه موضوعات فاقد اولویت نکته مهمی را در بر می‌گیرد و آنهم اینکه اگر بعد از آغاز فعالیت شرکت خود متقاضی دستیابی به تسهیلات باشید می‌بایست بتوانید به پیشرفت بیش از پنجاه درصدی نسبت به ابتدای فعالیت خود دست یابید اما باز هم اولویت نخست معمولا با شرکت های طبقه اول می‌باشد.

گام چهارم) صدور نهایی جواز

در این پس از آنکه بررسی های لازم توسط ارگان های مربوطه دولتی انجام گرفت در صورتیکه در روند صدور اشکالی وجود نداشته باشد دستور جواز تاسیس برای شرکت صادر می‌گردد و پس از آن متقاضیان می‌توانند با ورود به سامانه بهین یاب به راحتی نسخه صادر شده جواز خود را مشاهده و چاپ نمایند.

 

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

چه مدت زمانی طول می‌کشد تا فرآیند درخواست جواز صورت گیرد؟

معمولا اخذ جواز تاسیس نسبت به ارگان مربوطه و مراجع صادر کننده متفاوت است. برای آنکه به درک بیشتر از این زمان که توسط توسط وزارتخانه های گوناگون مشخص شده برسید نمونه های زیر را با هم بررسی خواهیم کرد:
1- اگر جواز مربوطه در شرح وظایف وزارت صنعت و معدن باشد ممکن است به زمانی مابین 48 ساعت تا دو هفته نیاز باشد.
2- همچنین این زمان برای اخذ مجوزات از وزارت جهاد کشاورزی 24 ساعت تا 15 روز متغیر است.
3- وزارت میراث فرهنگی نیز در جمله وزارتخانه های مربوطه قرار دارد. در اینجا ممکن است به 30 الی 60 روز زمان نیاز باشد.
نکته: به هیچ عنوان نمی‌توان بطور دقیق مدت زمان دقیق درخواست جواز را پیش بینی کرد و این فقط به ملاحظات کارشناسان اداره مربوطه بستگی دارد. پس شما می‌بایست در هر حالت به این کار اقدام کنید آنگاه منتظر پاسخ از سمت ارگان صادرکننده جواز تاسیس بمانید.

جواز تاسیس صنایع به نام چه کسی صادر می‌شود؟

شما باید هنگامی که قصد دریافت جواز تاسیس صنایع را دارید، در ابتدا مشخص کنید که قرار است طرح مد نظرتان برای شرکت (حقوقی) صورت پذیرد یا برای شخص حقیقی.
اگر برای شرکت خاصی این جواز را در نظر دارید، باید گفت که این مجوز منحصرا برای شخص حقوقی و با درج نام شرکت یا موسسه صادر می‌شود اما در صورتیکه غیر از این صادق باشد، جواز با مشخصات فرد حقیقی و به نام خود شخص متقاضی جواز صدور می‌یابد.

هزینه لازم برای اخذ جواز تاسیس

در مورد هزینه نیز باید گفت که به نسبت مرجع صادر کننده و نظر به نوع پروژه ای که قرار است اجرا شود، این مقدار متفاوت است. سرمایه گذار مربوطه وظیفه دارد فیش های مربوط به حق التمبر و مالیات را که توسط مرجع صادر کننده جواز تاسیس در نظر گرفته شده، شخصا پرداخت نماید. بر اساس مصوبات تاریخ 31/4/94 و طبق بند 11 ماده 46 مفاد قانون مالیات های مستقیم، لازم است مبلغی معادل با صد هزار تومان برای صدور جواز تاسیس پرداخت شود که نیاز است جهت هر بار تمدید آن نیز مبلغی برابر 50 هزار تومان برای دریافت حق التمبر واریز گردد.
در این میان می‌بایست معادل نیم در هزار سرمایه ثابت و چیزی در حدود یک میلیون ریال را بر اساس تبصره 5 قانون بودجه سال 1364 و مصوبه 8398/ت 181 هـ مشخصا به حساب معین استانی واریز کرد و باید بدانید این مبلغ به هیچ عنوان قابل استرداد و بازگردانی نمی‌باشد .شما برای دریافت جواز تاسیس جهت راه اندازی یک واحد صنعتی نیاز دارید که مبلغی را معادل یک و نیم میلیون تومان پرداخت کنید.

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

مدت زمان اعتبار جواز تاسیس

جواز تاسیس مانند سایر مجوزهایی که به شکل قانونی دریافت می‌شوند محدود به اعتبار مشخصی است. این مدت زمان برای جواز شما یک ساله می‌باشد. چنانچه شخصی از قبل دارای جواز باشد و مصمم به استفاده طولانی تری از مجوز خود باشد می‌تواند درخواست خود را جهت تمدید ارائه نماید.
نکته: اگر مایل به تمدید مدت اعتبار جواز تاسیس خود هستید، می‌بایست همان مراحل اخذ را عینا برای تمدید گذرانده تا بتوانید مجوز خود را تمدید نمائید. همچنین دانستن این موضوع خالی از لطف نیست که می‌بایست پس از اخذ جواز نسبت به اخذ پروانه بهره برداری نیز اقداماتی را به سرانجام برسانید.
این به آن معنی است که ضروری است تا پیش از آنکه درخواست خود را برای اخذ پروانه بهره برداری ثبت کنید، پیش تر مجوز تاسیس را هم دریافت نموده باشید. چرا که در صورت اخذ نکردن مجوز تاسیس، پروانه دیگری برای شما مورد صدور قرار نخواهد گرفت.
دیگر نکته مد نظر در رابطه با اعتبار جواز، باطل شدن آن است. در صورتیکه شخص صاحب جواز با پایان یافتن اعتبار مجوز درخواست خود را ثبت ننماید یا اقدام موثر دیگری در مهلت مشخص شده برای تمدید انجام ندهد، ابطال صورت می‌پذیرد.

تمدید جواز تاسیس

همانطور که پیش تر ذکر شد بسته به نوع فعالیت، مراجع صدور جواز نیز قابل تغییر است. با این حال می‌توان ذکر کرد که مرجع صدور جواز برای اغلب فعالیت‌های صنعتی، وزارت صنعت و معدن و تجارت است. اما سازمان‌های دیگری مانند وزارت میراث فرهنگی در بخش گردشگری یا محصولات دستی و سنتی، وزارت کشور در بخش انجمن های عمومی غیردولتی(NGO) ، وزارت کار و رفاه نیز در حیطه کارآفرینی و کسب ‌وکارهای خانگی گواهی درخواستی را مطابق با قانون موجود در کشور صادر خواهند کرد.
بعنوان مثال دریافت جواز تأسیس از وزارت جهاد کشاورزی مربوط به فعالیت های تولیدی محصولات کشاورزی باشد. مجددا باید گفت که جواز تأسیس نیز همچون دیگر مجوزها محدود به اعتبار تعیین شده است.
بعنوان مثال همانگونه که برند یا علامت تجاری تنها 10 سال معتبر است و پس از اتمام یافتن اعتبار آن می‌بایست تمدید گردد، برای جواز تأسیس نیز همین قضیه صادق است.
در واقع شما این کار را برای استفاده مجدد از امتیازات انجام خواهید داد. سایر جوازهای تأسیس و مجوزاتی که صادر می‌گردند نیز محدود به اعتباری مشخص هستند. جواز تأسیس محدود به اعتباری یک‌ساله است. جواز تاسیس می‌بایست هرساله و در زمان سررسید خود تمدید شود؛ بنابراین نباید از یاد برد که تمدید جواز تأسیس یکی از موضوعات حائز اهمیت در تمام کسب و کارهاست.
همچنان می‌بایست برای تمدید جواز تأسیس به مراجع اخذ توجه بسیار کرد؛ به این خاطر که عموم جوازها از صنوف‌ مختلفی به صدور می‌رسند و بنابراین هر جوازی برای تمدید احتیاج به مدت‌زمان مشخصی و معینی دارد.
بعنوان مثال مجوزهایی که قبلا از طرف وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت برای مشاغل گوناگون صادر و تمدید شده زمانی بین 14هفته تا 1 ماه را طی کرده. صاحبان مشاغل و شرکت‌ها موظفند در این مدت نسبت به تمدید جواز تأسیس خود اقدام کرده باشند.
وزارت جهاد کشاورزی مرجع دیگری است که زمان 2 تا 4 ماهه را در اختیار صاحبان کسب‌وکار تحت پوشش خود قرار می‌دهد تا برای تمدید جواز تأسیس خود دست بکار شوند.

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

انتقال جواز تاسیس

چنانچه قبلا گفته شد، جواز تاسیس قابل انتقال به دیگری است ولی بهتر این است که ابتدا برای دریافت آن اقدام شود مگر صدور آن به دلایلی غیر ممکن باشد.
پس از آنکه نسبت به اخذ جواز تاسیس اقدام شد، می‌توانید آن را بین افراد مختلف جابجا کنید؛ پیشنهاد می‌شود فرآیند اخذ جواز تاسیس شرکت را از ابتدا انجام داد و این جابجایی صورت نگیرد؛ چرا که پس از اخذ جواز تاسیس، شرایطی قانونی و تعهداتی نسبت به انجام مراحل تولید کالا متوجه فرد صاحب جواز می‌گردد.
پس از آنکه جواز تاسیس برای متقاضی صادر شد، حتی می‌توان نسبت به اخذ پروانه مهندسی هم اقدام کرد. بدین صورت که پس از اخذ و صدور جواز تاسیس، می‌باست یک رونوشت از آن جهت اطلاع به دستگاهاي دولتي از جمله وزارتخانه های كار و رفاه و امور اجتماعي همچنین وزارت صمت ارسال گردد.

اخذ جواز تاسیس برای شرکت های حقیقی و حقوقی چه تفاوتی خواهد داشت؟

باید یادآور شد که تفاوت خاصی در مراحل و شرایط به جهت اخذ جواز تاسیس میان مالکیت های متفاوت وجود ندارد. مراحل اخذ جواز تاسیس تماما به یک صورت انجام می‌پذیرند اما در خصوص صدور جواز تاسیس برای شرکت ها، آنهایی که با مالکیت حقیقی درخواست می‌کنند، جواز به نام شخص صادر خواهد شد اما در شرکت های حقوقی به گونه‌ای است که نام شرکت نامبرده و مدیر عامل در آن درج خواهد شد. از سویی دیگر، نوع تسهیلاتی که به شرکت ها با مالکیت های مختلف تعلق می‌گیرند شکلی متفاوت دارند و شرکت‌های با مالکیت حقوقی مبالغی بالاتر دریافت خواهند کرد.

تفاوت جواز تاسیس با جواز بهره برداری در چیست؟

مطابق طبقه بندی آی اس آی سی، فعالیت های صنعتی فعالیت های اقتصادی هستند که در گروه فعالیت های صنعتی قرار می‌گیرند و با بهره گیری از نیروهای انسانی، بکارگیری ماشین آلات، انجام آزمایش ها و تحقیقات،  عملیات طراحی و یا مهندسی منجر به تولید کالاها یا نرم افزار و همچنین ارائه خدمات شده و ارزش افزوده ایجاد کنند؛ همچنین چنانچه این فعالیت ها در زمره بازسازی یا نوسازی کالاهای مستعمل در حجم انبوه قرار بگیرند یا به بازیافت در مقیاس مناسب بپردازند بازهم جزو صنعت به شمار می‌آیند. ابتدا می‌بایست برای صدور پروانه بهره برداری یک دوره سپری شود. این دوره معمولا پس از احداث کامل مجموعه و تولید آزمایشی، بازدید و ظرفیت سنجی است که توسط سازمان مرجع صورت می‌پذیرد. آنگاه حسب مورد، در صورتیکه گواهی های لازم ارائه گردیده و شرایط مندرج در جواز تاسیس رعایت شوند، پروانه بهره برداری برای اشخاص (حقیقی یا حقوقی) صادر می‌گردند.
بنابراین این موضوع را می توان به خوبی دریافت که پروانه بهره برداری اولا می‌بایست پس از دریافت جواز تاسیس بررسی و صادر شود و دوم آنکه معمولا برای تمامی فعالیت های صنعتی این صدور صورت می‌پذیرد.

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

تفاوت میان جواز کسب، پروانه کسب و جواز تاسیس برای ثبت برند (علامت تجاری)

یکی از مدارکی که اداره ثبت برند و علائم تجاری حتما به هنگام ثبت علامت و یا برند از شما تقاضا می‌کند، جواز تاسیس است؛ بدیهی است که در این موارد بسیاری از اشخاص و شرکت ها جهت ثبت برند خود می‌بایست اقدام به اخذ جواز تاسیس کنند. اگر هدف ثبت برند یا علامت تجاری خود را دارید و برای دریافت جواز تاسیس بدین منظور اقدام کردید، نیاز دارید تا از مهارتی ویژه بهره مند شوید و از زیر و بم های هر دو فرآیند صدور جواز تاسیس و ثبت برند بخصوص در زمان ثبت برند در چند سطح، بطور کامل مطلع شوید.

چگونه می‌توان از جواز تاسیس استعلام گرفت؟

بطور کلی برای استعلام جواز تاسیس باید به سازمان صنعت معدن و تجارت مراجعه کرد؛ البته برحسب نوع فعالیت، در فرآیند صدور جواز تاسیس می‌بایست از چند نهاد یا سازمان (معاونت های مربوطه بهداشت و درمان یا سازمان حفاظت از محیط زیست) استعلام گرفته شود.

مالیات جواز تأسیس

همانند سایر کشورها، در جمهوری اسلامی ایران نیز پرداخت مالیات در دسته موضوعات مهمی قرار دارد که کلیه شرکت‌های تجاری (داخلی یا خارجی) و حتی تولیدی‌های با مالکیت اشخاص حقیقی با آن روبرو هستند.
معمولا تعیین میزان مالیات بر عهده مراجع مذکوری است که جواز تاسیس را صادر می‌کنند. چنانچه اشخاص حقوقی یا حقیقی قصد اخذ جواز تاسیس را داشته باشند می‌بایست این مبلغ تعیین شده را در مهلت قانونی خود پرداخت کنند. لازم بذکر است که کلیه هزینه‌های پرداختی مربوط به‌ حق تمبر یا مالیات که بر اساس آیین‌نامه تعیین‌شده اند پس از واریز، غیر قابل‌ استرداد یا بازگشت تلقی خواهند شد.
شرح این هزینه ها در زیر آمده است:
1- واریز مبلغ یک‌صد هزار ریال (۱۰۰۰۰۰) ريال بابت صدور جواز تأسیس
2- واریز مبلغ پنجاه‌هزار ( ۵۰۰۰۰ ) ريال در صورت تقاضا برای تمديد آن
البته میزان 80 درصد بخشودگی مالیاتی برای آندسته از واحدهای معدنی یا تولیدی که در بخش خصوصی و تعاونی (مشروط بر آنکه از ابتدای سال 81 به بعد موفق به دریافت پروانه بهره‌برداری شده باشند) مشغول به فعالیت و دارای جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری فعال هستند، از تاریخ شروع بهره‌برداری به مدت 4 بر اساس بخشنامه منظور خواهد شد.

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

کد آیسیک (ISIC) در جواز تاسیس چیست؟

 پس از آنکه کلیه مراحل اخذ جواز تاسیس طی شد، یک شناسه یا مشخص به نام آیسیک (ISIC) به هر کالای تولیدی تعلق خواهد گرفت. این کد در سامانه بهین یاب مشخص و ثبت می‌گردد؛ هر دسته یا طبقه از کالاهای تولیدی برای خود دارای یک شناسه خاص هستند. مجددا باید یادآور شد که چنانچه شما متقاضی دریافت جواز تاسیس هستید، این گواهی را صرفا باید برای کالاهایی اخذ کرد که در یک دسته و گروه قرار گیرند و سنجش این موضوع بر مبنای کد آیسیک متعلق به هر گروه است.

شرایط ابطال جواز تاسیس

گاهی سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کار در مسیر اهداف شغلی خود با مشکلات و مسائل مختلفی مواجه می‌شوند که این گاها به ابطال جواز تاسیس آن‌ها منجر خواهد شد. بطور کلی این قضیه در یکی از شرایط زیر تحقق می‌یابد:
1- اعتبار جواز تاسیس به اتمام رسیده و هیچگونه اقدامی جهت تمدید آن صورت نپذیرفته،
2- برخی اوقات صاحب جواز خود از ادامه فعالیت سر باز می‌زند

نحوه ابطال جواز

چنانچه از تاریخ صدور و دریافت جواز تاسیس یک سال سپری شود و هیچ اقدامی در جهت تمدید یا تبدیل آن به پروانه بهره برداری صورت نپذیرد، این مجوز به خودی خود ابطال می‌گردد. چنانچه برای کسب و کار خود نیاز به اخذ مشاوره در رابطه با ابطال یا کسب جواز تاسیس یا پروانه بهره برداری دارید می‌توانید هم اکنون با کارشناسان موسسه ثبتی شریف تماس حاصل فرمائید.

جواز تاسیس و اصلاح آن

گاهی لازم است که در خلال اخذ یا تمدید جواز تاسیس تغییرات یا اصلاحتی در شرح خصوصیات کسب و کار صورت گیرد. این تغییرات شامل جابجایی مکان فعالیت، تغییر در وزن یا جنس مواد اولیه به دلایل مختلف، بروزرسانی لیست ماشین آلات، چگونگی تهیه و بارگیری یا اصلاح قیمت آن‌ها، همچنین سایر هزینه‌های متداول از جمله تعرفه گمرگی هستند. در زیر، مراحل اصلاح جواز تاسیس را با هم مرور می‌کنیم:
1- ابتدا می‌بایست شخصا به سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه نمائید،
2- سپس با کارشناس مرتبط با این امر مشورت کنید؛
3- صرفا بوسیله جستجوگر Internet Explorerبه سامانه بهین یاب  behinyab.ir مراجعه کنید.
4- حال به بخش سرمایه گذاری وارد شوید.
5- سپس بخش اصلاح جواز تاسیس را انتخاب نمائید.
6- مراحل انتخاب جواز عمومی، فنی و سرمایه گذاری را به ترتیب طی کنید.
7- اطلاعات درخواستی از جمله شرح فعالیت کسب و کار و همچنین میزان مصرف برق و انرژی برای محصول و قیمت تمام شده آن‌را وارد سامانه کنید.
8- لیستی از شناسه تک تک ماشین آلات و سایر مفروضات سرمایه را از قبل تهیه و سپس وارد سامانه کنید.
9- در نهایت، تایید نهایی ثبت نام توسط متقاضی صورت می‌پذیرد.
10- متقاضی می‌بایست جهت پیگیری درخواست خود با در دست داشتن مدارک مورد نیاز تمدید مجوز به همراه پرسشنامه ده برگی جواز تاسیس (که قبلا توسط متقاضی تکمیل شده) به سازمان استان صمت محل فعالیت خود مراجعه کند.
11- در نهایت، جواز تاسیس اصلاح و صدور نهایی می‌گردد.

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

جواز تاسیس کارگاهی

همانگونه که اطلاع دارید قطعا تاسیس و راه اندازی کارگاه‌های تولیدی سبب رونق اقتصادی کشور و تولید اشتغال خواهد شد. مشتریان نیز در جایگاه مصرف کننده به سبب استفاده از این کالاهای تولیدی به مثابه یک ابزار سنجش قوی از تولیدات استقبال می‌کنند. در اینجا تولیدکنندگان چنانچه با میزان رضایتمندی پایین روبرو باشند می‌بایست درصدد بهبود کیفیت کالاهای خود برآیند. این امر نتیجتا رقابت را در میان تولیدکنندگان و دیگر صاحبان تولیدی‌ها دامن خواهد زد؛ در نهایت این فرآیند موجبات افزایش رفاه اقتصادی را در میان تمامی اقشار جامعه رقم خواهد زد. اخذ جواز تاسیس اولین قدم و مهم ترین قدم در راستای راه اندازی یک کارگاه می‌باشد.

جواز تاسیس جهاد کشاورزی چیست؟

اگر فعالیت های کسب و کار مشخصا در حوزه های مرتبط با کشاورزی صورت پذیرد جهاد کشاورزی موظف است تا نسبت به اخذ جواز تاسیس آن‌ها به جهت سرمایه گذاری های داخلی و خارجی (و برای اشخاص حقیقی و یا حقوقی) اقدام کند. در واقع جواز تاسیس جهاد کشاورزی یک نوع از موافقت اولیه و اصولی به حساب می‌آید که به کارآفرینان و سرمایه گذاران خواهان جواز تاسیس در حوزه های مختلف کشاورزی و دامپروری، دامداری و پرورش و حتی بخش‌های مرتبط با تولید و بسته بندی مواد خام یا تبدیلی اعطا می‌گردد. اخذ این مجوز، این امکان را فراهم می‌کند که هرگونه فعالیت مرتبط با آن صرفا در حدودی که سازمان جهاد کشاورزی تعیین کرده انجام گیرد. جهاد کشاورزی اجازه صدور جواز تاسیس خود را تنها در زمینه‌های فرآوری یا تبدیل محصولات متنوع کشاورزی که فسادپذیر بوده و دارای تاریخ انقضاء هستند ابلاغ می‌کند.

جواز تاسیس واحد فنی مهندسی

مدت ها قبل وزارت صمت با اجرای برنامه ای خواستار آن شد که واحد هایی که در زمینه خدمات فنی و مهندسی به صنایع فعالیت می‌کنند تحت نظارت و پوشش خود قرار داده و بدین ترتیب برای ‌آنها جواز فنی مهدسی ارائه دهد.
جواز مذکور بدین شکل است که می‌بایست واحدهایی که امکان ارائه خدمات را دارند و دارای مکان مشخصی هستند با مراجعه به کارشناس پژوهش سازمان، خدماتی را که می‌توانند انجام دهند تشریح داده و مجوز خود را در این زمینه کسب نمایند.

اخذ جواز تاسیس صنایع

جواز تاسیس صنعتی در واقع به آندسته از کسب و کارهای صنعتی که در آن قرار است کالاهایی با تجانس گروه کالاهای صنعتی تولید شود، گفته می‌شود. اغلب کسب و کارهایی که قرار است کالاهایی از همین گروه در آن قرار بگیرند به آن احتیاج خواهند داشت. اشخاص مختلف می‌توانند با اخذ جواز تاسیس صنعتی مجوز الزامی برای تاسیس یک واحد تولیدی را که معمولا مستقر در شهرک صنعتی است (و یا هر مکان دیگری) اقدام کنند. این جواز می‌تواند برای شخص، آندسته از مزایای دولتی را که برای اینگونه از کسب و کارها تدارک دیده شده (مانند وام‌ها یا بخشودگی مالیات) به ارمغان آورد.
این جواز را که برای انجام و راه اندازی یک واحد و شرکت تولیدی است، صرفا می‌بایست از وزارت صمت درخواست کرد. اشخاص با مالکیت متفاوت در صورتیکه اراده و هدف راه اندازی یک واحد تولیدی را در نقشه کسب و کار خود دارند می‌توانند حتی همین امروز برای دریافت آن اقدام کنند. بدیهی است که اولین گام جهت راه اندازی یک کارخانه یا تولیدی، اخذ جواز تاسیس است.
در این میان، دولت نیز برای یاری رساندن به تولیدکنندگان داخلی کشور و حمایت از آنان، مزایایی نظیر اعطای وام های بدون بهره و بلند مدت، تقدیم جواز تاسیس برای احداث کارخانه در شهرک های صنعتی، واگذاری زمین به تولیدکنندگان در این مناطق (ابتدا ۳۰% از مبلغ اراضی بصورت نقدی دریافت می‌شود و ۷۰%  مابقی بصورت وام بدون بهره توسط وزارت صمت تسویه می‌شود).
ملهت تسویه کامل این تسهیلات برای عموم، ۳۶ ماهه و اقساط آن بصورت هر ۳ ماه یک بار است. این جواز محدودیت‌هایی را نیز شامل می‌شود. بدین صورت که به کسب و کارهای قرار گرفته در شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهر ها مجوزی اعطا نمی‌گردد. (شهرک های صنعتی اطراف فیروزکوه و اشتهارد از این قاعده مستثناء هستند)

 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

اخذ جواز برای راه اندازی واحد تولیدی، مونتاژ و طراحی

پس از تکمیل کلیه مراحل تحقیقات و انتخاب طرح، می‌بایست کاربرگ مربوط به اخذ جواز تاسیس را از سازمان صمت استان محل فعالیت خود دریافت کنید. آنگاه پس از مطالعه دقیق قوانین صنعتی، اجتماعی و همچنین زیست محیطی مندرج در آن فرم را تکمیل کرده و در صورتیکه نسبت به اخذ جواز تاسیس تمایل دارید اما زمان لازم برای پیگیری مراحل ثبتی و قانونی آن را ندارید، بهتر است از یک موسسه ثبتی معتبر برای انجام و پیگیری بهتر امور خود یاری بگیرید. موسسه ثبتی شریف با سابقه درخشان و طولانی در زمینه ثبت شرکت، ثبت برند و کلیه خدمات ثبتی، می‌تواند شما را به بهترین نحو در زمینه اخذ این جواز همراهی کند.

اخذ جواز تاسیس آموزشی

اینگونه از مجوزات معمولا جهت راه اندازی کسب و کارهای مرتبط با کلاس‌های آموزشی گوناگون، کلاس‌های کنکور، مجتمع های آموزشی کمک درسی، یا حتی مدارس غیر انتفاعی و پیش دبستانی‌ها و غیره به متقاضیان اعطا می‌گردند. این افراد می‌توانند با دریافت جواز تاسیس آموزشی برای تاسیس این گونه موسسات اقدام نمایند. این جوازها منحصرا از سوی وزارت آموزش و پرورش و با بررسی ویژه آن‌ها صادر می‌شوند. در این میان، آموزشگاه‌های هنری آزاد و یا مدارس سینمایی کشور می‌بایست از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوزات مربوط به را درخواست نمایند.

مراحل صدور جواز تاسیس برای واحدهای کشت و صنعت

  1. نخست، سرمایه گذار می‌بایست مطالعات و ارزیابی خود را جهت انتخاب زمینه فعالیت واحد کشت و صنعت و محل استقرار و اجرای آن (بعنوان مثال گلخانه) انجام دهد.
  2. سپس با مراجعه به سازمان صمت استان و یا سازمان جهادکشاورزی محل فعالیت، پرسشنامه را دریافت و آن را تکمیل نماید.
  3. پرسشنامه تکمیلی مرحله دو باید در زمان ارائه در دو نسخه باشد. متقاضی می‌بایست یک نسخه از آن را به سازمان جهاد کشاورزی و نسخه دیگر را به سازمان صمت استان مربوطه تحویل دهد.
  4. انجام بررسی پرسشنامه ها توسط سازمان جهادکشاورزی و سازمان صمت استان محل فعالیت
  5. سپس نتایج حاصل از بررسی برای طرح در کمیته مشترکی که از نمایندگان سازمان جهادکشاورزی و سازمان صمت اســتان محل فعالیت تشکیل شده، جهت اتخاذ تصمیم ارسال می‌گردند. (درصورتیکه پاسخ های متقاضی مطابق با ضوابط نباشند، نتیجه بررسی از سوی سازمان جهاد کشاورزی با ذکر دلیل به فرد ارسال می‌شود)
  6. تکمیل و امضای فرم درخواست جواز تاسیس توسط سازمان جهادکشاورزی استان و سپس ارسال آن به سازمان صمت استان ذیربط جهت امضاء و عودت مجدد به سازمان جهادکشاورزی ذیربط جهت صدور
  7. اگر پس از بررسی کارشناسی ها، متقاضی دارای شرایط لازم از سوی سازمانهای صمت استانها باشد یک گواهی تحقیق و توسعه صادر می‌گردد که مدت اعتبار آن دو سال است.
  8. سپس صاحب واحد تولید کننده می‌بایست درخواست کتبی خود را به سازمان صمت استان محل فعالیت ارسال نماید.
  9. در این مرحله، کارشناس اعزامی سارمان صمت استان ذیربط شخصا از بخشهای تحقیق و توسعه واحد تولیدی بازدید بعمل آورده و فرم مربوطه را تکمیل می‌کند.
  10. مسئول مرکز تحقیق و توسعه واحد تولیدی ملزم به گذراندن دوره “مدیریت تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی” است که توسط سازمان صنایع ومعادن استانها و یا مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران برگزار می‌گردد
  11. در نهایت، کلیه مدارک تکمیل شده می‌بایست در اسرع وقت به سازمان صمت استان جهت صدور گواهی تحقیق و توسعه ارسال شوند.
 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

صدور پروانه بهره برداری

پس از آنکه برای اخذ جواز تاسیس اقدام و ‌آن‌را دریافت کردید حال نوبت به پروانه بهره برداری می‌رسد. پروانه بهره برداری در واقع جوازی است که کلیه واحدهای صنعتی نظیر آنهایی که فرآیندهای لازم مانند تأمین زمین مورد نیاز برای تأسیسات، ساختمان عملیات کاری را جهت نصب ماشین آلات اجرا و تکمیل می‌کنند، به جذب نیروی انسانی مورد نیاز پرداخته و در نهایت تولید را (به صورت آزمایشی) انجام داده اند، حال، چه جواز تأسیس داشته باشند یا خیر، می‌بایست برای اخذ آن فورا اقدام کنند.
پس از پایان یافتن کلیه مراحل احداث و تولید آزمایشی، آنگاه سازمان مربوطه بازدید و ظرفیت سنجی را به ثمر رسانده و در صورتیکه گواهی های لازم ارائه شده و نیز کلیهه شرایط مندرج در جواز تأسیس رعایت شده باشند، حسب مورد برای فرد متقاضی (حقیقی یا حقوقی) پروانه بهره برداری صادر می‌گردد.

مزایا و امتیازات پروانه بهره برداری

کلیه اشخاص و صاحبان پروانه بهره برداری قادرند از جمیع امتیازها و مشوق های اعطایی وزارت صمت برای واحدهای تولیدی فعال خود بهره وافی و کافی ببرند. از جمله این مزایا و تسهیلات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- کلیه دارندگان پروانه بهره برداری مجاز به وارد کردن ماشین آلات جدید برای خطوط تولید هستند.
2- آن‌ها همچنین می‌توانند مواد اولیه پلاستیکی یا شیمیایی مورد نیاز خود را از پالایشگاه ها و شرکت ها به قیمت دولتی تهیه کنند.
3- معمولا بخشیدگی جرایم وام‌های اعطایی تا یک سال شامل این دسته از پروانه داران واحدهای صنعتی می‌شود.
4- صاحبان این مجوزها معاف از پرداخت حقوق ورودی مواد اولیه هستن. (احقاق این بند منوط به صادر نمودن تولیدات می‌باشد)
5- کلیه صاحبان پروانه بهره‌برداری نسبت به پرداخت سهمیه حق بیمه پرسنل جدید خود معاف هستند.
6- صاحبان این پروانه از تسهیلات بانک های دولتی با نرخ مصوب تولیدی بهره مند می‌شوند.
7- آندسته از واحدهای صنعتی که محصولاتشان به تایید و اخذ استاندارد اجباری ملزم می‌گردد می‌توانند با داشتن این پروانه به راحتی علامت استاندارد را از سازمان استاندارد دریافت کنند.
8- پروانه بهره برداری سبب می‌شود تا امکان استفاده از حامل‌های انرژی را با تعرفه دولتی نصیب دارندگان خود کند؛ همچنین این مجوز قیمت انرژی برق را با تعرفه صنعتی میان صاحبان خود توزیع می‌کند.

مدارک و مراحل مورد نیاز جهت درخواست صدور پروانه بهره برداری

  1. فرم تقاضا را ابتدا در سامانه بهین یاب تکمیل نمائید
  2. یک عدد کپی از کارت ملی مدیر عامل به همراه داشته باشید
  3. اشخاص حقوقی که مایل به اخذ این پروانه هستند می‌بایست کپی کلیه مدارک شرکت را ارائه دهند
  4. اگر طرف حقوقی مایل به تغییرات در شرکت باشد احتیاج به کپی آگهی آن پیدا خواهد کرد (در صورت وجود)
  5. جواز تاسیس معتبر و فعال
  6. یک عدد کپی از سند پایان کار عملیات احداث ساختمان یا مجموعه
  7. یک عدد کپی از مدرک خرید امتیاز تاسیسات آب و برق (وزارت نیرو)
  8. همراه داشتن اصل و فتوکپی فاکتور خرید ماشین آلات (به هنگام خرید، فاکتور دریافت و حفظ شود)
  9. در صورتیکه محل فعالیت استیجاری باشد (اصل اجاره نامه یا اقرار نامه رسمی) و در صورتیکه خرید صورت گرفته باشد (اسناد مالکیت زمین که موقعیت دقیق محل استقرار فعالیت در آن درج شده باشد)
  10. همراه داشتن اصل فاکتور خرید مواد اولیه مورد نیاز برای شروع تولید
  11. فاکتور خرید تجهیزات سازه و دستمزد اجرای سوله
  12. ارائه اطلاعات کلیه کارکنان کارخانه در قالب یک فایل اکسل
  13. ارائه پاسخ کلیه استعلام های مربوطه به سازمان
  14. رسید پرداخت هزینه های مربوط به صدور پروانه بهره برداری
  15. رسید پرداخت هزینه بابت تهیه و الصاق تمبر بانکی
 
 
 

اخذ جواز تاسیس موسسه ثبتی و حقوقی شریف، مشاوره رایگان: 02188557402

فرآیند اخذ پروانه بهره برداری

اخذ پروانه بهره برداری مستلزم طی مراحل زیر می‌باشد که با هم آن‌ها را مرور می‌کنیم:
1- ابتدا در سامانه بهین یاب ثبت نام کنید،
2- سپس درخواست خود را ثبت، اطلاعات خواسته شده را به همراه پرسشنامه تکمیل کنید،
3- حال می‌بایست منتظر نتیجه بررسی درخواست متقاضی و تطبیق آن با طرح ارائه شده و آیین نامه‌های مربوطه توسط سازمان صدور پروانه بمانید؛
4- چنانچه تقاضای شما مورد تایید قرار گرفت کارشناس مربوطه در تاریخی معین از محل فعالیت بازدید به عمل آورده و پس از ظرفیت سنجی، گزارش مبسوط را به مرجع صدور پروانه ارائه خواهد داد.
5- فرم پیش نویس پس از تهیه برای صدور پروانه و امضاء آن به معاونت مربوطه ارسال می‌گردد.
6- پرداخت هزینه تمبر جهت صدور پروانه بهره برداری.
7- جهت درج در پرونده، الزامی است که یک گزارش از وضعیت پیشرفت طرح (تا تاریخ ثبت درخواست) به همراه استعلام از سازمان های ذیربط تهیه و ضمیمه شود.
8- و در آخر، صدور پروانه بهره برداری و استفاده از تسهیلات آن (وام، تخفیفات و غیره)

مزایای دریافت جواز تاسیس

یک بار دیگر با هم، مزایای اخذ جواز تاسیس را به تفصیل مرور می‌کنیم:
1- دارندگان این جواز می‌توانند با سرعت بیشتری، سایر واحدهای صنفی و تجاری مورد نظر خود را برای گسترش و رونق فعالیت های شرکت تاسیس کنند.
2- جواز داران می‌توانند مطابق آنچه پیش‌تر ذکر شد، از تسهیلات متنوع دولتی چون بخشودگی جرایم مالیاتی و غیره، امتیازات و تسهیلات بانکی یا آن بخش از وام هایی که به منظور توسعه کسب و کار و یا بعنوان کمک هزینه ارائه می‌شوند، بهره ببرند.
3- صاحبان جواز تاسیس همچنین می‌توانند از جواز خود بعنوان یک وثیقه جهت استفاده از وام های متفرقه ای که به تولیدی ها یا کسب و کارهای آزاد و کوچک تعلق می‌گیرند استفاده کافی ببرند.
4- اخذ این جواز می‌تواند شما را از مزایای تاسیس شرکت در شهرهایی که توسط دولت تعیین شده منتفع کند. بگونه‌ای که با خرید زمین در شهرک های صنعتی معین دولتی، از تخفیف های ویژه بهره‌مند شده و با مبالغ بسیار پایین دولتی مالک پلاک ثبتی شوید. (از این مقدار می‌توانید ابتدا ۳۰ درصد را بصورت نقدی واریز نموده و ۷۰ درصد مابقی آن را بصورت اقساط پرداخت کنید)
5- ثبت برند: قطعا شما برای ادامه فعالیت، عرضه کالاها یا خدمات خود و به تبع آن برای استفاده از امتیاز ثبت برند یا علامت تجاری احتیاج به ارائه جواز تاسیس و پس از آن، جواز بهره برداری خواهید داشت. باید این را بدانید که بدون اخذ جوازهای فوق قادر به ادامه فعالیت و نیز ثبت برند برای خود نیستید.
6- همچنین در صورت داشتن و ارائه جواز تاسیس و پروانه بهره برداری، می‌توانید از فرصت شرکت در نمایشگاه هایی که توسط دولت برای عرضه بهتر محصولات و خدمات دایر می‌شوند بهره ببرید.

سخن پایانی

در این نوشتار به چیستی جواز تاسیس، چرایی و ضرورت و شرایط اخذ آن، شرایط جواز تاسیس برای افراد حقوقی، ضوابط مربوط به اخذ جواز تاسیس، نوع اطلاعات مندرج در پروانه تاسیس، مراجع صادر کننده آن، مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس صنایع پرداخته شد.
همچنین سامانه صدور جواز تاسيس (بهین یاب)، مراحل اخذ جواز تاسیس، مدت زمان ثبت و اخذ آن در فرآیند ویژه، نوع اشخاص متقاضی صدور جواز تاسیس، هزینه لازم برای دریافت آن، مدت زمان اعتبار و نحوه تمدید جواز تاسیس، نحوه انتقال جواز تاسیس، تفاوت اخذ جواز تاسیس برای شرکت های حقیقی و حقوقی، تفاوت جواز تاسیس با جواز بهره برداری، تفاوت جواز کسب با پروانه کسب، ضرورت اخذ جواز تاسیس برای ثبت برند، نحوه استعلام از جواز تاسیس، مالیات تعلق یافته به آن، کد آیسیک، شرایط و نحوه ابطال جواز تاسیس، اصلاح جواز تاسیس، انواع جوازهای تاسیس کارگاهی و جهاد کشاورزی، واحد فنی مهندسی مورد بررسی قرار گرفتند.
بطور مفصل، اخذ جواز تاسیس برای صنایع یا راه اندازی واحد تولیدی، مونتاژ و طراحی، کلیه واحدهای آموزشی خاص، مراحل صدور جواز تاسیس واحد کشت و صنعت، نحوه صدور پروانه بهره برداری، مزایا و امتیازات پروانه بهره برداری و مدارک و مراحل درخواست صدور آن، همچنین فرآیند اخذ پروانه بهره برداری و در آخر مزایای دریافت جواز تاسیسمورد واکاوی و تحلیل قرار گرفتند.
بطور خلاصه باید گفت جواز تاسیس صنایع جوازی تلقی می‌شود که برای اشخاص مختلف جهت انجام فعالیت انتخابی، ساخت و عرضه تولیدات یا سرمایه گذاری منوط به احراز تمام شرایط لازم، صادر می‌شود. دانستن آنکه چگونه جواز تاسیس صنعتی خود را دریافت نمائید در مسیر اخذ آن بسیار کارساز بوده و این امکان را می‌دهد که تنها راهنمای صحیح شما باشد. در این راستا بر روی کمک های موثر موسسه ثبتی شریف تکیه کنید.
مجموعه ثبتی شریف، کلیه امور ثبتی و حقوقی کسب و کار شما را بصورت آنلاین در کنار مشاوره رایگان فراهم آورده. اخذ جواز تاسیس هم بعنوان یکی از آندسته خدماتی‌است که این موسسه می‌تواند برای راه اندازی کسب و کارهای تولیدی و صنعتی به شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه ‌دهد؛ به همین منظور شما هم اکنون می‌توانید برای اخذ جواز تاسیس یا تمدید آن با کارشناسان خبره و آگاه ما با شماره تلفن 02188557402 تماس حاصل نموده و از یک شروع آسان در فعالیت شغلی خود نهایت لذت را ببرید.