آیا بدون حضور یا رضایت یکی از سهامداران می توان تصمیم برای شرکت گرفت؟
در حالت کلی پاسخ این سوال مثبت است اما باید توجه داشت که شرایط چگونگی این امر در قانون تجارت به جزئیات بیان شده و چنانچه اساسنامه شرکت توافقی غیر از آن را در خود نداشته باشد مطابق با حداقل های اعلام شده از طرف قانون عمل خواهد شد. بنابر قانون تجارت بسته به نوع تصمیم مورد نظر و با توجه به تعداد سهامداران و تعداد افراد غائب یا مخالف و میزان سهام آنها در مجموع میتوان یک تصمیم را با اکثریت قانونی به تصویب رسانید.
تنها تصمیمی که بدون رضایت و حضور شخص نمیتوان اتخاذ کرد خروج آن شخص و یا تغییر میزان سهام او میباشد. در نتیجه برای بیان یافتن پاسخ پرسش فوق با اطلاع از شرایط حضور افراد و برای آنها با مراجعه به اساسنامه شرکت یا موسسه می توان پی برد که آیا امکان تصویب تصمیم مورد نظر وجود دارد یا نه.
اگر در انتخاب اعضاء هیات مدیره یا مدیر عامل شرکت تشریفات قانونی رعایت نشده باشد، اعمال آن مدیر چه حکمی دارد؟ اگر در انتخاب اعضاء هیات مدیره یا مدیر عامل شرکت تشریفات قانونی رعایت نشده باشد، اعمال آن مدیر چه حکمی دارد؟
کلیه اعمال و اقدامات مدیران و مدیر عامل شرکت در مقابل اشخاص ثالث نافذ است و نمی توان به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب آن ها اعمال و اقدامات آنان را غیر معتبر دانست
موارد ممنوعیت عضویت در هیات مدیره و مدیر عامل صرفا ابتدایی است با استمراری نیز می باشد؟ موارد ممنوعیت عضویت در هیات مدیره و مدیر عامل صرفا ابتدایی است با استمراری نیز می باشد؟
این موارد هم ابتدایی هستند و هم استمراری. یعنی مدیر نباید در زمان نصب مشمول این ممنوعیت ها باشد و در زمان مدیریت نیز نباید مشمول این ممنوعیت ها شود، در غیر این صورت باید به جای چنین مدیری جایگزین تعیین شود.
اداره جلسات مجامع عمومی به چه ترتیبی صورت می گیرد؟اداره جلسات مجامع عمومی به چه ترتیبی صورت می گیرد؟
اداره این جلسات توسط هیات رئیسه ای متشکل از اشخاص ذیل صورت می گیرد:
- یک رئیس که همان رئیس هیات مدیره است.
- دو ناظر که باید از بین سهامداران تعیین گردند.
- یک منشی که می تواند از بین سهامداران یا از خارج از سهامداران تعیین گردد.
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سهامی برای رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی قبل باید ظرف چه مدت زمانی تشکیل شود؟مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سهامی برای رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی قبل باید ظرف چه مدت زمانی تشکیل شود؟
حداکثر ظرف ۴ ماه از تاریخ پایان سال مالی شرکت. چرا که بنابر ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم، ” اشخاص حقوقی مكلفند اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به دفاتر قانونی مستقیم ، ” اشخاص حقوقی مکلفند اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به دفاتر قانونی خود را حداکثر تا چهارماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت شرکاء و سهام داران و حسب مورد میزان سهم الشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آن ها را به حوزه ای که اقامتگاه شخص حقوقی در آن واقع است تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت نمایند . بنابراین مجمع عمومی باید ظرف ۴ ماه از پایان سال مالی برای تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان تشکیل گردد.